24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah Guinéa megatkeun News Hak Asasi manusa wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Guinéa ditajong kaluar ti Uni Afrika kusabab kudéta militér

Guinéa ditajong kaluar ti Uni Afrika
Guinéa ditajong kaluar ti Uni Afrika
Ditulis ku Harry S. Johnson

Uni Afrika parantos ngadesek ka para pamimpin kudéta pikeun mastikeun kasalametan présidén anu dipecat sareng anu sanés anu parantos ditahan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Uni Afrika ngagantungkeun kaanggotaan Guinéa.
  • Républik Guinéa digantungkeun tina sadaya badan anu nyandak kaputusan AU.
  • AU ngagantungkeun kaanggotaan Guinéa nuturkeun kudéta militer Minggu kamari.

Departemen Perdamaian dan Kaamanan Politik Uni Afrika ngumumkeun dina akun Twitter na dinten ayeuna yén organisasi éta ngagantungkeun kaanggotaan Guinéa dugi ka Jumaah, kusabab kudéta militer di nagara éta.

"Déwan <…> mutuskeun ngagantungkeun Républik Guinea tina sadaya kagiatan AU / badan pengambilan keputusan," the Uni Afrika pesen maos.

Blok régional 15 nagara ngagantungkeun Guinéa saatos dinten Minggu kudeta militer dipimpin ku Kol. Mamady Doumbouya. Tanggal 5 Séptémber, Kolonel Mamady Doumbouya, komandan unit elit pasukan khusus Guinea, ngumumkeun ditéwak Présidén Alpha Conde, anu parantos jabatan ti 2010.

Pemberontak ngadegkeun panitia nasional pikeun konsolidasi sareng pamekaran Guinea, ngabatalkeun konstitusi, ngabubarkeun pamaréntahan sareng parlemén nagara éta, nunjuk gubernur militér, sareng nimpahkeun kurfew.

Junti ogé maréntahkeun bank sentral pikeun freeze sadaya rekening pamaréntah dina usaha ngamankeun aset nagara jeung "ngawétkeun kapentingan nagara urang."

Uni Afrika parantos ngadesek ka para pamimpin kudéta pikeun mastikeun kasalametan présidén anu dipecat sareng anu sanés anu parantos ditahan. Conde tetep dijagaan ku junti, anu ngan ukur nyarios yén anjeunna aya di lokasi anu aman kalayan aksés ka perawatan médis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.

Leave a Comment