24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara Asosiasi News hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Italia Megatkeun Warta wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab piknik kandaraan News Kawat Wisata Rupa-rupa Berita

Uni Éropa ngadesek pikeun ngeureunkeun pelanggaran hak padamel Alitalia

Uni Éropa ngadesek pikeun ngeureunkeun pelanggaran hak padamel Alitalia
Uni Éropa ngadesek pikeun ngeureunkeun pelanggaran hak padamel Alitalia
Ditulis ku Harry S. Johnson

ETF negeskeun pisan kanyataan yén Komisi Éropa gagal masihan tinimbangan kana hak légal para padamel dina tihang Éropa ngeunaan Hak-hak Sosial.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • ITA dibéré lampu héjo pikeun nyandak bagian tina operasi Alitalia.
  • Kaputusan éta mangrupikeun palanggaran parah kana perjanjian tawar koléktif anu aya, saur union.
  • Kaputusan Komisi sacara langsung mangaruhan kahirupan langkung ti 11,000 jalma.

Féderasi Pagawé Angkutan Éropa nyumpatkeun kasimpulan anu diumumkeun dinten ayeuna ku Komisi Éropa ngeunaan kasus Alitalia / Italia Trasporto Aereo SpA (ITA) anu masihan lampu héjo ka perusahaan anyar, ITA, pikeun nyandak bagian tina operasi Alitalia.

Kami kaget yén Komisi Éropa tiasa gampang sareng tanpa nimbangkeun hak-hak buruh nyandak kaputusan sapertos kitu. Menurut kami, ieu mangrupikeun niup pisan sareng palanggaran parah tina perjanjian tawar-menawar koléktif anu aya di Italia, ngagelegerkeun usaha keras serikat padamel Italia sareng dunungan dina negosiasi kontrak kerja énggal. Sabalikna, posisi EC dinten ayeuna ngamajukeun kontrak tenaga kerja anu énggal sareng berpotensi bahaya. Komisi jelas disetir pikeun efektivitas biaya sareng ngalakukeunana ku ngorbankeun penerbangan berkelanjutan, khususna penerbangan anu sustainable sacara sosial.

Livia Spera, Sekretaris Jénderal ETF nyatakeun:

Ieu mangrupakeun tamparan pikeun pagawé Alitalia, kulawargana sareng serikat kerja. Kaputusan Komisi sacara langsung mangaruhan kahirupan langkung ti 11,000 jalma sareng kulawargana sareng ngagunakeun rétorika sapertos kitu matak nyigeung sareng ngaleungitkeun masalahna. Salaku solidaritas sareng kolega kami anu ayeuna nunjukkeun demonstrasi ngalawan pendekatan anu teu adil sareng teu berkelanjutan ieu, kuring nganuhunkeun ka Komisi Éropa pikeun mundur pernyataanna sareng nimbangkeun deui tujuan persetujuan bantuan nagara ieu, anu henteu ngadukung industri penerbangan berkelanjutan, sareng henteu ngadukung warga Éropa.

Salaku tambahan, ETF niatna nyempad kanyataan Komisi Éropa parantos gagal masihan tinimbangan kana hak-hak hukum para pagawé dina Rukun Hak-hak Sosial Éropa, kalebet tapi henteu diwatesan ku prinsip padamelan anu aman sareng adaptasi sareng dialog sosial. Sumawona, ETF narik perhatian kana kanyataan yén EC sadar teu ngémutan usaha naon waé pikeun ngajagi kontrak tanaga kerja para padamelan pikeun disewa ku operator anyar, ITA.

ETF sapinuhna ngadukung padamel Italia Alitalia anu mogok ayeuna, dina usaha aranjeunna pikeun muka deui rundingan sareng dunungan énggal, ITA. Ieu kedah dilakukeun kalayan hormat pinuh pikeun hukum Italia, sareng ngakuan hak nawar koléktif di tingkat nasional.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.

Leave a Comment