24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Industri silaturahmi wartos kasalametan Warta Breaking Taiwan piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rupa-rupa Berita

Taiwan Nguatkeun Kadatangan Taufan Super Chanthu

Pelabuhan Nanfang'ao macét kalayan kapal - poto kahadean tina CNA
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Topan Super - Chanthu - badé angkat ka Taiwan sareng diperkirakeun langsung pencét di Taipei énjing, Saptu, 11 Séptémber 2021.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Topan Super ayeuna ngagaduhan angin anu ditopang maksimal 180 mph janten badai kategori 5.
  2. Jalur Chanthu ngarah langsung ka Taiwan sareng kota Taipei.
  3. Topan Atlhough umum pikeun nagara, diperkirakeun badai ieu bakal mawa angin sareng hujan anu kuat, ngabalukarkeun banjir parah sareng poténsi longsor.

Chanthu kuat pisan ku angin anu tetep maksimum 180 mph, janten badai kategori 5 bahaya. Meterologists sacara saksama ningali Super Typhoon Chanthu khususna sabab henteu ngan éta henteu kaleungitan kakuatanana sababaraha dinten ka pengker, éta saéstuna beuki kuat.

Ramalan ngaduga yén Chanthu bakal ngaleuleuskeun badai kategori 4 sateuacan badarat di kidul Taiwan. Badai kategori 4. Dina waktos badai ngalangkung caket kota Taipei, diperkirakeun diturunkeun jadi badai kategori 2.

Super Typhoon Chanthu bakal ngadatangkeun angin gede sareng hujan parna di sadaya kategori, ti 5 dugi ka 2. Topan mangrupikeun bagian tina norma di Taiwan, nanging, Chanthu nyandak jalur anu teu biasa anu nyandakna di daérah anu berpotensi ningkat kamungkinan sababaraha karuksakan. Hujan gedé sigana bakal nyababkeun banjir sareng kamungkinan longsor.

Dina jangka waktu ngan 2 dinten, angin anu tetep ningkat 130 mph. Ngan 5 badai sanés anu nyatet intensifikasi anu gancang sapertos kitu, ngalih tina ngan ukur déprési ka kategori badai 5 dina waktos anu pondok, saur Sam Lillo, meteorologis pikeun Administrasi Samudera sareng Atmosfir Nasional (NOAA).

Numutkeun ka Pusat Hurricane Nasional AS, intensifikasi gancang dihartikeun kanaékan angin anu tetep maksimum sahenteuna 35 mil per jam dina 24 jam. Sababaraha bahan konci pikeun intensifikasi gancang siklon tropis kalebet suhu permukaan laut luhur, langkung seueur kandungan panas laut (ukuran suhu cai handapeun permukaan), sareng geser angin nangtung handap.

Cai haneut ngahiji ku hawa beueus haneut, sareng duanana nyayogikeun énergi vital sareng kalembaban pikeun angin topan. Angin angin nangtung nyaéta bédana dina kagancangan sareng arah angin tingkat handap sareng tingkat luhur. Geser tinggi nyabak puncak tina badai anu ngirangan sareng ngalemeskeunana, sedengkeun geser anu handap ngamungkinkeun badai ngawangun.

Biro Cuaca Pusat (CWB) prédiksi yén nalika topan nutup di Taiwan, periphery na bakal mimiti mangaruhan nagara Jumaah sore, mawa hujan ka Taiwan wétan. Hujan sareng angin bakal beuki kuat dina Saptu, nalika hujan ageung sigana di wétan Taiwan, Kota Keelung, sareng Semenanjung Hengchun. The Taiwanese nuju siap saageung mungkin, sareng usaha sareng sakola ditutup nalika ngantosan kadatangan badai.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment