Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Hotél & Resor wartos jelema News Kawat Wisata Warta Breaking Uganda Rupa-rupa Berita

Kalayan BMK, Dunya Pariwisata Afrika Leungit Buta

Dr. BulaimuMuwanga Kibirige, ogé katelah BMK  

Saéstuna, ka Allah urang milik sareng ka Allah urang bakal balik deui nyaéta pesen nalika Présidén Jénderal Uganda Yoweri TK Museveni mikawanoh sumbangan anu luar biasa Dr. Bulaimu Muwanga Kibirige, ogé katelah BMK. Anjeunna ngawangun harta kanggo Afrika sareng industri perjalanan sareng pariwisata. BMK tilar dunya di rumah sakit Nairobi ninggalkeun pamajikanana sareng 18 budakna.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pangusaha Uganda sareng mogul silaturahmi anu dirayakeun, Dr. BulaimuMuwanga Kibirige, ogé katelah BMK, pupus dina enjing tanggal 10 Séptémber 2021 di Rumah Sakit Nairobi saatos perang panjang sareng kanker prostat mimiti didiagnosis dina 2015.
  • Dilahirkeun dina 2 Oktober 1953, BMK mangrupikeun jalma anu mandiri, mandiri anu naék ti budak ngora anu miceun sakola saatos SD kelas tujuh pikeun dagang kopi barengan almarhum bapakna sareng mentor almarhum Haji Ali Kibirige janten salah sahiji pangusaha paling beunghar sareng paling ikon di nagara sareng sajabina.
  • Anjeunna Pupuhu Grup perusahaan BMK sareng pangusaha anu kéngingkeun penghargaan sareng salah sahiji ranté hotél sareng merek anu paling dikenal di daérah éta kalebet Hotel Africaana 233-rohangan 4-kamar anu tempat anu pikaresep pikeun rapat sareng bengkel di kota Kampala. sahiji pusat konvénsi kalayan kapasitas linggih 3,500 delegasi sareng apartemen BMK.

Grup silaturahmi ogé ngagaduhan investasi di Moroto di Northeheast Uganda sareng Hotel Africana Lusaka Zambia.

BMK ogé nanem modal pikeun perumahan, alat-alat konstruksi, distributor motor, sareng biro devisa di Uganda, Kenya, Tanzania, Dubai, Rwanda, Jepang, sareng Zambia.

BMK ogé ngadegkeun tunggangan Boda Boda - istilah anu ngalangkungan kamus Cambridge English anu hartosna "sapédah atanapi motor anu dianggo salaku taksi kanggo ngangkut panumpang atanapi barang."

Anjeunna ogé ngajabat dina Meja Putaran Investor Présidén (PIRT), forum ekslusif pikeun jalma bisnis terkenal anu dipimpin ku HE Présidén, anu mamatahan pamaréntah ngeunaan kumaha carana ningkatkeun iklim investasi di nagara éta.

Portofolio anu sanésna anjeunna kalebet mantan Anggota Déwan sareng Pupuhu Bab Uganda tina Asosiasi Amérika Kalér Uganda (UNAA) sareng Pupuhu Uganda-Amérika Sickle Cell Rescue Fund.

Anjeunna dilélér gelar doktor Filsafat di Kamanusaan di United Grgraduate College and Seminary.

Carita BMK paling saé dicarioskeun dina bukuna "Carita Kuring Ngawangun Kauntungan di Afrika."

Diluncurkeun dina Maret 2021 nalika anjeunna kaserang, éta nyaritakeun kumaha sanaos dina halangan dina kahirupan, anjeunna berhasil ngajantenkeun sareng ngawangun harta di Afrika.

Dina taun 1982, salami perjalanan bisnis anu bakal dijantenkeun ka Jepang, pangusaha BMK ngeusian koper kalayan $ 52,000 sareng naek hiber ngalangkungan Hong Kong. Di Hong Kong, anjeunna kedah ngarobih penerbangan pikeun bagian akhir perjalananna.

Nalika ngantri di konter check-in di bandara, anjeunna istirahat koperna nalika anjeunna ngantosan waktosna kéngingkeun pass boarding.

Hiji maling néwak koper sareng lumpat sak gancangna. BMK disada alarem saageung-ageungna tapi éta teu tiasa lirén maling bari ngaleungit kana bandara rame.

Sadayana artos ical. Pasporna ogé, sareng anjeunna henteu tiasa angkat ka Jepang. Anjeunna badé dideportasi deui ka Uganda dimana anjeunna bakal dikirim ka panjara atanapi bahkan dibunuh.

Anjeunna parantos kabur sareng mimiti cicing di pengasingan di Nairobi saatos disangka aktipitas kagiatan subversif kusabab kabeungharanana.

BMK nyarioskeun carita hirupna damel sareng anggota kulawargana, ngadegkeun usaha di seueur nagara, sareng momen anu paling bagja dina hirupna - rencana na pikeun Grup BMK sareng naon anu anjeunna pikir saha waé anu resep ngawangun harta dina 40 taun ka hareup kedah ngalakukeun.

Eulogizing danau BMK, Présidén Jénderal Yoweri TK Museveni ngagaduhan ieu nyarios: "Kuring commiserate sareng kulawarga Dr.Hajji Bulaimu Muwanga Kibirige (BMK), baraya, réncang bisnis, sareng anu dipikahoyong.

“Dr. Bulaimu bakal diémutan salamina pikeun sumbangan anu luar biasa pikeun ngawangun harta di Uganda sareng Afrika. "

"Muga-muga jiwana beristirahat dina perdamaian anu langgeng," saur Sekretaris Permanén Kementrian Margasatwa sareng Purbakala, Doreen Katusime.

"Lulus Dr. Bulaimu Kibirige mangrupikeun karugian anu ageung pikeun industri Pariwisata sareng silaturahmi.  

"Anjeunna pamimpin anu luar biasa sareng jalma anu kualitas sareng pangaruh anu jero.

"Salaku raksasa industri, anjeunna mangrupikeun inspirasi anu hébat pikeun seueur.

"BMK bakal salawasna dipikahormat sareng ngahargaan prestasi luar biasa na, sareng anjeunna ngantunkeun warisan anu bakal sesah cocog."

Kiridit Poto: Ronnie Mayanja Uganda Diaspora Network

Pupuhu Déwan Pariwisata Uganda Hon. Daudi Migereko nyarios: "Kuring nampi warta sedih ngeunaan almarhum Haji Ibrahim Kibirige tina BMK Group perusahaan sareng Hotel Africana.

"Kibirige parantos masihan sumbangan ageung pikeun silaturahmi, pariwisata, sareng sektor swasta di Kampala, Uganda, sareng Daérah Danau Ageung di Afrika.

"Pupusna mangrupikeun karugian anu hébat pikeun kulawargana, THE fraternity pariwisata, Uganda, sareng Afrika. Kami ngahaturkeun nuhun ka Allah kana sumbangan sareng yayasan anu anjeunna tinggaleun. Muga-muga jiwana beristirahat dina katengtreman anu langgeng.

Ti Uganda Asosiasi Pamilik Hotel (UHOA) dimana anjeunna ngajabat salaku pupuhu kapungkur, tulisan témbok Twitter berbunyi: "Dr. BMK mangrupikeun conto tina kahadéan, kerja keras, rendah haté, sareng anjeunna seueur pisan pikeun sektor Perhotelan; anjeunna bakal sono, tapi warisan na tetep di UHOA sareng sadaya bisnis BMK. "

"Istirahat di karapihan sobat," saur Susan Muhwezi (Chairlady). "Dina akhir taun 2000an nalika Déwan Pariwisata Uganda sareng operator wisata sering frustasi ku pita beureum pikeun dana paméran sapertos ITB Berlin sareng WTM London, BMK ngagunakeun pangaruhna dina Tabel Putaran Investor Présidén (PIRT) pikeun memotong birokrat pamaréntah sareng ngamankeun dana pikeun partisipasi . "

BMK mangrupikeun Muslim anu taat anu ngagaduhan gelar haji anu dipasihkeun ka anjeunna, ngarujuk ka muslim anu parantos ziarah ka bumi suci Mekah.

Anjeunna ditilar ku 2 pamajikan - Sophia sareng Hawa Muwanga - sareng 18 murangkalih.

"Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un" - Saéstuna, ka Allah urang milik, sareng ka Allah urang bakal balik.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment