24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Jérman Ngabobol Warta Yunani Breaking News Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos Ngawangun deui resorts Spanyol Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Pamulihan Pasar Hotel: Tingali di Jerman, Spanyol sareng Yunani

Keuntungan hotél naék, tapi naha tetep kitu?
Keuntungan hotél naék, tapi naha tetep kitu?

Harga Hotel seuseueurna tetep henteu robih nalika krisis COVID-19, sareng para ahli industri ngarepkeun pamulihan lengkep pasar hotél internasional dina 2024.
Kaseueuran operator hotél gaduh istilah sewa negosiasi deui, karugian ageung dicegah di seueur pasar.
Survei anu dilakukeun ku Tranio masihan terang kana pamekaran sektor.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Dina bulan Agustus 2021, Tranio gabung sareng Forum Investasi Hotel Internasional (IHIF) pikeun ngalaksanakeun survey babarengan dina pangaruh global COVID-19 pandemi parantos aya dina sektor perhotelan ti saprak Maret 2020, sareng ka nol kana naon anu urang ngarepkeun ti pasar payun. 
  • Survei nampilkeun ka luhur 160 ahli industri ti panjuru Éropah kalayan patarosan anu ditujukeun pikeun nyiptakeun pamahaman komprehensif ngeunaan napsu, séntimén sareng faktor sanés anu ngadukung investasi perumahan internasional saprak mimiti pandemi. 
  • Kaseueuran pamilon survey (59%) mangrupikeun perumahan real estate atanapi silaturahmi, 16% operator hotél, 13% ngaidentifikasi dirina salaku investor. Kategori 'Batur' (12%) kalebet propésional industri sanés, sapertos penasihat investasi, profésor universitas sareng wartawan.

Survei ngungkabkeun yén kaseueuran ahli ngarepkeun industri silaturahmi pulih dina tilu taun ka payun, sanaos kaayaan di sababaraha nagara bakal gumantung kana tingkat vaksinasi. Respondén kalolobaanana ngaraos yén pasar Jerman, Spanyol sareng Yunani bakal ngabuktikeun langkung lumayan tibatan anu sanés dina hal pamulihan gancang. Salaku tambahan, nuansa dina jawaban réspondén masihan terang kana kantong campuran sudut pandang anu ayeuna dimaénkeun di pasar. 

dina Amérika Serikat 21 ti 25 pasar hotél di resesi.

52% yakin pasar hotél bakal pulih dina 2024

Mayoritas réspondén nyatakeun kapercayaan yén pasar perhotelan bakal pulih ka tingkat pra-krisis dina cakrawala tilu taun. Langkung ti satengah - 52% - pamilon ngaramalkeun balik deui kana normal dina 2024, sedengkeun anu sanés 32% optimis yén hal-hal bakal balik deui ka tingkat pra-pandemi taun 2023. 

Kirang ti 7% ngarepkeun pamulihan pinuh ku 2022. Salah saurang réspondén sapertos éta, Alexander Schneider ti Nikki Beach Hotels and Resorts, ngarepkeun yén pasar luang bakal ngagaduhan salah sahiji taun anu pang kuatna di 2022. Tapi anu sanésna langkung ati-ati dina ramalanana. Salah saurang réspondén anu henteu ngungkabkeun nami na nganggap yén hotél di sektor pariwisata masif ngan ukur bakal pulih upami harga naék sareng modél operasionalna robih.

Grafik

Utamana, operator hotél katingalina janten anu paling optimis: 44% dibagi antara harepan pulih taun 2023 atanapi 2024, sedengkeun 6% milih 2022 salaku taun nalika kaayaan bakal normal deui. Investor, di sisi anu sanésna, langkung ati-ati. Mayoritas investor (87%) ngarepkeun pamulihan dina tilu taun ka hareup sareng teu aya anu percaya éta bakal kajadian dina 2022. 

Diantara ahli perumahan sareng silaturahmi, 51% ngarepkeun pasar bakal pulih dina 2024, sedengkeun 35% yakin éta bakal kajadian sakedik sateuacana, dina 2023. Sakitar 5% ngarepkeun pasar bakal balik deui ka normal dina 2022, sedengkeun 5% sanés pikir éta bakal kajadian antara 2026 sareng 2030.

Sanaos kaseueuran investor henteu ngarepkeun pamulihan gancang, kaseueuran aranjeunna optimis ngeunaan séktor hotél dina taun-taun ka pengker - tren anu ogé jelas dibuktikeun ku Hospitality Insights laporan pikeun kuartal kadua 2021. Sajumlah 85% investor, numutkeun laporan, nyatakeun pandangan investasi positip pikeun industri hotél, sedengkeun 13% nétral sareng ngan 2% anu pesimis. Wawasan Perhotelan parantos ngawaskeun sentimen pembeli sareng ngajual dina ruas hotél saprak pandemi mimiti. Hotél nyepeng daptar luhur kuartal katilu berturut salaku kasempetan investasi pangsaéna salami 12 bulan ka payun, dituturkeun ku susun servis sareng resort.

Profesional yakin Jérman sareng Spanyol bakal ningali pamulihan gancang dina bisnis hotél

Langkung ti sapertilu (35%) réspondén yakin pasar Jérman bakalan langkung gancang tibatan batur. Sakitar 30% yakin yén pasar Spanyol ogé bakal gancang pulih. 

Diantara operator hotél, 31% milih Jérman, sareng masing-masing 25% nunjuk ka Yunani, Italia, sareng Spanyol. Langkung ti saparapat, 27% tina perumahan atanapi tamu silaturahmi mikir yén Yunani bakal janten anu panggancangna pulih tapi mayoritas masih milih Jérman sareng Spanyol.

Langkung ti dua per tilu investor - 69% - nyatakeun kapercayaan paling di pasar Inggris, sedengkeun sésana didugikeun ka Jérman sareng Yunani. Numutkeun laporan pangénggalna ku STR, sektor perhotelan Inggris nunjukkeun tingkat pamulihan pangluhurna di Éropa, didorong ku hotél resor luang.

Sababaraha jalma réspondén, anu milih "anu sanés," disebatkeun dina koméntar Amérika Serikat, Asia sacara umum, sareng Turki sareng Cina khususna. Kirk Pankey, Présidén sareng Diréktur Senior di Lagundi Perhotelan, nyatakeun yén nagara-nagara anu paling divaksinasi bakal gaduh paningkatan pasar anu paling gancang. 

Grafik

Harga hotél seueurna tetep henteu robih 

Harga mésér hotél tetep henteu robih atanapi turun 5% atanapi kirang, numutkeun mayoritas anu penting (78.6%) réspondén urang.

Dina hal parobihan harga, opini kelompok anu disurvei béda-béda. Operator hotél mangrupikeun kelompok paling pesimis, kalayan ngan ukur 44% nunjukkeun yén harga parantos henteu robih atanapi turun dugi ka 5%. Samentawis éta, 38% operator yakin yén harga turun langkung ti 15% atanapi bahkan 20%. Dina waktos anu sasarengan, 85% propésional perumahan atanapi silaturahmi sareng 81% investor gaduh pendapat yén harga henteu acan robih atanapi turun 5%.

Data kuantitatif anu dicandak dina jajak pendapat ieu didukung ku pasangan pangatur Tranio George Kachmazov, anu negeskeun yén sacara praktis teu mungkin dina waktos ayeuna pikeun mésér sipat hotél anu bermutu di lokasi anu saé kalayan harga murah, sanaos krisis anu lumangsung di pasar.

"Aya sababaraha supir anu mangaruhan harga: Likuiditas di pasar teu aya dina bagan dina hartos anu lega, salaku akibat tina kabijakan moneter nagara-nagara. Bank, nyaéta anu ngagaduhan pinjaman anu dijamin ku harta hotél, satia ka tuan tanah. Aranjeunna sering nyingkahan nyita jaminan, bari ogé nyayogikeun deferment pinjaman. Sacara umum, pikeun mésér sipat hotél dinten ayeuna dina diskon anu padet (kalayan ngahasilkeun pangembangan net 6% atanapi langkung luhur), kedahna ningali proyék di lokasi anu henteu ideal, sanés ukuran lembaga atanapi peryogi direnovasi. Ogé, sipat kalayan pangsa signifikan pendapatan MICE ayeuna tiasa dipésér kalayan diskon langkung tina harga 10-20% tina harga pra-jual. Pikeun pasipatan ageung di lokasi paling luhur dina kaayaan anu saé, diskon pangluhurna anu tiasa kéngingkeun saat ieu nyaéta 5-7%, numutkeun perkiraan kami, "saur Kachmazov.

Réspondén anu sanés nunjukkeun yén aya lolongkrang nawar-nanya anu penting dina harga hotél. "Pamilik anu nyapih tina sadaya dukungan pamaréntah bakal nyiptakeun seueur panyusun modal sareng nyeri anu bakal diraih ku sektor. Pasar transaksi masih dina animasi anu ditangguhkeun, "saur salah sahiji investor.

Kaseueuran operator hotél ngajajal nyarios yén aranjeunna parantos ngarégosiasi istilah sewaanana

Survei ieu ogé ngungkabkeun kumaha operator ngaréspon pandemi éta. Seueur jalma anu ngiringan kana survey (70%) nunjukkeun yén operator parantos negosiasi deui istilah séwaan. Operator nyalira milih pilihan ieu sakitar 59% kasus, numutkeun réspon kami. Pikeun investor, inohong éta 63% sareng pikeun propésional perumahan, éta 74%. 

Grafik

Hasil pikeun waleran 'Henteu mayar séwa' bénten sareng ampir dua faktor: operator sorangan milih jawaban ieu ngan ukur 13% kasus, sedengkeun investor sareng propésional perumahan masihan jawaban ieu masing-masing 26% sareng 25% kasus. .

Solusi populér pikeun operator nalika pandemi ogé ngalih kana kontrak hibrid sareng perjanjian manajemén sareng pamilik, kalayan 34% sareng 9% ti sadayana réspondén anu masihan jawaban ieu masing-masing. Dina waktos anu sasarengan, operator nyalira milih pilihan ieu ngan 18% (ngalih kana kontrak hibrid) sareng 5% (perjanjian manajemén) kasus.

Seueur hotél ngalih kana sewa jangka panjang sareng jangka panjang nalika pandemi

Ampir satengah, atanapi 41%, réspondén yakin yén seueur hotél parantos nguntungkeun kontrakan jangka menengah sareng jangka panjang nalika pandemi éta. Salaku tambahan, 32% para ahli yakin seueur hotél dirobih janten ruang damel, sareng 17%, yén aranjeunna muka dapur hantu atanapi toko anu poék.

Grafik

"Parobihan ageung pikeun kaluar tina pandemi nyaéta naékna akomodasi jangka panjang kalayan ranté utama nyiapkeun tawaran pikeun nampung tamu jangka panjang," saur salah sahiji pamilon survey.

Ngan 10.2% ditaksir yén seueur hotél parantos dirobih janten pensiunan, sanaos paménta perumahan senior ayeuna. Numutkeun ka spesialis Tranio, ngarobih hotél janten tempat pangsiun jarang dilakukeun kusabab sarat téknis anu béda atanapi lokasi anu henteu cocog. 

Sababaraha ahli perumahan atanapi silaturahmi di antara réspondén urang nunjukkeun yén hotél ngalih ka saung anu teu gaduh bumi, nyayogikeun akomodasi pikeun padamel kasehatan atanapi dibuka pusat uji COVID. "Kaseueuran hotél tetep ditutup, sareng ngan sababaraha anu nyayogikeun palayanan umum," saur Joan E. Capella, Diréktur M&A pikeun Iberolat Consulting & Investment.

Tingkat vaksinasi anu ningkat bakal ngajalankeun pamulihan pasar hotél

Ditanya naon anu aranjeunna pikirkeun bakal ngajalankeun pamulihan post-pandemi, réspondén resoundusing nunjuk kana tingkat vaksinasi. Sanaos aya sababaraha kamungkinan waleran kana patarosan ieu, 71% réspondén nyatakeun yén tingkat vaksinasi janten faktor anu paling bermakna. Wangenan pariwisata internasional sareng ékonomi global mangrupikeun waleran anu paling populér salajengna, masing-masing masing-masing 58% sareng 46%. Salaku tambahan, 23% yakin yén pasar hotél bakal meunang dorongan tina panerapan paméran sareng acara bisnis. Salah saurang ahli nyebatkeun yén pariwisata bisnis ngan ukur bakal pulih "sakali larangan perjalanan diangkat sareng upami jumlah jalma divaksinasi ngaleuwihan 80%."

Grafik

Salah sahiji réspondén nyebatkeun téknologi tanpa touch sareng AI salaku salah sahiji alat anu tiasa ngarobih 'pariwisata sareng pola pikir silaturahmi pikeun barang'.

Sababaraha pamilon nunjukkeun yén dukungan pamaréntah, khususna di Irlandia sareng Slovenia, parantos ngabantosan sektor silaturahmi salamet waktos-waktos sesah. Wawakil agénsi perumahan Slovenia Investmond nyatakeun yén di Slovenia warga nampi kupon nagara anu ngamungkinkeun hotél lokal janten 100% pinuh. "Pasar perumahan di Slovenia ningali harga naék ku 40% ti Januari dugi ka Agustus 2021," aranjeunna mairan.

"Menurut kuring, salian ti pamulihan ékonomi umum, paningkatan pariwisata nasional di masing-masing nagara bakal nyumbang kana percepatan pamulihan pasar hotél ti 2022," saur Detlef Lauterbach ti DELA.

Kami di Tranio ogé optimis ngeunaan pamulihan usaha hotél sareng milari kasempetan kanggo mésér hotél alit anu peryogi direnovasi kalayan diskon sareng nyiapkeun aranjeunna kanggo waktos pamulihan pasar - kanggo ngarobih, ngaoptimalkeun sareng digitalisasi jasa.

sumber:  https://tranio.com/

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment