Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Cina Ngabobol Warta Berita Pamaréntah Investasi wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan teknologi piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Biaya pembuat mobil global naék ngalangkungan dealer chip Cina gouging harga jelas

Biaya pembuat mobil global naék ngalangkungan dealer chip Cina gouging harga jelas
Biaya pembuat mobil global naék ngalangkungan dealer chip Cina gouging harga jelas
Ditulis ku Harry Johnson

Kurangna chip global ngagaduhan pangaruh négatip anu gedé pisan, mangaruhan mobil di sakumna dunya. Krisis, anu timbul dina kuartal kadua taun 2020 kusabab kapasitasna ketat dina pengecoran sareng ningkatna paménta pikeun semikonduktor dina bidang sanés sapertos 5G, diperparah ku ningkatna kateupastian di sakuliling pandemi COVID-19 anu ngamuk.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Distributor chip Cina didenda pikeun harga gouging.
  • Dealer chip naék harga ku 40 kali lipat tina harga beuli.
  • Régulator Cina maksakeun $ 388,000 dina denda.

Administrasi Nagara Cina pikeun Peraturan Pasar (SAMR) ngagaduhan denda tilu dealer otomatis-chip 2.5 juta yuan ($ 388,000) pikeun harga gouging di tengah kakurangan semikonduktor global anu lumangsung parah parah industri otomotif global.

Pangawas pasar paling luhur nagara éta masihan denda ka Shanghai Cheter, Shanghai Chengsheng Industrial sareng Shenzhen Yuchang Technologies saatos panilitian, diluncurkeun ku régulator dina bulan Agustus, ngungkabkeun yén dealer chip naék harga chip mobil dugi ka 4000% tibatan harga beuli.

"SAMR bakal tetep merhatoskeun pisan kana indéks harga chip, ningkatkeun pamantauan kami pikeun harga, sareng ngalaksanakeun kagiatan ilegal sapertos nyimpen sareng nyetir harga pikeun ngajaga pasar anu saé, "saur régulator dina pernyataan.

Di pasar kalayan asupan saimbang sareng paménta, tingkat markup para padagang chip otomatis biasana antara 7% sareng 10%, numutkeun watchdog. SAMR nyorot yén kenaikan dramatis ngahimbangkeun stockpiling panik di antara produser komponén sareng mobil, ngagedekeun teu saimbangna paménta-paménta sareng micu kanaékan harga salajengna.

Kurangna chip global ngagaduhan pangaruh négatip anu gedé pisan, mangaruhan mobil di sakumna dunya. Krisis, anu timbul dina kuartal kadua taun 2020 kusabab kapasitasna ketat dina pengecoran sareng ningkatna paménta pikeun semikonduktor dina bidang sanés sapertos 5G, diperparah ku ningkatna kateupastian di lingkungan anu ngamuk. Pandemén COVID-19.

Otoritas Cina milarian ngirangan tekanan kana sektor otomotif nagara anu dikabarkan nyababkeun unggal kendaraan katilu didamel di dunya.

Industri pabrik mobil Cina, anu pangageungna pikeun dunya boh bénsin sareng kendaraan listrik, parantos ngalaman parah sabab kakurangan global. Numutkeun data pamaréntah, nagara éta ngandelkeun impor pikeun langkung ti 90% produk semikonduktorna.

Numutkeun data anu dilacak ku SAMR, produksi mobil panumpang dina Juni ningali turun bulan-langkung-bulan 3.8%, sedengkeun penjualan turun 4.7%.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment