24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita

Amérika émut korban 9/11 20 taun saatos serangan teror

Amérika émut korban 9/11 20 taun saatos serangan teror
Amérika émut korban 9/11 20 taun saatos serangan teror
Ditulis ku Harry Johnson

Panginget-nginget parantos janten tradisi taunan, tapi dinten Sabtu ngagaduhan hartos khusus, sumping 20 taun saatos énjing-énjing anu seueur anu ningali salaku titik balik dina sajarah AS. Dina panginget anu parna ngeunaan parobahan-parobahan éta, ngan ukur sababaraha minggu ka pengker AS sareng pasukan sekutu parantos réngsé mundur tina perang anu dimimitian ku AS di Apganistan teu lami saatos serangan bales - anu janten perang pangpanjangna dina sajarah AS.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • 11 Séptémber maot dipasihkeun dina 20 taun serangan.
  • Présidén Biden nyungkeun kamanunggalan dina Milangkala 20 tina 9/11.
  • Peringatan anu diayakeun di New York City sareng sakitar nagara.

Dina peringatan kaping 20 serangan teroris ka World Trade Center sareng Pentagon, urang Amérika ngariung nginget sareng ngahargaan ampir 2,977 korban anu kaleungitan nyawa dina 11 Séptémber 2001.

Upacara saderhana dinten ieu dina Peringatan 11 Séptémber di New York City dimimitian ku jempé di 8:46 (12:46 GMT), waktos anu sami mimiti dua jet panumpang anu dibajak nabrak Pusat Perdagangan Dunya New York City.

Kulawarga korban teras mimiti maca nyaring ngaran 2,977 jalma anu maot dina serangan, ritual taunan anu lumangsung opat jam.

"Kami bogoh ka anjeun sareng kami sono ka anjeun," seueur diantarana nyarios yén musik biola somber diputer dina upacara resmi, dihadiran ku para inohong kaasup Présidén Joe Biden sareng mantan Présidén Barack Obama sareng Bill Clinton.

Di Ground Zero di New York City, 2,753 jalma, ti sakumna penjuru dunya, tiwas dina ledakan awal, luncat nepi ka maotna, atanapi ngan saukur sirna di jero menara runtuhna.

dina pentagon, saurang maskapai nyebatkeun liang anu pikasieuneun di sisi pusat saraf militér nagara adikuasa, maéhan 184 urang dina pesawat sareng di darat.

Sareng di Shanksville, Pennsylvania, gelombang katilu pembajak nabrak sawah saatos panumpang ngalawan deui, ngantunkeun United 93 turun sateuacan ngahontal target anu dituju - sigana gedong Capitol AS di Washington.

Panginget-nginget parantos janten tradisi taunan, tapi dinten Sabtu ngagaduhan hartos khusus, sumping 20 taun saatos énjing-énjing anu seueur anu ningali salaku titik balik dina sajarah AS.

Dina panginget anu parna ngeunaan parobahan-parobahan éta, ngan ukur sababaraha minggu ka pengker AS sareng pasukan sekutu parantos réngsé mundur tina perang anu dimimitian ku AS di Apganistan teu lami saatos serangan bales - anu janten perang pangpanjangna dina sajarah AS.

Peringatan dinten ieu sumping nalika perselisihan nasional ngaleungitkeun rasa panutupanana ditengah amarah ngeunaan épakuasi Kabul anu kacau, anu kalebet 13 prajurit AS tiwas ku pengebom bunuh diri.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment