Awards Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Berita Pantun film Italia Megatkeun Warta musik wartos jelema piknik trending Ayeuna

Peuting kanggo sareng sareng Bénténg Pilem, Dunya Pilem Anu Éndah, Gaya Venice

Hiji bagian tina Venezia 78, Festival Pilem Internasional nembé disimpulkeun di Venice, Italia bakti pikeun ningkatkeun karya restorasi dina pilem klasik salaku kontribusina pikeun pamahaman anu langkung saé ngeunaan sajarah bioskop khususna pikeun kauntungan pemirsa ngora.
Tadi wengi mangrupikeun wengi anu saé pikeun bintang pilem, industri pilem sareng kanggo Pariwisata Venice.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • nu Festival Film Internasional Venice ka-78 diayakeun ku La Biennale di Venezia.
  • Éta lumangsung di Lido di Venezia ti tanggal 1 dugi ka 11 Séptémber 2021. Festival ieu sacara resmi diaku ku FIAPF (International Federation of Film Producers Association).
  • Tujuan tina Festival nyaéta pikeun ningkatkeun kasadaran sareng ngamajukeun bioskop internasional dina sagala rupi salaku seni, hiburan sareng salaku industri, dina sumanget kabébasan sareng dialog.

Biennale di Venezia didirikeun taun 1895 sareng ayeuna diaku salaku salah sahiji lembaga budaya anu paling bergengsi. La Biennale di Venezia nangtung di garis payun panilitian sareng promosi tren seni kontémporér anyar, sareng ngatur acara di sadaya séktor khusus na: Seni (1895), Arsitéktur (1980), Bioskop (1932), Tari (1999), Musik (1930 ), sareng Teater (1934) - barengan kagiatan panilitian sareng latihan.

Sejarah La Biennale di Venezia didokuméntasi dina Arsip Sejarah na anu aya di Marghera Venice sareng di Perpustakaan na di Giardini's Central Pavilion. Pameran Seni sareng Arsitéktur Internasional gaduh struktur anyar ti saprak 1998. Dina sababaraha taun ka pengker, La Biennale ngamajukeun kagiatan Pendidikan anyar, program latihan (Biennale College), konferensi sareng panel di kantor pusatna di Ca 'Giustinian.

Venice 78

Juri Venezia 78, dipupuhuan ku Bong Joon Ho sareng diwangun ku Saverio costanzoVirginie EfiraCynthia ErivoSarah GadonAlexander Nanau jeung Chloe Zhao, parantos ningali sadayana 21 pilem dina kompetisi, parantos mutuskeun sapertos kieu:

Singa EMAS pikeun Pilem Pangsaéna ka:
L'ÉVÉNEMENT (JADI)
ku Audrey Diwan (Perancis)

Singa SILVER - HADIAH JURY GRAND ka:
È STATA LA MANO DI DIO (TANGAN TUHAN)
ku Paolo Sorrentino (Italia)

Singa SILVER - ANUGERAH KANGGO DIREKTOR TERBAIK ka:
Jane Campion
pikeun pilem Kakuatan ANJING (Selandia Anyar, Australia)

COPPA VOLPI
pikeun Aktris Terbaik:
Penelope Cruz
dina pilem MADRES PARALELAS (IBU PARALLEL) ku Pedro Almodóvar (Spanyol)

COPPA VOLPI
pikeun Aktor Pangalusna:
John Arcilla
dina pilem DINA PEPASAN: THE MISSING 8 ku Erik Matti (Filipina)

Panghargaan Pikeun Screplement Pangalusna ka:
Maggie gyllenhaal
pikeun pilem Budak Leungit ku Maggie Gyllenhaal (Yunani, AS, Inggris, Israel)

HADIAH Juri Khusus ka:
IL BUCO
ku Michelangelo Frammartino (Italia, Perancis, Jérman)

ANUGI MARCELLO MASTROIANNI
pikeun Aktor Muda Terbaik atanapi Aktris ka:
Filippo Scotti
dina pilem È STATA LA MANO DI DIO (TANGAN TUHAN) ku Paolo Sorrentino (Italia)

ORIZONTI

Juri Orizzonti, dipupuhuan ku Jasmila Žbanić  sareng diwangun ku Mona FastvoldShahram MokriJosh Siegel e Nadia Terranova, saatos nyaring 19 pilem panjang-panjang sareng 12 pilem pondok dina persaingan, parantos mutuskeun sapertos kieu:

ANUGERAH ORIZZONTI KANGGO FILM PANGSAÉNA ka:
PILIGRIMAI (PILGRIMS)
ku Laurynas Bareiša (Lituania)

ANUGERAH ORIZZONTI KANGGO DIREKTOR TERBAIK ka:
Éric Gravel
pikeun pilem LE PLEIN TEMPS (WAKTU WAKTU) (Perancis)

HADIAH JURY KHUSUS HADIAH ka:
EL GRAN MOVIMIENTO
ku Kiro Russo (Bolivia, Perancis, Qatar, Switzerland)

ANUGERAH ORIZZONTI PIKEUN AKRES PANGSAÉNA ka:
Laure Musibah
dina pilem LE PLEIN TEMPS (WAKTU WAKTU) ku Éric Gravel (Perancis)

ANUGERAH ORIZZONTI PELAJAR LALAKI ka:
Pisét Chun
dina pilem BODENG SAR (BANGUNAN PUTIH) ku Kavich Neang (Kamboja, Perancis, Cina, Qatar)

ANUGERAH ORIZZONTI PILIHAN SCREENPLAY TERBAIK ka:
Peter Kerekes, Ivan Ostrochovský
pikeun pilem CENZORKA (107 Indung) ku Peter Kerekes (Républik Slowakia, Céko, Ukraina)

ANUGERAH ORIZZONTI KANGGO FILM PENDEK PANGSAÉNAka:
LOS HUESOS (Tulang)
ku Cristóbal León, Joaquín Cociña (Chili)

Nomerasi Filem Pendek Vénice Pikeun Hadiah Éropah Éropah 2021 ka:
GUGUR RAJA IBIS
ku Josh O'Caoimh, Mikai Geronimo (Irlandia)

ANUGERAH Vénice Pikeun Pilem DEBUT

The Lion of the Future - "Luigi De Laurentiis" Venice Award pikeun Juri Pilem Debut ti 78 taunth Festival Film Internasional Venice, dipupuhuan ku Uberto Pasolini sareng diwangun ku Martin Schweighofer jeung Amalia Ulman,  parantos mutuskeun ngahargaan ka

Singa Sareupna
"LUIGI DE LAURENTIIS" Katerangan Vénice Pikeun Pilem DEBUT ka:
IMACULAT
ku Monica Stan, George Chiper-Lillemark (Romania)
GIORNATE DEGLI AUTORI

Vénice VR dilegakeun

Juri Vépépisi Venice VR, dipupuhuan ku Michelle Kranot sareng diwangun ku Maria Grazia Mattei jeung Jonathan Yeo, saatos ningali 23 proyék dina persaingan parantos mutuskeun sapertos kieu:

HADIAH JURY GRAND Pikeun karya VR Pangsaéna ka:
GOLIAT: MAUT DENGAN NYATA
ku Barry Gene Murphy, May Abdalla (Inggris, Perancis)

Pangalaman VR Pangsaéna pikeun Eusi Interaktif ka:
LE BAL DE PARIS DE BLANCA LI
ku Blanca Li (Perancis, Jérman, Luksemburg)

Carita VR Pangalusna ka:
TUNGGAL PEUTING
ku David Adler (Dénmark, Perancis)

ORIZONTI tambahan

ARMANY BEAUTY Audience Award ka:

Sokaa mies, joka ei halunnut nahdä Titanicia
(Lalaki Buta Anu Henteu Hayang Ningali Titanic)
ku Teemu Nikki (Finlandia)

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment