24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Airlines Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema Saudi Arabia Ngabobol Warta piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News

Saatos 20 Taun Penyelidikan FBI resmi: Saudi Arabia Teu Kaliru dina Séptémber 11 Dukungan Teror

Présidén AS Biden ngalaman tekanan dina sababaraha minggu ka pengker ti kulawarga korban, anu parantos lami milari rékaman nalika aranjeunna ngudag gugatan hukum di New York anu nyatakeun yén pejabat senior Saudi saé komplotan dina serangan kasebut.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • 12 Séptémber 2021 tiasa janten dinten anu saé pikeun wisata dunya. Telat Sabtu, 12 Séptémber 2021, FBI ngaluarkeun dokumén anu nembé diklasifikasikeun ngeunaan serangan teror 11 Séptémber 2001 di Amérika Serikat.
  • Dokumén ngajelaskeun kontak anu dibajak ku batur sapagawéan Saudi di Amérika Serikat tapi teu aya bukti yén pamaréntah Saudi kompléks dina plot éta.
  • FBI parantos ngaleupaskeun dokumén 16 halaman anu nembé dikonfirmasi ngeunaan dukungan logistik anu disayogikeun ka dua pembajak Saudi nalika serangan 11 Séptémber 2001.

Industri perjalanan sareng pariwisata global ogé atosan ngantosan laporan FBI ieu dileupaskeun pikeun masihan terang upami Pamaréntah Saudi Arabia ngadukung pembajak sareng téroris 11 Séptémber 2001.

Alesanna: Saudi Arabias dukungan terakhir sareng nyayogikeun kapamimpinan pikeun pariwisata global.

A stopper jempé dina ngadukung sareng ngartos Maksud Arab Saudi pikeun pangrojong anu diperyogikeun pikeun pariwisata dina waktos anu teu mungkin ngalangkungan pendemik COVID-19 kalebet méga kasurupan. Katinggalan beuki nyaring unggal dinten ngarah ka 20 taun serangan teror 11 Séptémber.

Dina hal anu sami pisan nalika miliaran di dunya émut 20 taun saatos 11 Séptémber, présidén AS Biden ngégél surah pamungkas ngeunaan kajelasan ieu dina ngaleupaskeun dokumén rahasia panilitian FBI ngeunaan peran Saudi Arabia - upami aya.

Setpember 12 saatos 11 Séptémber 2001 mangrupikeun dinten Day of Unity di Amérika Serikat sareng dunya anu beradab

Dunya robih pikeun Amérika Serikat dina Séptémber 12,2001 dina ngahijikeun nagara sareng Dunya tanggal 12 Séptémber, dinten saatos 11 Séptémber.

Ayeuna urang Amerika ngingetan yén Amérika kedah nangtung babarengan deui. Amérika Serikat dinten ayeuna ngagaduhan rasa kumaha langkung saé nagara upami urang mendakan jalan pikeun ngahijikeun deui.

Ngaleupaskeun dokumén FBI sanés ngan ukur léngkah internasional anu cerdas, tapi ogé léngkah penting dina prosés penyembuhan sacara domestik.

Peryogi diperhatoskeun, 20 taun ka pengker Taliban meredih ka Amérika Serikat supados henteu nyerang Afganistan. Kurangna solusi diplomatik nyababkeun perang 20 taun, sareng sieun langkung teror ayeuna.

Dokumén panyelidikan FBI dileupaskeun telat dinten ieu, 11,2021 September XNUMX ngajelaskeun kontak anu dibajak ku batur sapagawéan Saudi di Amérika Serikat tapi teu aya bukti yén pamaréntah Saudi kompléks dina plot éta.

Ieu mangrupikeun catetan investigasi munggaran anu badé diungkabkeun ti saprak Présidén AS Joe Biden maréntahkeun panilitian deklarasi bahan anu mangtaun-taun tetep teu katingali ku masarakat.

Pamaréntah Saudi parantos lami nampik kalibatna. Kedubes Saudi di Washington nyarios dinten Rebo yén éta ngadukung deklarasi lengkep sadaya rékaman salaku cara pikeun "ngeureunkeun tuduhan anu teu aya dasarna ngalawan Karajaan sakali".

Kedubes nyarios yén tuduhan naon waé yén Saudi Arabia éta komplémis éta "katégori palsu".

Pamaréntah Saudi nolak ngirim artos ka dua pembajak 11 Séptémber, Khalid al-Mihdhar, kénca, sareng Nawaf al-Hazmi

Présidén AS Biden minggu kamari maréntahkeun Departemen Kehakiman sareng agénsi sanésna pikeun ngayakeun tinjauan deklarasi dokumén investigasi sareng ngaleupaskeun naon anu aranjeunna tiasa salami genep bulan ka payun.

16 halaman dileupaskeun dinten Sabtu wengi, sababaraha jam saatos Biden ngahadiran acara peringatan 11 Séptémber di New York, Pennsylvania, sareng Virginia kalér. Baraya korban sateuacanna bantahan kana ayana Biden dina acara upacara salami dokuménna tetep diklasifikasikeun.

Rékaman anu réa diréduksi dinten Sabtu ngajelaskeun wawancara 2015 sareng jalma anu ngalamar kawarganagaraan Amérika Serikat sareng sababaraha taun ka pengker parantos teras-terasan kontak sareng warga nagara Saudi anu penyidik ​​nyatakeun nyayogikeun "dukungan logistik anu penting" pikeun sababaraha pembajak.

Pamaréntah Biden dina bulan Pébruari ngaleupaskeun penilaian intél anu nyababkeun Putra Mahkota Mohammed bin Salman dina pembunuhan wartawan di Amérika Serikat Jamal Khashoggi taun 2018 tapi narik kritik ti Demokrat pikeun ngahindaran hukuman langsung tina putra mahkota nyalira.

Ngeunaan 11 Séptémber, aya spekulasi keterlibatan resmi saprak teu lami saatos serangan, nalika diungkabkeun yén 15 tina 19 panyerang mangrupikeun warga Saudi. Osama bin Laden, pamimpin al-Qaida nalika éta, ti kulawarga terkenal di karajaan éta.

AS nalungtik sababaraha diplomat Saudi sareng anu sanés anu gaduh hubungan pamaréntah Saudi anu terang pangbajak saatos aranjeunna sumping di Amérika Serikat, numutkeun dokumén anu parantos dinyatakeun.

Masih, laporan Komisi 9/11 mendakan "henteu aya bukti yén pamaréntah Saudi salaku lembaga atanapi pajabat senior Saudi anu dibiayaan masing-masing”Serangan anu dalang al-Qaeda. Tapi komisi ogé nyatet "kamungkinan" amal amal anu disponsoran pamaréntah Saudi.

Panilitian khusus parantos museur kana dua pembajak anu mimiti sumping di Amérika Serikat, Nawaf al-Hazmi sareng Khalid al-Mihdhar. Dina Pébruari 2000, teu lami saatos sumping di California kidul, aranjeunna mendakan di réstoran halal hiji warga Saudi anu namina Omar al-Bayoumi anu ngabantosan aranjeunna mendakan sareng ngajakan apartemen di San Diego, ngagaduhan hubungan sareng pamaréntah Saudi sareng sateuacanna narik perhatian FBI. .

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment