24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Karibia Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi Jamaica Breaking News wartos tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna

Jamaika Ngadamel Pelancong: Tuturkeun Karantina kanggo Ngirangan Mu Varian

Menteri Portopolio Jamaika, Dr. Hon. Christopher Tufton
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Menteri Portopolio Jamaika, Dr. Hon. Christopher Tufton, nyarios dina konperénsi pers virtual yén 26 tina 96 sampel anu parantos diuji parantos ngahasilkeun hasil anu positip pikeun galur varian COVID-19 Mu anu énggal.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Organisasi Kaséhatan Dunya (WHO), dina 30 Agustus, ngadaptarkeun Mu salaku Variant of minat (VOI), saatos mimiti dikenalkeun di Columbia.
  2. Galur anu anyar mangrupikeun VOI kalima saprak Maret 2020 sareng parantos dikonfirmasi sahenteuna 39 nagara.
  3. Lima kasus sacara régional dikonfirmasi antara 19 Juli sareng 9 Agustus di St. Vincent sareng Grenadines.

Sanaos varian Mu nyiptakeun kirang ti 0.1 persén kasus COVID-19 sacara global, Prévalénsi na di Amérika Kidul naék, sareng ayeuna ngawangun 39 persén kasus di Kolombia sareng 13 persén di Ékuador.

Kusabab pendeteksi varian Mu, anu ngumbara ka Jamaika didorong pikeun taat kana tindakan karantina pikeun ngirangan sumebarna varian anyar tina coronavirus (COVID-19).

Kapala Petugas Médis Jamaika, Dr. Jacquiline Bisasor-McKenzie, nyatakeun yén sebutan VOI nunjukkeun yén varianna ngagaduhan bébédaan genetik dibandingkeun sareng varian anu dipikaterang anu sanés, anu nyababkeun inféksi di sababaraha nagara sareng panginten ancaman pikeun kaséhatan masarakat.

Anjeunna nunjukkeun yén sanaos sadayana virus mekar kana waktos sareng seuseueurna perobihan teu aya pangaruhna kana sipat virus, "sababaraha parobihan kana SARS-CoV-2 (virus anu nyababkeun COVID) nyababkeun varian anu tiasa mangaruhan transmisi virus, panyakit. severity, sareng khasiat vaksin ".

"Éta matak pikahariwangeun sabab [éta berpotensi] nyingkahan upaya awak pikeun ngancurkeun virus sareng ngahasilkeun antibodi. Mu ngagaduhan mutasi anu tiasa mastikeun sababaraha sipat ieu, tapi masih ditalungtik, "saurna.

"Ieu ogé alesan naha urang bakal tetep ngagaduhan watesan perjalanan di sababaraha nagara. Janten, langkung penting deui pikeun palancong ngartos naha urang ngajukeun tindakan karantina. Aranjeunna kedah cicing di bumi pikeun ngirangan résiko kakeunaan sareng diuji kalayan pantes supados urang tiasa nyandak upami aya inféksi, "saurna.

Dr. Bisasor-McKenzie nyatakeun yén Kamentrian bakal ngawas épolusi varian Mu, sanaos fokus kana varian Delta, anu teras-terasan janten galur dominan anu aya di Pulo Jawa sareng didesain salaku Variant of Concern (VOC) ku SAHA.

"VOC (hartosna) yén mutasi parantos kajantenan, sareng éta ngabalukarkeun ningkatna transmisi. Aranjeunna gaduh kamungkinan pikeun nyababkeun sababaraha parobahan dina presentasi panyakit klinis sareng aranjeunna ngalakukeun éta, "saurna.

Samentawis éta, Dr. Tufton ngadesek urang Jamaika henteu panik kusabab ayana varian énggal. Cenah éta galur Mu bakal tiasa diatur pas protokol kaséhatan publik anu ditetepkeun dituturkeun.

"Galur énggal ieu sanés bakal ngakibatkeun langkung seueur jalma maot atanapi gering. Kami masih diajar éta, sareng nalika kami ngagaduhan kawajiban pikeun ngumumkeun, kami henteu ngumumkeun pikeun anjeun panik ... éta pikeun anjeun waspada; éta sanés kagagalan sistem atanapi prosésna, ”pokna.

Anjeunna ngumumkeun yén mesin Genome Sequencing pikeun nguji varian COVID-19 énggal badé sumping di Pulo Jawa salami dua dugi ka tilu minggu ka payun.

Cenah, akuisisi éta hartosna Kamentén henteu kedah ngirim sampel pikeun diuji di luar negeri.

Kamentrian terus ngadesek urang Jamaika pikeun divaksinasi gancang-gancang, bari taat kana protokol kaséhatan masarakat anu disarankeun, kaasup jarak sosial, ngagem topeng, sareng sanitasi tangan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment