24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Berita Pamaréntah wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab Warta Ngalanggar Skotlandia piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Skotlandia ngayakeun referendum kadua kamerdekaan ti Inggris di 2023

Skotlandia ngayakeun referendum kadua kamerdekaan ti Inggris di 2023
Skotlandia ngayakeun referendum kadua kamerdekaan ti Inggris di 2023
Ditulis ku Harry Johnson

Konperénsi Partai Nasional Skotlandia parantos ngadukung rencana pamaréntah Skotlandia pikeun waktos réferéndum kamerdékaan sanés dina waktos anu pangpayunna "paling awal" saatos krisis COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Menteri Kahiji Skotlandia hoyong referendum kamerdékaan kadua.
  • Referendum kamerdekaan Skotlandia anu kadua dilaksanakeun di akhir 2023.
  • Referendum diayakeun dina waktos anu pangpayunna saatos krisis COVID-19.

Dina pidato anu dikintunkeun ka konferensi gugur di Partai Nasional Skotlandia (SNP) dinten ayeuna, Menteri Kahiji Skotlandia Nicola Sturgeon ngumumkeun yén pihakna badé ngayakeun réferéndum légal ngeunaan kamerdékaan ti Karajaan Inggris.

Menteri Kahiji Skotlandia Nicola Sturgeon ngumumkeun yén pihakna badé ngayakeun referendum hukum ngeunaan kamerdékaan ti Inggris.

Sturgeon nyarios yén anu kadua Referendum kamerdékaan Skotlandia bakal dicekel di akhir taun 2023 upami pandemi COVID-19 terkendali, sareng naros ka pamaréntah Inggris pikeun satuju kana éta "dina semangat kerjasama".

Numutkeun ka Sturgeon, masarakat di Skotlandia milih Parlemén Skotlandia énggal dina Méi, anu ngagaduhan "mayoritas anu jelas sareng penting pikeun milih réferéndum kamerdékaan".

"Nalika urang muncul tina pandemi, kaputusan bakal dilakukeun anu bakal ngawangun Skotlandia mangtaun-taun ka payun. Janten urang kedah mutuskeun. Saha anu kedah nyandak kaputusanana: jalma-jalma di dieu di Skotlandia atanapi pamaréntahan anu kami henteu milih di Westminster. Éta mangrupikeun pilihan anu kami maksudkeun pikeun nawiskeun masarakat Skotlandia dina referendum légal dina parlemén ieu - COVID ngamungkinkeun, dina akhir taun 2023, "saur anjeunna dina pidato éta.

Sturgeon nambihan yén "éta henteu dugi ka pamaréntah Westminster anu ngan ngagaduhan genep anggota DPR di Skotlandia pikeun mutuskeun masa depan urang tanpa idin ti jalma-jalma anu cicing di dieu."

Sturgeon nyarios yén anjeunna henteu bakal "netepkeun tingkat anu tepat pikeun inféksi" kanggo nalika sora tiasa kajadian - "tapi anjeun bakal hoyong ningali kaayaan COVID dikontrol".

nu Partéi Nasional Skotlandia konperénsi parantos ngadukung rencana pamaréntah Skotlandia pikeun waktos réferéndum kamerdékaan sanésna dina waktos anu pangpayunna "pangpayunna" saatos krisis COVID-19.

Pésta nyatakeun yén tanggal éta kedah ditangtukeun ku "kriteria anu didorong data" ngeunaan nalika krisis kaséhatan masarakat réngsé.

Réferendum kamerdékaan Skotlandia diayakeun di 2014, nalika 55 persén pamilih nyokong cicing di Inggris. Moal lami deui saatos partai Sturgeon ngamankeun kameunangan berturut-turut dina pamilihan umum parlemén Skotlandia dina bulan Méi, anjeunna sumpah pikeun ngadorong réferéndum kamerdékaan kadua nalika krisis pandemi parantos kalangkung.

Perdana Menteri Inggris Boris Johnson sateuacanna nyarios yén anjeunna moal nyatujuan referendum kamerdékaan kadua.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun.
Harry cicing di Honolulu, Hawaii sareng asli ti Éropa.
Anjeunna resep nyerat sareng parantos nutupan salaku editor tugas kanggo eTurboNews.

Leave a Comment