24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos jelema Ngawangun deui trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Jalma-jalma Ngalangkungan Mangsa Pandemi kalayan Inovasi anu Ngagumkeun

Bill Gates
Bill Gates

Bill Gates gaduh pesen ka dunya.

Data anyar ngungkabkeun dunya ningkat pikeun nyegah skenario kasus paling parah tina kajadian; lampu sorot peryogi pikeun investasi jangka panjang pikeun mastikeun pamulihan anu adil sareng kamajuan anu teras-terasan nuju Tujuan Global, anu dikenal salaku Tujuan Pangembangan Berkelanjutan PBB.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Yayasan Bill & Melinda Gates dinten ayeuna ngaluncurkeun Laporan Kiper taunan anu kalima na, nampilkeun set data global anu diénggalan ngagambarkeun pangaruh parah pandemi dina kamajuan kana Tujuan Pembangunan Berkelanjutan PBB (Global Goals). 
  • Laporan taun ayeuna, ko-panulis ku Bill Gates sareng Melinda French Gates, ko-samet ti Yayasan Bill & Melinda Gates, nunjukkeun yén disparitas anu disababkeun ku COVID-19 tetep tetep, sareng anu parantos paling parah katépaan pandemi bakal paling laun pikeun cageur.
  • Kusabab COVID-19, tambahan 31 juta jalma kadorong kana kamiskinan ekstrim di 2020 dibandingkeun sareng 2019. Sareng 90% ékonomi maju bakal kéngingkeun tingkat panghasilan pra-pandemi per kapita taun payun, ngan ukur sapertilu ti low- and middle -kekayaan ékonomi diperkirakeun ngalakukeun éta. 

Untungna, di tengah musnah ieu, dunya ningkat pikeun nyegah sababaraha skénario anu paling parah. Dina Laporan Goalkeepers taun kamari, Institute for Metrics Health and Evaluation (IHME) prédiksi turunna 14 persentase poin dina liputan vaksin global-sacara efektif mupus kamajuan 25 taun dina 25 minggu. Analisis anyar ti IHME nunjukkeun yén turunna, sanaos tetep teu ditarima, ngan ukur satengah tina anu diantisipasi. 

Dina laporan éta, samet sametér nyorot "inovasi anu narik ati" anu ngan ukur mungkin kusabab kolaborasi, komitmen, sareng investasi global dina mangtaun-taun. Aranjeunna ngaku yén ngiringan skénario kasus paling parah tiasa dipuji, tapi aranjeunna nyatet éta henteu cekap. Pikeun mastikeun pamulihan anu saéstuna tina pandemi éta, aranjeunna nyungkeun investasi jangka panjang dina kaséhatan sareng ékonomi-sapertos anu nyababkeun pamekaran gancang vaksin COVID-19-kanggo ngadorong upaya pamulihan sareng ngajantenkeun dunya balik kana jalur anu leres minuhan Tujuan Global. 

"[Sataun katukang] parantos nguatkeun kayakinan urang yén kamajuan tiasa dilakukeun tapi henteu kedah dilawan," nyerat korsi-korsi éta. "Upami urang tiasa ngagedekeun anu pangsaéna tina anu urang tingali dina 18 bulan ka pengker, urang tungtungna tiasa nempatkeun pandemi di tukangeun urang sareng sakali deui ngagancangkeun kamajuan dina ngungkulan masalah-masalah dasar sapertos kaséhatan, lapar, sareng perubahan iklim."

Laporan éta nyebarkeun pangaruh ékonomi henteu saimbang anu dilakukeun ku pandemi dina awéwé sacara global. Di nagara-nagara berpendapatan tinggi sareng rendah, sami-sami awéwé langkung parah tibatan lalaki ku resesi global anu dipicu ku pandemi éta. 

"Awéwé nyanghareupan halangan struktural di unggal juru dunya, sahingga aranjeunna langkung rentan ka pangaruh pandemi," saur Melinda French Gates. "Ku investasi pikeun awéwé ayeuna sareng ngatasi kateusaruaan ieu, pamaréntah tiasa ngamajukeun pamulihan anu langkung adil bari nguatkeun ékonomi pikeun ngalawan krisis anu bakal datang. Sanés ngan hal anu leres anu kedah dilakukeun — tapi kabijakan pinter anu bakal nguntungkeun sadayana. ”

Laporan éta ogé ngagambarkeun kumaha anu disebut "mujijat" vaksin COVID-19 mangrupikeun hasil tina mangpuluh-puluh taun nanem modal, kabijakan, sareng kemitraan anu netepkeun prasarana, bakat, sareng ékosistem anu diperyogikeun pikeun nyebarkeunana kalayan gancang. Nanging, sistem anu kéngingkeun pamekaran sareng panempatan vaksin COVID-19 anu kantos aya di nagara-nagara jegud, sareng akibatna, dunya henteu nguntungkeun sami-sami. 

"Kurangna aksés anu sami kana vaksin COVID-19 mangrupikeun tragedi kaséhatan masarakat," saur Bill Gates. "Kami nyanghareupan résiko anu nyata yén ka hareup, nagara-nagara jegud sareng komunitas bakal ngamimitian ngubaran COVID-19 salaku panyakit kemiskinan anu sanés. Kami moal tiasa nempatkeun panyakit pandemi éta dugi urang sadayana, henteu paduli dimana cicingna, aksés ka vaksin. "

Langkung ti 80% sadaya vaksin COVID-19 parantos dikerjakeun di nagara-nagara berpenghasilan luhur sareng menengah luhur dugi ka ayeuna, kalayan sababaraha ngamankeun dua dugi tilu kali jumlah anu diperyogikeun ngarah tiasa nutupan panguat; kirang ti 1% tina dosis parantos dikaluarkeun di nagara-nagara berpenghasilan rendah. Salajengna, aksés vaksin COVID-19 parantos aya hubunganana pisan sareng lokasi-lokasi di mana aya vaksin R&D sareng kamampuan manufaktur. Padahal Afrika mangrupikeun 17% penduduk dunya, salaku conto, éta ngagaduhan kirang ti 1% kamampuan ngadamel vaksin sadunya. 

Pamustunganana, laporan éta nyauran dunya pikeun nanem modal pikeun P&P, prasarana, sareng inovasi di tempat anu langkung caket sareng jalma anu nguntungkeun.

"Urang kedah investasi di mitra lokal pikeun nguatkeun kapasitas panaliti sareng pabrikan di nagara-nagara berpenghasilan langkung handap pikeun nyiptakeun vaksin sareng ubar anu diperyogikeun," saur CEO Gates Foundation Mark Suzman. "Hiji-hijina cara urang bakal méréskeun tantangan kaséhatan urang anu paling hébat nyaéta ku ngagambar inovasi sareng bakat jalma-jalma di panjuru dunya.

Ku sababaraha cara, pandemi parantos diuji optimisme urang. Tapi éta henteu ngancurkeunana.

Dina kaayaan anu paling hese dibayangkeun, urang parantos nyaksian inovasi anu narik ati.

Kami parantos ningali kumaha gancangna urang tiasa ngarobih kalakuan urang, salaku individu sareng salaku masarakat, nalika kaayaan diperyogikeun.

Sareng dinten ieu, urang ogé tiasa ngalaporkeun yén jalma-jalma di unggal penjuru dunya parantos ngoréksi ngajaga kamajuan pangwangunan anu urang parantos mangtaun-taun katukang — nalika ngeunaan SDG, sahenteuna, pangaruh tina pandemi COVID-19 anu lumangsung bisa jadi jauh leuwih goreng.

Éta parantos sataun anu nguatkeun kayakinan urang yén kamajuan tiasa dilakukeun tapi henteu kedah dilawan. Usaha anu urang laksanakeun dina urusan anu saé pisan. Sareng, salaku optimis teu sabar, urang yakin urang tiasa ngamimitian diajar tina kasuksésan sareng kagagalan pandemi dugi ka ayeuna. Upami urang tiasa mekarkeun anu pangsaéna tina naon anu urang tingali dina 18 bulan ka pengker, urang tungtungna tiasa nempatkeun pandemi di tukangeun urang sareng sakali deui ngagancangkeun kamajuan dina ngungkulan masalah-masalah dasar sapertos kaséhatan, lapar, sareng perubahan iklim.

Naon sababaraha solusi anu ngabantosan dina perlombaan pikeun méréskeun pandemi? Watch Bill Gates sareng tilu Kiper nyorot alat anu biasa diperjuangkeun COVID.

Maca laporan:

Data Nyarioskeun Carita Anu Kagét

Salami sataun katukang, mustahil pikeun teu malire béda anu teu jelas lain ngan ukur saha anu janten gering sareng saha anu tos maot - tapi ogé di anu kedah angkat damel, saha anu tiasa damel ti bumi, sareng anu kaleungitan padamelan aranjeunna sadayana. Ketimpangan kasihatan sepuh tina sistem kasihatan nyalira, tapi butuh pandemi global pikeun maksakeun ngingetan dunya akibatna.

Juta-juta Langkung dina Kamiskinan ekstrim

Pikeun seueur jalma, pangaruh ékonomi tina pandemik tetep parah sareng awét. Kami terang yén kami sigana henteu resep utusan dina topik ieu - kami dua jalma paling untung di planet ieu. Sareng pandemi parantos ngajantenkeun langkung jelas. Jalma-jalma sapertos urang parantos nyéépkeun pandemi dina bentuk anu saé, sedengkeun anu paling rentan katara paling parah sareng sigana bakal paling lambat cageur. Tambahan 31 juta jalma di sakumna dunya kadorong kana kamiskinan anu ekstrim salaku akibat tina COVID-19. Sanaos lalaki 70% langkung seueur maot tina COVID-19, awéwé tetep teu proporsional kapangaruhan ku pangaruh ékonomi sareng sosial tina pandemi: Taun ayeuna, padamelan awéwé sacara global diperkirakeun tetep 13 juta padamelan di handapeun tingkat 2019-sedengkeun lalaki padamelan diperkirakeun dipulut deui pikeun tingkat pra-pandemi.

Sanaos varian ngancam ngaruksak kamajuan anu urang parantos lakukeun, sababaraha ékonomi mimiti pulih, nyandak dibarengan deui usaha sareng nyiptakeun padamelan. Tapi pamulihan henteu rata antara — bahkan dina jero — nagara. Dina taun payun, salaku conto, 90% ékonomi maju dipiharep kéngingkeun tingkat panghasilan pra-pandemi per kapita, sedengkeun ngan sapertilu tina ékonomi panghasilan rendah sareng menengah diperkirakeun ngalakukeun hal anu sami. Upaya réduksi kamiskinan stagnasi — sareng éta hartosna ampir 700 juta jalma, seuseueurna di nagara-nagara berpenghasilan rendah sareng menengah, diproyeksikeun tetep kabebeng dina kamiskinan ekstrim dina 2030.

Tumuwuhna Kesenjangan dina Atikan

Urang ningali carita anu sami nalika ngeunaan pendidikan. Sateuacan pandemi, salapan tina 10 murangkalih di nagara-nagara berpenghasilan rendah parantos teu tiasa maca sareng ngartos téks dasar, dibandingkeun sareng hiji tina 10 barudak di nagara-nagara berpenghasilan tinggi.

Bukti awal nunjukkeun yén kaleungitan diajar bakal langkung ageung diantara kelompok anu marginalisasi. Tumuwuhna disparities pendidikan anu kapanggih di nagara-nagara jegud, ogé. Di Amérika Serikat, salaku conto, kaleungitan diajar di antara murid kelas Hideung sareng Latino nyaéta, rata-rata, dua kali lipat tina murid kulit bodas sareng Asia Amérika. Sareng kaleungitan diajar diantawis kelas tilu ti sakola-sakola kamiskinan tinggi nyaéta tilu jalma ti babaturanana di sakola-sakola anu miskin.

Langkung Barudak Leungit Vaksin

Samentawis éta, tingkat vaksinasi budak leutik rutin global turun ka tingkatan anu terakhir ditingali dina 2005. Antara mimiti pandemi sareng nalika jasa kaséhatan mimiti pulih dina paruh kadua taun 2020, langkung ti 30 juta murangkalih di sakumna dunya sono vaksinasina - éta 10 juta langkung kusabab pandemi. Tiasa waé seueur barudak ieu moal nampi dosis.

Tapi di dieu, data anu kaget kami: Sataun katukang, kami parantos ngalaporkeun yén Institute for Metrics Kaséhatan sareng Evaluasi perkirakeun yén cakupan vaksin bakal turun 14 persentase poin sacara global dina taun 2020, anu bakal dugi ka 25 taun kamajuan dina solokan. Tapi dumasar kana data anu langkung énggal, katingalina turunna panyalindungan vaksin anu saéstuna — ngancurkeun sanaos éta-éta ngan ukur satengahna. ShareLegend: 2020 Laporan2021 Laporan

Jalma Ngaléngkah

Nalika urang teraskeun ngayak data, janten écés yén ieu sanés pikasieuneun: Dina seueur indikator pangwangunan konci, dunya ningkat dina sataun katukang pikeun nyingkahan sababaraha skénario anu paling parah.

Candak malaria, salaku conto, anu parantos lami janten salah sahiji panyakit anu paling henteu sami di dunya: 90% kasus malaria aya di Afrika. Taun kamari, Organisasi Kaséhatan Dunya ngaramal gangguan parah kana upaya pencegahan malaria penting anu tiasa nyetél kamajuan deui 10 taun-sareng ngahasilkeun tambahan 200,000 maot tina panyakit anu tiasa dicegah. Proyéksi éta nyorong seueur nagara pikeun tindakan pikeun mastikeun yén jaring ranjang disebarkeun sareng uji coba sareng ubar antimalaria tetep sayogi. Bénin, dimana malaria mangrupikeun panyabab utama pupusna, bahkan mendakan cara pikeun berinovasi di tengah pandemi: Aranjeunna nyiptakeun sistem distribusi anu digital pikeun ranjang rawat anu dirawat inséktis, kéngingkeun 7.6 juta jaring ka bumi di panjuru nagara dina ngan ukur 20 dinten.

Agén Jean Kinhouande ngadistribusikaeun jaring reungit di distrik Agla di Cotonou, Bénin, pikeun merangan malaria sanaos gangguan pandemi COVID-19. (Poto ku Yanick Folly / AFP via Getty Images, 28 April 2020)
Cotonou, BeninPhoto kahadean tina Yanick Folly / AFP via Getty Images

Aranjeunna pantes syukur di dunya.

Tangtosna, tingkat lengkep pangaruh pandemi dina SDGs bakal mangtaun-taun pikeun pinuh ngartos, sabab langkung seueur data anu langkung saé aya. Sareng data ieu henteu ngirangan kasangsaraan nyata pandemi anu disababkeun pikeun jalma dimana-mana waé. Tapi kanyataan yén urang tiasa nunjuk kana tanda-tanda positip di tengah pandemi global anu sakali-sakali dilakukeun luar biasa. Kalayan hiji panangan dihijikeun ka tukang, jalma anu teu kaetung, organisasi, sareng nagara-nagara langkung luhur pikeun ngalangkungan inovasi, adaptasi, sareng ngawangun sistem anu tahan banting, sareng pikeun éta, aranjeunna pantes syukur di dunya.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment