24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Perancis Ngabobol Warta wartos tanggung jawab piknik trending Ayeuna

Kongrés Konservasi Dunya IUCN: Aksi Berkelanjutan Anyar

Perdana Menteri Perancis Macron nyarios dina pembukaan Kongrés IUCN
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Uni Internasional pikeun Konservasi Alam (IUCN) ngabungkus Kongrés Konservasi Dunya quadrennial minggu ieu - sataun engké ti mimitina dimaksudkeun kusabab krisis COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Éta mangrupikeun agenda anu lengkep sareng produktif pikeun konferensi Internasional 9 dinten kanggo Konservasi Alam anu diayakeun di Marseille, Perancis.
  2. Aya 4 puncak anu lumangsung salami waktos ieu, tujuanana pikeun mere ilham sareng ngahirupkeun.
  3. 4 KTT anu dipidangkeun nyaéta: KTT Masyarakat Adat, KTT Pemuda Global, KTT CEO, sareng KTT Aksi Lokal.

Salami konperénsi 9 dinten, anggota IUCN milih 39 Usul, dipilih kapamimpinan anyar, sareng nyatujuan program IUCN salajengna kanggo 2021-2024, anu bakal disebat Alam 2030: Uni dina Aksi. Salami waktos éta, ogé aya 4 puncak anu kapisah - anu KTT Orang Asli, nu KTT Pamuda Global, nu KTT CEO, jeung KTT Aksi Lokal, sadayana ditujukeun pikeun mere ilham sareng ngahudangkeun sagala rupa kelompok anu dianggo ku IUCN.

EcoGo sumping kana konperénsi anu ngadukung 3 gerakan - Gerak 003 - Ngadegkeun Komisi Perubahan Iklim (atanapi Ngadegkeun Platform Aksi Krisis Iklim Global) ti Hawai'i Conservation Alliance Foundation sareng Our Drowning Voices; Gerak 101 - Nyetél targét konservasi dumasar daérah dumasar kana bukti naon anu dipikabutuh ku jalma sareng masarakat, disponsoran ku The WILD Foundation sareng Yellowstone ka Yukon Conservation Initiative; sareng Gerak 130 - Nguatkeun peran pariwisata berkelanjutan dina konservasi keanekaragaman hayati sareng daya tahan masarakat, diusulkeun ku WCPA's (komisi dina IUCN) Pariwisata sareng Grup Spesialis Daérah Anu Dijagaan. Duanana lulus, sakumaha tiasa ditingali ku hasilna sora.

Pamela di Aix en Provence

Gerak 130 nyertakeun nyiptakeun Pariwisata Berkelanjutan salaku topik sareng ngahijikeun kagiatan wisata sareng kagiatan alam kana masa depan Kongrés sareng konperénsi IUCN, nyauran nyiptakeun grup kerja antar komisi anu museur kana peran pariwisata berkelanjutan dina konservasi keanekaragaman hayati sareng ketahanan masarakat, sareng pangjurung komisi sanésna pikeun kalebet pariwisata berkelanjutan dina usaha kahareupna. WCPA sareng sadayana ko-sponsor disayogikeun pikeun ieu.

Gerakan 101 parantos lami di damel, sareng parantos ngalirkeun berkat usaha teu kendatna Vance Martin sareng timnya. Sakumaha perubahan iklim ngadorong kabutuhan mutlak pikeun tindakan, ieu mangrupikeun padoman anu diperyogikeun pikeun ngajagi alam - konci pikeun salamet.

Jehoshua Shapiro, Jessica Hughes, sareng Pamela Lanier dina tuangeun CEC

Gerak 003 diperdebatkeun pisan. Anu ngusulkeun hoyong Komisi Perubahan Iklim didamel, tapi dina révisi ku badan peninjauan IUCN, basa dirobih janten pasukan tugas, tibatan komisi didamel. Maca réspon "Sora Drowning kami" kana parobihan éta Ieuh. yen basa dirobah dina révisi salajengna pikeun "Ngadegkeun Global IUCN Climate Crisis Action Platform" atanapi nyiptakeun Komisi. Gerak disahkeun dina debat ka 8 sareng final dina sora konperénsi, sanaos bentuk naon anu bakal dilakukeun teu acan dipikaterang.

IUCN ogé sapuk a manifesto anyar pikeun période opat taun ka hareup kalayan fokus kana pamulihan COVID-19 sareng ngarugikeun karugian biodiversitas.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment