24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan News Pulo Kepulauan Cook Berita Pamaréntah News Kaséhatan Warta Ngabobol Selandia Anyar wartos jelema kasalametan piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Hiji-hijina Island Nation bebas tina Coronavirus bakal tetep ditutup

Henteu lami saatos badarat di Rarotonga anjeun tiasa kayak dina laguna anu jernih, nguseup kana koktail munggaran anjeun atanapi santai kolam renang di Resort éndah anjeun. Henteu masalah dimana anjeun aya atanapi naon anu anjeun pikahoyong, kapuloan kagungan anjeun pikeun mikaresep dina waktu luang.
Tangtosna ieu upami anjeun tiasa dugi ka dinya

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • nu Kapuloan Cook moal muka deui perjalanan, anu kalebet pasar wisata utama na Selandia Anyar dugi ka teu acan aya transmisi komunitas Covid-19 salami 14 dinten sareng wisatawan anu langkung ti 12 taun parantos divaksinasi.
  • Perbatasan Kepulauan Cook parantos ditutup ka Selandia Anyar sareng nagara-nagara sanésna langkung ti tilu minggu ti saprak kasus Delta munggaran dilaporkeun dina 16 Agustus di Auckland.
  • Kapuloan Cook mangrupikeun bangsa di Pasipik Kidul, anu ngagaduhan hubungan politik sareng Selandia Anyar. 15 pulau na sumebar di daérah anu lega. Pulo panggedéna, Rarotonga, mangrupikeun tempat gunung-gunung kasar sareng Avarua, ibukota nasional. Di beulah kalér, Pulo Aitutaki ngagaduhan laguna anu lega dikurilingan ku terumbu karang sareng pulau alit, pasir. Nagara ieu kasohor seueur situs snorkeling sareng scuba-diving na.

Pamaréntah Kapuloan Cook langsung nutup perjalanan, ngan ukur ngamungkinkeun Kiwis di Kepulauan Cook kanggo mulang.

Perdana Menteri Cook Islands Brown nyarios yén dina sababaraha waktos ka hareup, sadaya nagara kedah hirup sareng Covid-19. Nanging, waktos éta sanés ayeuna pikeun Cook Islanders, sabab sacara ketat ngawaskeun program wabah sareng vaksinasi Delta Selandia Anyar.

Kapuloan Cook mangrupikeun salah sahiji nagara alit di dunya anu parantos ngajantenkeun Covid-19 kaluar.

In Séptémber Kepulauan Cook damel janji bakal tetep Coronafree.

Brown nyarios ka média Selandia Anyar: "Sedengkeun urang ngaku yén dina sababaraha waktos ka payun sadayana nagara kedah diajar hirup sareng Covid-19, waktos éta henteu acan sumping."

Anjeunna netelakeun pisan yén Kapuloan Cook henteu hoyong wabah COVID. Anjeunna nambahan, pangaruh kana sumber kaséhatan Karajaan ogé ékonomi bakal parah.

Brown nyarios yén pamaréntahanna ngalakukeun sagala kamungkinan pikeun nangtayungan kaséhatan sareng karaharjaan Pulo Cook ogé ékonomi nagara.

Langkung ti 300 Pulo Cook anu terdampar di Selandia Anyar kedah ngantosan sahenteuna Salasa payun kanggo milarian terang naha aranjeunna tiasa balik ka bumi.

Brown nyarios yén pamaréntahanna ningali penerbangan hiber ti Christchurch pikeun anu di luar Auckland di daérah tingkat 2, tapi teu acan aya tanggal anu parantos ditangtoskeun.

Pelancong éta kedah nyayogikeun uji coba Covid-19 négatip 72 jam sateuacan angkat, ngalengkepan formulir aplikasi pangurus balik Kapuloan Cook sareng ngalaman karantina wajib tujuh dinten saatos sumping di ibu kota bangsa Rarotonga.

Brown nyarios kusabab résiko Covid-19, Pulo Cook di Auckland kedah ngantosan lungsur ka tingkat 2 atanapi ka handap sateuacan diidinan néwak hiber ka bumi.

Kabinet na bakal terus marios inpormasi anyar sareng naséhat ti aparat kaséhatan na nalika jumlah vaksinasi ningkat di Selandia Anyar.

Pangaruh tina pandemi wisata Kepulauan Cook sareng perekonomianana parantos signifikan, sareng wabah di Selandia Anyar parantos ngaganggu pertumbuhan.

Pembiayaan $ 15 juta parantos direncanakeun pikeun dukungan tambahan pikeun bisnis Kepulauan Cook ti anggaran Juni.

Subsidi gaji bakal diteraskeun pikeun Séptémber sareng hibah bisnis, kalebet hibah padagang nyalira, bakal dipulangkeun kanggo Oktober.

"Kami terang yén pasar pariwisata kami tahan banting sareng ékonomi ogé urang. Kami ningali kumaha gancangna pariwisata mumbul deui dina Méi, sareng éta bakal kajadian deui ", saur Brown kana kawat berita Selandia Anyar.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment