24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos Pengumuman Pers Ngawangun deui News kelestarian piknik News Kawat Wisata

Kumaha Organisasi Pariwisata tiasa Ngadorong Praktek Berkelanjutan?

jeung sajabana
jeung sajabana

Komisi Perjalanan Éropa (ETC), anu ngawakilan 33 organisasi pariwisata nasional di Éropa, parantos nyebarkeun Buku Panduan ngeunaan Mendorong Praktek Wisata Berkelanjutan - pitunjuk anu ngajelaskeun kumaha organisasi pariwisata nasional sareng lokal tiasa ngadorong pamangku kapentingan pariwisata di unggal tingkatan ngawangun prakték pariwisata berkelanjutan janten operasi sapopoéna. 

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pembuat kebijakan, organisasi manajemén tujuan, industri pariwisata, komunitas lokal sareng pengunjung masing-masing ngagaduhan peran pikeun transformasi sektor ieu
  • Buku Panduan ETC Anyar nyayogikeun kajelasan ngeunaan kumaha organisasi pariwisata tiasa ngadorong prakték sustainable
  • COVID-19 parantos mangaruhan bisnis sareng konsumén pikeun mikir béda, kalayan kelestarian ayeuna salaku supir penting dina kaputusan mésér

Kalayan fokus anu diperpanjang dina nyoko kana prakték-prakték anu ngirangan pangaruh négatip tina pariwisata salaku hasil tina COVID-19, buku panduan ngandung studi kasus anu berharga tina entitas sareng tujuan sadunya anu parantos hasil ngajantenkeun langkung seueur ékonomis, sosial, sareng prakték pariwisata anu hirup lingkungan dina jaman baheula. taun.

Dua puluh studi kasus anu kalebet dina buku panduan nyorot cara-cara di mana tujuan Éropa sareng tujuan sanésna ngalebetkeun pendekatan anu berkelanjutan kana sektor perjalanan sareng pariwisata, sasarengan sareng jalan konci pikeun Organisasi Pariwisata Nasional (NTO) sareng Organisasi Manajemén Tujuan (DMOs).

Ngalaksanakeun prinsip dina prakték, éta Komisi Wisata Éropa (ETC) yakin yén organisasi pariwisata nasional sareng lokal Éropa ngagaduhan peran anu penting dina ngahimpunkeun pamangku kapentingan pikeun ngembangkeun visi babarengan pikeun palaksanaan pariwisata berkelanjutan.

Visi ieu nyorong aranjeunna pikeun damel sareng mitra komérsial sareng akademik, ogé séktor publik sareng asosiasi industri pikeun ngahasilkeun wawasan anu berharga sareng ngaidéntifikasi cara pikeun ngabantosan pangunjung Éropa ngadamel langkung seueur pilihan lingkungan sareng komunitas sateuacan sareng salami perjalanan. 

Buku Panduan ogé ngakuan yén organisasi perjalanan sareng pariwisata, khususna usaha alit sareng sedeng (UKM), anu badé nyandak tindakan, sering hésé pikeun nganapigasi kisaran kompléks skéma akreditasi, sistem monitoring, mékanisme pendanaan, kampanye, sareng bahkan alat-alat anu aya dina 'ruang angkasa' kelestarian. Conto prakték jawab, babarengan sareng sababaraha saran praktis ditepikeun dina buku panduan, anu ayeuna sayogi diunduh gratis tina halaman wéb ETC.

Ngomentaran publikasi éta, Luís Araújo, Présidén ETC, nyarios: "Tujuan gaduh peran anu penting pikeun nguatkeun posisi Éropa sareng ngarah kana transformasi ka dunya pasca pandemi. Pikeun tujuan ieu, ETC ngaharepkeun buku panduan ieu bakalan ngabagi bagi ilmu sareng bertindak salaku wahana pikeun NTOs sareng DMOs supados tujuanana langkung lestari sareng tahan banting dina jangka panjang. Buku panduan ieu bakalan nyayogikeun platform pikeun ngabagi studi kasus sareng tindakan dumasar-buktina anu berpotensi tiasa dilaksanakeun ku tujuan pikeun ngadorong pasokan pariwisata sareng sisi paménta pikeun meta sacara tanggung jawab. Kami yakin yén buku panduan ieu bakal ngadukung tujuan Éropa dina usaha aranjeunna ngawangun séktor pariwisata anu langkung ngahargaan lingkungan sareng anu sami bakal nguntungkeun ékonomi sareng komunitas lokal dina taun-taun ka hareup. "

COVID-19 maksa usaha sareng masarakat mikir béda

Kasus pikeun nyoko kana prakték-prakték anu ngirangan pangaruh négatip tina pariwisata teras-terasan kuat, nanging, pandemi éta nyayogikeun katalis pikeun parobihan ageung ku sababaraha gaya suplai sareng tren paménta anu nunjukkeun yén kelestarian mangrupikeun supir utama kaputusan beuli wisatawan sareng hiji titik konci daya saing diantara bisnis pariwisata Éropa. Pandemi ieu maksa anu kalibet dina sektor pariwisata pikeun nyobaan sareng ngamangpaatkeun tren ieu sareng nyisipkeun prinsip anu sustainable dina tujuan anu sagala ukuran.

Buku Panduan sayogi sayogi.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment