24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kajahatan kabudayaan pendidikan raramean Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos News Breaking Nigeria jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Tweeting mangrupikeun hak asasi manusa - ogé di Nigeria

Usaha Nigeria, pangguna ngutuk gantung Twitter di nagara éta
Usaha Nigeria, pangguna ngutuk gantung Twitter di nagara éta
Ditulis ku Harry Johnson

Nigeria turun lima titik, ka 120, dina Indéks Kabebasan Pencét Dunya 2021 disusun ku Reporters Tanpa Batesan, anu ngajelaskeun Nigeria salaku salah sahiji nagara "paling bahaya sareng sesah" di Afrika Kulon pikeun wartawan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pamaréntah Nigeria diperkirakeun ngabatalkeun Twitter 'gancang-gancang'.
  • Larangan pamaréntah Twitter pamaréntah Nigeria dikutuk sacara lega di nagara éta.
  • Kabébasan nyarios janten parah di Nigeria.

Saatos ngagambar reaksi diantara pangguna média sosial sareng aktivis HAM pikeun palanggaran kabébasan éksprési sareng menyakiti cara-cara ngalakukeun bisnis di Nigeria, pamaréntah nagara pangeusi Afrika ngagaduhan yén 'ngarepkeun' pikeun ngaleungitkeun larangan na dina Twitter, diumumkeun dina Juni , dina "sababaraha dinten".

Pengumuman éta naékkeun harepan diantara pangguna Twitter anu hoyong pisan balik kana platform média sosial tilu bulan saatos gantung éta diberlakukeun.

Menteri Penerangan Nigeria, Lai Mohammed ngawartoskeun pengarahan média pasca kabinet dinten ayeuna yén pamaréntah nagara éta sadar ku karesahan éta Twitter larangan parantos didamel diantara urang Nigeria.

"Upami operasi parantos ditunda kirang langkung 100 dinten ayeuna, kuring tiasa nyebatkeun yén urang ngan ukur nyarioskeun sababaraha, ngan ukur sababaraha dinten deui," saur Mohammed, tanpa masihan kerangka waktos.

Nalika dipencet langkung, Mohammed nyatakeun yén pejabat sareng pejabat Twitter kedah "titikkeun I's sareng nyebrang T" sateuacan ngahontal perjanjian akhir.

"Éta ngan bakal gancang pisan, ngan ukur nyandak kecap kuring pikeun éta," saur menteri.

Pamaréntah Nigeria ditunda Twitter dina awal Juni saatos perusahaan ngaluarkeun jabatan ti Présidén Muhammadu Buhari anu ngancam sésorisis régional, anu ceuk raksasa média sosial éta ngalanggar aturanana. Jaksa umum Nigeria salajengna nyarios yén anu nolak larangan éta kedah dituntut.

Salaku réspon, puluhan urang Nigeria sareng kelompok hak lokal ngajukeun gugatan hukum di pengadilan régional anu hoyong angkat larangan pamaréntah dina Twitter, ngajelaskeun kaputusan pikeun ngagantungkeun operasi platform média sosial anu populér pisan salaku usaha pikeun ngabunuh kritik.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment