24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Asosiasi News Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Industri silaturahmi Warta Breaking Indonésia Rapat Berita Industri rapat wartos jelema piknik Obrolan Pariwisata

Baris Penting Buka Forum Pariwisata Global di Jakarta

KTT Pimpinan Forum Pariwisata Global
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Forum Pariwisata Global (GTF) muka Pimpinan Summit Asia énjing-énjing di Jakarta sareng ngayakeun barisan penting para pamimpin pariwisata.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Pimpinan Summit Asia mangrupikeun kagiatan internasional dina bidang pariwisata sareng silaturahmi.
  2. KTT dimaksudkeun pikeun mempermudah panilitian pariwisata kualitas pikeun ngabagi kahontal sareng silih tukeur ideu antara pamaréntah sareng dunya bisnis.
  3. Forum Pariwisata Global mangrupikeun inisiatif tina Forum Pariwisata Dunia anu berbasis di London.

Pimpinan Summit Asia bakal dijalankeun dinten ayeuna sareng énjing, 15-16 Séptémber 2021. Éta mangrupikeun platform kolaborasi internasional anu fokus kana ngatasi tantangan pikeun industri perjalanan. Ngagabungkeun usaha gabungan instansi pamaréntah, pamangku kapentingan industri sareng akademi, GTF narékahan pikeun ngahontal modél pangwangunan anu berkelanjutan pikeun pasar perjalanan anu muncul, ogé nyusun strategi pikeun mastikeun pertumbuhan pariwisata.

Éta Wakil Présidén Indonésia, HE Prof. Ma'ruf Amin, anu sacara pribadi muka KTT di Hotel Raffles di Jakarta saatos nampi sambutan ti Dr. Sapta Nirwandar, Pupuhu Pariwisata Indonésia; Bapak Balut Bagci, Présidén Forum Forum Pariwisata Dunya; sareng Dr Sandiaga Salahuddin Uno, Menteri Pariwisata sareng Ekonomi Kreatif Républik Indonésia.

Dr Taleb Rifai, tilas Sékretaris Jénderal UNWTO sareng ayeuna Sékretaris Jénderal Forum Pariwisata Dunya Institute & Patron Déwan Pariwisata Afrika, ogé biantara dina upacara pembukaan.

Barisan panyatur anu ngaregepkeun kalebet Wakil Présidén Turki, HE Fuat Oktay; HE Dato Dato Lim Jock Hoi, Sékretaris Jénderal ASEAN; Anjeunna Tuan Tony Blair, mantan PM Inggris; Alain St.Ange, tilas Menteri Pariwisata, Penerbangan Sipil, Pelabuhan & Kelautan Seychelles sareng ayeuna janten Presiden ti  Déwan Pariwisata Afrika & Sékretaris Jénderal FORSEAA, diantara seueur panyatur terkenal anu sanés. Baris Menteri Pariwisata ASEAN ogé bakal ngayakeun sési diskusi khusus.

Kapribadian Pariwisata 2021 anu dingaranan Forum Pariwisata Global nyaéta Présidén Républik Indonésia.

Forum Pariwisata Global ogé maénkeun peran pamimpin dina narik investasi langsung asing ka nagara target, ku damel pikeun ngaidentipikasi kasempetan bisnis, ngamajukeun acara stratégatip sareng masihan dukungan ka investor asing anu kersa ngalokasikeun sumberdaya di nagara target.

Naha Indonesia?

Pariwisata di Indonésia mangrupikeun conto anu utami pikeun ngalakukeun hal-hal anu leres. Sektor pariwisata mangrupikeun sumber penting tina mata uang asing pikeun nagara sareng bagian penting dina ékonomi.

Indonésia didaptarkeun salaku tujuan wisata anu paling pikaresepeun ka-20 sacara global sareng tujuan ka-9 pangageungna sadunya dina 2017. Seueur tujuan anu paling populér di dunya parantos ningkat dina taun 2018, ku Denpasar, Jakarta, sareng Batam di antara sapuluh tujuan anu paling gancang, kalayan 32.7, 29.2, sareng 23.3 persén sataun-langkung-taun pertumbuhan pakait. Industri wisata mangrupikeun kaopat panggedéna dina hal volume produk sareng jasa anu diékspor.

Kunjungan tamu asing di Indonésia ningkat ku 1.9% di 2019, naek ti 16.1 juta di 2018. Sakitar 9.73 juta wisatawan asing datang ka Indonésia di 2015, nyéépkeun rata-rata 7.5 wengi di hotél sareng cicing rata-rata 7.5 dinten, pikeun total ngeunaan $ 1,142. Taun anu sami, anu datang di luar negeri ka Indonesia nyéépkeun sakitar $ 152 per dinten atanapi $ 152.22 per dinten rata-rata. Salah sahiji tina lima sumber wisata pangpentingna pikeun Indonésia nyaéta Singapura, Malaysia, Cina, Australia, sareng Jepang.

Indonésia dina peringkat 40 sadayana dina Laporan Kompetitif Wisata sareng Pariwisata 2019 kalayan skor Indéks Kompeténsi Wisata sareng Pariwisata 4.3. Indonésia mendaptarkeun 42 tina 136 nagara dina pangajaran 2017 kalayan skor 4.2. Numutkeun kana panilitian, industri pariwisata Indonésia ngagaduhan peringkat daya saing harga anu katilu tina 141 nagara.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment