Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan raramean News Kaséhatan Industri silaturahmi LGBTQ Walanda Ngabobol Warta wartos jelema tanggung jawab olahraga piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Éta sanés ngan ukur bordil, PSK sareng narkoba -Amsterdam ogé kota anu paling pas di dunya

Amsterdam dinobatkeun kota anu paling pas di dunya
Amsterdam dinobatkeun kota anu paling pas di dunya
Ditulis ku Harry Johnson

Sanés ngan ukur rumah bordil, PSK sareng ubar légal - Amsterdam ogé kota anu paling pas di dunya kalayan jumlah jalma anu luhur anu dianggo, ogé sajumlah ageung fanatik gim.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Tetep aktip henteu sering janten tugas anu gampang pikeun padumuk kota.
  • Numutkeun ka WHO, langkung saparapat populasi sadunya henteu cukup aktip.
  • Panilitian anyar ku Reebok parantos ngungkabkeun yén Amsterdam mangrupikeun jalma anu paling pas.

Penting pikeun kaséhatan méntal sareng fisik urang, latihan ayeuna parantos diungkabkeun salaku faktor konci pikeun ngalawan COVID-19. Panilitian Amérika anu anyar nunjukkeun yén kurangna kagiatan fisik tiasa langkung ti dua kali résiko maot tina coronavirus.

Jam birit sapédah Amsterdam

Nanging, pikeun anu cicing di kota sareng gaya hirupna anu cicing, tetep aktip henteu sering janten tugas anu gampang. Numutkeun ka WHO (WHO) langkung ti saparapat populasi sawawa sadunya henteu cukup aktip.

Hiji studi anyar ku Reebok parantos nganalisis langkung ti 60 kota di panjuru dunya pikeun ngungkabkeun kota-kota anu paling aktif di dunya. 

Panilitian dumasar kana rupa-rupa kabugaran sareng métrik berorientasi kaséhatan sapertos tingkat kagiatan fisik anu teu cekap, persentase anggota gim, persentase panggunaan sapédah sareng métrik lingkungan tambahan.

Sacara global, 28% déwasa yuswa 18 taun atanapi langkung henteu cekap aktip dina 2016. Numutkeun kana watesan WHO ieu hartosna aranjeunna henteu latihan "sahenteuna 150 menit tina sedeng-intensitasna, atanapi 75 menit aktivitas fisik anu kuat-intensitas per minggu".

Nagara anu berpenghasilan tinggi kapangaruhan khusus ku tren ieu kusabab ayana padamelan méja, tapi olahraga henteu kedah nyéépkeun sakedik waktos di gim.

Nanging, sababaraha kota ngagaduhan kauntungan tina lingkungan anu langkung cocog pikeun kabugaran tibatan anu sanés, berkat kualitas udara anu saé, sajumlah luhur ruang héjo sareng gym anu terjangkau. 

Tingali kana daptar 20 kota anu paling pas di handap ieu:

CitiesDaérahTingkat obesitas (tingkat nagara)Biaya kaanggotaan gim bulanan Jalma-jalma bersepeda damelTingkat kagiatan fisik anu teu cekap (nagara)Perséntase rohangan héjo umum% populasi nagara éta anu lebet ka gym
1AmsterdamWalanda20.40%€ 41.8745.90%27.213.00%17.40%
2kopenhagenDénmark19.70%€ 38.3840.00%28.525.00%18.90%
3HelsinkiFinlandia22.20%€ 40.7114.00%16.640.00%17.20%
4OsloNorwégia23.10%€ 44.195.90%31.768.00%22.00%
5ValenciaSpanyol23.80%€ 30.2413.00%26.8 11.70%
6MarseillePerancis21.60%€ 27.916.10%29.339.30%9.20%
7ViennaAustria20.10%€ 27.9113.10%30.145.50%12.70%
8StockholmSwédia20.60%€ 47.6812.20%23.140.00%22.00%
9BerlinJérman22.30%€ 31.4026.70%42.230.00%14.00%
10MadridSpanyol23.80%€ 40.712.00%26.844.85%11.70%
11IrahaRépublik Czech26.00%€ 36.051.00%31.157.00%/
12BarcelonaSpanyol23.80%€ 44.1910.90%26.811.00%11.70%
13VancouverKanada29.40%€ 39.549.00%28.6 16.67%
14ZurichSwiss19.50%€ 77.9210.80%23.741.00%/
15VilniusLituania26.30%€ 29.085.10%26.546.00%/
16OttawaKanada29.40%€ 38.3810.00%28.6 16.67%
17JenéwaSwiss19.50%€ 73.2710.80%23.720.00%/
18MontréalKanada29.40%€ 23.264.00%28.614.80%16.67%
19LjubljanaSlovénia20.20%€ 43.0315.00%32.2 11.70%
20DublinIrlandia25.30%€ 39.5411.90%32.726.00%10.50%
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment

1 Comment

  • Teu aya Perang Narkoba sareng henteu aya perang pikeun Israél pastina ngabantosan kasehatan kauangan sareng méntal nagara éta.