24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Cina Ngabobol Warta kabudayaan Berita Pantun wartos Spanyol Breaking News Warta Breaking UK Amérika Serikat megatkeun News

Celana Kesang Nyerang Nyababkeun Aduk ageung Ti Spanyol ka Cina sareng Cicih Cileungsi

Celana panjang karasa - Gambar kahadean tina balenciaga.com
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Sapasang baju haneut kulawu nyababkeun bruhaha sabab seueur anu nyarios desainna prasangka sareng rasis. Henteu émut yén sapasang hargana ampir $ 1200. Éta kabuktosan henteu seueur anu janten guligah.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Tapi upami anjeun urang Amérika Hideung, écéran barang papakéan sapertos kitu panginten tiasa dinyatakeun salaku nyerang sacara prejudisial.
  2. Kumaha upami baju haneut khusus ieu anu ngagosok seueur jalmi ku jalan anu salah?
  3. Naha sajarah ngajelaskeun sikep yén sababaraha anu ngalawan desainer pakean pikeun kaputusanana pikeun dipasarkeun calana ieu, ngajelaskeun kaributan sosial?

Naon anu janten baju haneut janten nyerang? Hayu urang balik deui dina sajarah sakedik pikeun ngajelaskeun ieu.

Désainna modél gaduh petinju pondok pikeun ngintip tina beubeur sareng ngajantenkeunana janten baju anu kohesif, hartosna éta diwangun.

Pernyataan pantun ieu dimimitian deui dina taun 1990an, khusus sareng duo hip hop Kriss Kross anu nganggo calana - tukang - di handapeun petinju anu henteu diwangun, tapi éta masih kénéh tetep. Sanés bagian calana mundur tapi calana kendor sareng petinju nunjukkeun bagian.

Moal lami deui janten simbol fashion pikeun ngora Amérika Hideung. Nanging, dina taun 2000an, sababaraha nagara bagian Amérika Serikat ngaluluskeun undang-undang anu ngalarang prakték ngagem pakean ku cara kieu, tapi kritikus nyatakeun yén ieu henteu adil didiskriminasi ka jalma Hideung.

Sababaraha undang-undang éta parantos dibatalkeun nalika Uni Kebebasan Sipil Amérika mendakan yén contona di Shreveport, Louisiana, penegak hukum nganggo hukum calana saggy ieu salaku alesan pikeun nargétkeun urang Hideung sareng milarian sareng berpotensi panjara.

Ngalangkungan ka Bagian Rasialis

Janten nalika desainer modéren Balenciaga nempatkeun sapasang petinju bawaan ieu dina sapasang calana garis Trompe L'Oeil na, éta henteu seueur teuing harga stiker $ 1,190 anu urang gelo, sanaos sababaraha dina twitter nuduh labél standar dobel sareng naroskeun harga harga calana panjang.

Anu ceuk saurang pangguna TikTok nyaéta yén calana "ngarasa rasialis" sabab éta nyabak budaya Hideung. TikTok khusus ieu, ku jalan kitu, parantos diitung terakhir ditingali langkung ti 1.6 juta kali. Nalika pangguna TikTok Mr200m ningali baju baju Balenciaga di jual di London sareng ngeposkeun pidéo, aya anu tiasa nguping nyarios: "Ieu raoseun rasialis pisan ... Aranjeunna parantos anyaman petinju di jero calana panjang," anu aya anu ngoméntaran, "Aranjeunna parantos langkung kendur. ”

Aya anu sanés sanaos nyarios yén aranjeunna henteu mendakan baju haneut janten rasialis. Hiji koméntar nyarios yén ngaput petinju kana calana mangrupikeun hal anu biasa di taun 90an.

Gambar kahadean tina balenciaga.com

Balenciaga ngaréspon

Balenciaga nyarios yén éta sering ngahijikeun potongan baju papakéan kana papakéan tunggal sareng conto anu nyertakeun "jeans dilapiskeun nganggo celana olahraga [sareng] kaos tombol-up dilapiskeun kaos oblong," jelas Chief Marketing Officer, Ludivine Pont. "Calana panjang Trompe L'Oeil ieu mangrupikeun perpanjangan tina visi éta."

Iraha ngajalajah halaman wéb Balenciaga, éta mémang ngagaduhan barang-barang baju gabungan anu sanés sapertos Knat Sweatpants kalayan baju kaos internal anu dihijikeun-dina-cangkéng ... $ 1,250. Baju baju haneut anu berpotensi nyinggung, saliwatan, sigana ngaleungit tina halaman wéb sapeuting.

Langkung Sejarah pikeun Pertimbangkeun

Asal aslina tina pernyataan mode ieu calana kendur saleresna ngagaduhan sajarah anu poek pisan. Dimimitian nalika urang Hideung mimiti diperbudak di Amérika sareng diturunkeun tina adat anu disebut "buck busting" atanapi "buck break." Sedengkeun istilah-istilah ieu mimitina ngarujuk kana ngahijikeun kuda liar, pamilik perkebunan kidul ngagunakeun frasa ieu ogé ngarujuk kana prakték "ngabobol" budak lalaki Hideung anu nantang.

Jalma-jalma Hideung ieu bakal dibawa ka tempat umum dimana sadaya budak digawe nonton nalika anjeunna dititah nurunkeun calana sareng ngeluk ka payun. "Master" sacara brutal perkosa lalaki éta sareng nyandak sabukna saatosna pikeun ngahaja calana na tunduh. Ieu ngajantenkeun anjeunna mangrupikeun simbol "dadung" atanapi "dibobol" pikeun ngahambat budak sanés tina tindakan nolak.

Sanés Pertama Kali

Ieu sanés pertama kalina desainer pantun ngalangkungan garis batas moral. Sababaraha taun ka pengker, kakuatan mewah fashion Spanyol Loewe ngenalkeun a kaos belang hideung bodas sareng calana panjang disetél (kalayan kaos nyalira ritel $ 950) salaku bagian tina koleksi kapsul khusus. Éta didadarkeun salaku diideuan ku keramik Inggris Inggris abad ka-19, William De Morgan.

Baju éta, Nanging, narik kontroversi langsung nalika jalma nyarios yén éta teuing teu raoseun sami sareng baju seragam anu dianggona ku tahanan tahanan kamp Nazi nalika Perang Dunya Kadua.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment

1 Comment

  • Saha anu bakal mésér calana kesang $ 1200, sanés komunitas gerbang, sosialis sampanye, anu nyembah sampah, bari nyéépkeun henteu aya biaya pikeun hirup sajauh-jauhna ti aranjeunna?