Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kuliner kabudayaan Perancis Ngabobol Warta News Kaséhatan wartos piknik trending Ayeuna Wines & Arwah

18 Kauntungan Kaséhatan Anyar anu Luar biasa nalika resep Anggur Perancis

Anggur Perancis

Nginum sagelas Anggur Perancis sadinten tiasa ngabantosan Alzheimer, Kanker, Leungitan Memori, Densitas Tulang, Soca Sehat, Kolesterol Tinggi, panyakit ati, stroke, déprési, rongga, pilek umum. Ieu sababna:

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Cék kana kulkas sareng kabinet anggur sareng GRRRR. Botolna BESAR!
  2. Abdi hoyong sagelas anggur (panginten sakedik deui) - tapi pastina sanés botol. Naon anu kedah dilakukeun?
  3. Campur gin sareng obat kuat atanapi scotch dina batu, atanapi netepkeun Diet Coke (henteu pernah janten alternatip anu giat)?

Ampir dua taun, kuring dikonci dina rohangan anu katingalina ngaleutikan, menit-menit. Jam dina komputer kuring sigana ngalir lambat pisan, sareng peryogi salamina pikeun ngahontal waktos pikeun STOP resmi. Akhirna, jam 5 sonten, waktos anu pas pikeun mareuman sareng muka sabotol anggur Perancis.


Gambar Anggur Perancis

Aya seueur tingkat kasenangan anu aya hubunganana sareng pamikiran ngeunaan anggur Perancis: chateaux lami anu saé, kebon anggur héjo anu subur; vines nongkrong jeung anggur bursting jeung poténsial; seger amis, sareng hawa pungent resplendent kalayan pupuk organik; buzz palebah panén nektar pikeun tuang padamelna.

Terus, aya anggur sorangan. Anggur Perancis jarang halus - anjeun boh resep naon anu nyabak irung anjeun, mantel létah anjeun, lir sakedap dina sungut anjeun, sareng ngantepkeun mémori anu sakedap didatangan sareng teras-terasan ngaleungit ... ngamungkinkeun waktos anu sampurna pikeun angkat gelas dina ngantosan sésot salajengna ... atanapi anjeun henteu.

tantangan

Salami mangabad-abad, anggur Perancis janten inuman anu diidinan, dipiara, diraosan di sakumna dunya. Pamanggih Perancis ngeunaan "terroir" kalebet sadayana tina suhu daérah dugi kaasaman taneuh - sadayana mangaruhan sareng mangaruhan kualitas, rasa, bau, sareng rasa tina buah anggur anu dianggo pikeun ngahasilkeun anggur.

Sapanjang sajarah, faktor lingkungan mangaruhan kana anggur, ti saprak pemanasan global dugi ka industrialisasi, sareng gerakan penduduk, dugi ka sajumlah kajadian anu serendipitous sareng henteu tiasa dikendali. Ayeuna, tantangan anu disanghareupan ku pabrik anggur Perancis kalebet tarif, telat kiriman, kakirangan kontainer, telat kadatangan, turun naek mata uang, sareng "gajah di rohangan," COVID-19. Kalayan sagala masalah anu disanghareupan bisnis anggur Perancis, industri anu padamel sakitar 558,000 padamel (2017), jalma-jalma kasieunan yén seueur kebon anggur kulawarga leutik moal tahan dina serangan tantangan ayeuna sareng boh nutup atanapi ngajual ka produsen anggur anu langkung ageung.

Realitas anu ngajempolan ka pasar anggur Perancis mangrupikeun kejutan sabab pasar pikeun anggur anu hadé parantos didominasi ku Perancis, kalayan Bordeaux sareng Burgundy masing-masing nyatakeun ngadeukeutan 50 persén sareng 20 persén kagiatan dagang di 2019 (Live-ex. com). Untungna, aya beja anu saé - dina paruh mimiti taun 2021, Perancis ngekspor 7.3 juta hektarolitér anggur diheunteun 5.1 milyar Euros ngalambangkeun paningkatan 15 persén ku volume sareng 40 persén ku nilai dibandingkeun sareng genep bulan mimiti taun 2020, salami lockdown . Ékspor anggur Perancis langkung seueur tibatan gelombang COVID mimiti sareng balik deui kana tingkat pertumbuhan langkung ti pagelaran pra-COVID.

Pasar Amérika sakali deui mésér anggur Perancis saprak ditunda pajak Trump / Airbus pikeun tetep anggur, teu kakantun catetan catetan pangiriman anggur hérang, kalebet Champagnes. Dina April 2021 Perancis ngekspor 221,000 hektar anggur anu hargana 208 Euro anu sami sareng volume 90 persen anu pikasieuneun sareng paningkatan nilai 131 persén dibandingkeun April 2020 (vitisphere.com).

Mangpaat Nginum Anggur

Éstuning matak panasaran terang yén nguseup sagelas anggur Perancis saé pikeun kaséhatan kuring sabab anggur mangrupikeun sumber tina seueur manpaat. Anggur nganteurkeun mangan, kalium, beusi, fosfor sareng Vitamin B6. Éta ogé ngandung magnésium, mineral anu tiasa ngabantosan pikeun nurunkeun tekanan darah sareng kadar gula getih, ngirangan résiko panyakit jantung, diabetes, sareng stroke. Antioksidan dina anggur ngalawan karusakan sél dina awak urang disababkeun ku sepuh sareng faktor lingkungan sapertos polusi sareng gaya hirup. Ku cara ngahambat sareng ngabalikkeun karusakan sél ieu diét tinggi antioksidan tiasa ngirangan résiko katerap panyakit kronis kalebet kanker.

Perancis anggur mangrupakeun saréat éndah pikeun diét sabab ngan aya 121 kalori dina 150 mililiter anggur bodas sareng sedot sedeng tiasa ngamajukeun kaséhatan ginjal, sareng ngajagi tina panyawat Alzheimer. Anggur beureum (kalayan 127 kalori) ngagaduhan kandungan vitamin sareng mineral langkung luhur sareng ngandung ampir 10 kali jumlah polifenol (sanyawa pepelakan anu ngagaduhan sipat antioksidan) salaku anggur bodas.

ukuran Perkara

Janten - aya beja sareng warta hadé. Anggur Perancis sayogi di Amérika Serikat sareng éta henteu ngan ukur raoseun, tapi éta ogé saé pikeun kaséhatan kuring.

Nanging, kuring masih gaduh dilema ukuran botol. Botol anu ngandung 25 ons cairan ayeuna katampi salaku standar pikeun anggur. Anyar-anyar ieu, botol anu langkung alit parantos aya. Pangaruh botol anu langkung alit kana konsumsi henteu dipikaterang sanaos botol anu langkung alit berpotensi ngirangan konsumsi ku cara ningkatkeun usaha anu dibutuhkeun pikeun muka sareng ngonsumsi langkung ti hiji botol. Botol anu langkung alit ogé tiasa ningkatkeun konsumsi ku ngirangan halangan sahingga ningkatkeun frekuensi épisode nginum. Jumlah anggur anu dicekel dina botol anu langkung alit panginten tiasa dianggap alit teuing. Panilitian nunjukkeun yén paparan visual kana ukuran porsi anu langkung ageung tiasa nyaluyukeun persépsi naon anu janten bagian ukuran "normal". Upami botol anu langkung alit dianggap leutik teuing, ieu teu dihaja tiasa nyababkeun kaleuleuman konsumsi anggur, sabab botol tambahan dibuka sareng dikonsumsi nalika acara nginum.

Kapendak Waleranana

Warta anu saé nyaéta anggur LGV sayogi dina silinder palastik 6.3 ons langsing (jangkung 8 inci, diaméterna sakedik langkung ti 1 inci kalayan tutup sekrup), nawiskeun ngan sakedik langkung seueur tina jumlah rata-rata dituang kana gelas anggur kanggo sip anu sampurna nalika kuring calik di payun layar komputer kuring, nyobian tetep hudang salami rapat Zoom.

Sedengkeun ukuran anu disayogikeun ieu mangrupikeun insentif pikeun kuring pikeun nyimpen saham anggur LGV beureum sareng anggur dina kabinet anggur kuring sareng tiis dina kulkas, kuring hoyong nginum anggur anu saé atanapi langkung saé tibatan anu sayogi dina ukuran anu langkung ageung.    

Langkung warta anu saé. LGV parantos damel sareng seueur pabrik anggur anu dipimpin atanapi dipimpin ku awéwé, diantarana Elisabeth Prataviera (Domaine de Menard & Haut-Marin), Ines Andrieu (Domaine de Caylus) sareng Martine Nadal (Domaine Nadal Hainaut) - sadayana aya hubunganana sareng kebon anggur organik anu latihan sustainable tani.

Kalayan botol plastik ukuran langkung alit, anggur anu ukuranna sampurna, nyobi ékspérimén sareng éksplorasi anggur beureum, bodas sareng kembang mawar ti produsen anggur butik.

1.            Ines Andrieu. Domaine Caylus Rose Blend 2020. Campuran anggur anu dipelak organik ngagunakeun Syrah (60 persén) sareng Grenache (40 persén).

Ti beulah kidul Perancis (Pays d'Heralult - bagéan daérah Languedoc-Roussillon anu langkung ageung), ieu cinta anu mimiti anggur coral pink (kuring tiasa ngagambarkeun usum panas tina karang / pink anu lemah lembut ieu). Ambu anu ngabahagiakeun irung kuring nalika nganteurkeun petunjuk stroberi sareng jeruk. Lalangitna resep sareng saran tina apel, nanas sareng tilas bungbu. Sampurna pikeun nyeuseup di kolam renang nalika panonpoé surup sareng siram mundur pikeun nyiapkeun tuang.

2.            Gerard Damidot. Chateau Val d'Arenc Bandol 2020. Campuran Mourvèdre (80 persén), Grenache (10 persén) sareng Consault (10 persén).

Lokasina di Provence (gunung, Quartier Val d'Arenc), lahan dikelola ku pabrik anggur Gerald Damidot (ti Burgundy) anu parantos ngarobah kebon anggur kana prakték pertanian organik (2015) sareng prosés ieu mangaruhan positip kana kualitas buah anggur. Taneuh kebon anggur diwangun ku batu kapur, fosil, marl keusik, liat marly sareng batu pasir kalayan sanés péstisida atanapi kimia di mana waé; pruning sareng panén tugas réngsé ku panangan. Bandol dianggap mangrupikeun mawar pangsaéna Perancis sacara konsistén dina réngking langkung luhur tibatan 90 poin.

Bandol nampilkeun warna pink beige pikeun panon, nganteurkeun getaran katumbiri bodas, jeruk bali, strawberry, jeruk nipis sareng jeruk nipis kana irung, sedengkeun buah beri sareng jeruk ngahibur lalangit. Kaasaman cerah sareng angin ngahiliwir ngajantenkeun BFF sampurna pikeun salad, quiche, bouillabaisse, sareng piknik hayam bakar.

3.            Elisabeth Prataviera. Domaine de Menard. Sauvignon Blanc (100 persén) 2020.

150 héktar kebon anggur aya di désa alit Gondrin, di daérah IGP di Cote de Gascony di terroir kuno dimana tangkal anggur dipelak dina taneuh anu deet, batu, beunghar fosil anu ngan nganggo pupuk organik. Panén réngsé wengi atanapi énjing-énjing.

Daya tarik panon ampir cai seger jelas ku sorot emas. Pikir kembang sareng buah (utamina jeruk bali, apel, sareng jeruk nipis) anu nganteurkeun aroma sapertos spring kana irung. Langkung kembang tibatan buah jas palate kalayan heran bracing sareng enteng kaasaman ringan. Sampurna pikeun usum semi sareng usum panas tuang sareng salmon sareng buntut lobster cai tiis atanapi nikmati salaku "mandiri."

4.            Martine sareng Jean-Marie Nadal. Martine Nadal. Nadal-Hainaut. Cabernet Sauvignon (100 persén) 2019.

Jean Marie Nadal mangrupikeun generasi ka lima di kebon anu ngagaduhan 43 héktar dipelak ku anggur di jantung Languedoc-Roussillon (dimimitian taun 1826). Salaku pamilik sareng pabrik anggur, Nadal ngadukung tatanén berkelanjutan sareng di 2010 ngarobah operasi janten pertanian organik. Anggur dipanén di énjing-énjing sareng diurut sacara manual sateuacan disimpen dina bak. Umur dina tong ek Perancis anyar.

Upami ungu poék anu jero pikaresepeun pikeun paningali anjeun sareng aroma céri hideung anu asak sareng kai baseuh (jero di leuweung), buah beri hideung garing, plum sareng buah beureum poék ngahibur lalangit anjeun, nganteurkeun tanin kandel ... nyaéta ideu anjeun pikeun anggur anu lezat, anjeun bakal janten kémping bagja kalayan pangalaman rasa ieu. Masangkeun daging sapi bakar langka, daging sapi atanapi pasta.

5.            Laurence sareng Stephane Dupuch. Peyredon Crus Bourgeois Haut-Medoc 2019. Campuran Cabernet Sauvignon (63 persén), Merlot (37 persén).

Crus Bourgeois mangrupikeun klasifikasi anggur tina Bordeaux, Perancis anu digagas dina 1932 sareng ngamimitian deui 20 Pébruari 2020. Éta sacara éksklusif nutupan anggur beureum anu dihasilkeun dina dalapan banding di daérah Left Bank Medoc anu henteu aya hubunganana sareng klasifikasi anggur taun 1855, tapi nyaéta ayeuna dianggap "alus pisan." Klasifikasi ieu diperbaharui unggal lima taun.

Kebon anggur 24 hékér tempatna di Poujeaux. Garnet hues ngahargaan panon bari irung geli sareng buah batu, roti bakar seger sareng rempah hampang. Perkebunan ngahasilkeun anggur anu mangrupikeun ek Perancis anu yuswa kalayan nada hideung-currant klasik ogé petunjuk vanili, bako, buah beri hideung, plum sareng kulit. Masangkeun daging sapi, daging babi sareng daging bakar.

© Dr. Elinor Garely. Tulisan hak cipta ieu, kalebet poto, henteu tiasa dihasilkeun tanpa idin tinulis ti panulis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment