24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Afghanistan Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah Hak Asasi manusa wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Taliban ngarebut artos sareng emas $ 12.3 juta ti urut pejabat, balikeun deui ka bank nasional

Taliban ngarebut artos sareng emas $ 12.3 juta ti urut pajabat, balikkeun ka bank nasional
Taliban ngarebut artos sareng emas $ 12.3 juta ti urut pajabat, balikkeun ka bank nasional
Ditulis ku Harry Johnson

Uang tunai sareng emas parantos dipulihkeun ku Taliban ti imah pejabat urut administrasi Afghanistan sareng kantor lokal lembaga intél pamaréntah tilas pamaréntah sareng parantos dipulangkeun ka perbendaharaan Da Afghanistan Bank, saur bank dina hiji pernyataan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Taliban nyita artos $ 12.3 juta sareng emas ti imah sareng kantor tilas pejabat administrasi sareng kaamanan Afghanistan.
  • Barang-barang berharga anu dirampas parantos dipasrahkeun ku pejabat Taliban ka Da Afghanistan Bank anu mangrupikeun bank sentral nagara éta.
  • Numutkeun kana pernyataan bank, nyerahkeun aset ngabuktoskeun komitmen Taliban kana transparansi.

Da Afghanistan Bank (DAB), bank sentral nagara éta, ngaluarkeun pernyataan dinten ieu ngumumkeun yén Taliban parantos nyerahkeun sakitar 12.3 juta dolar AS sareng sababaraha emas ka pejabat bank.

Uang tunai sareng emas parantos dipulihkeun ku Taliban ti imah pejabat urut administrasi Afghanistan sareng kantor lokal lembaga intél pamaréntah tilas pamaréntah sareng parantos dipulangkeun ka perbendaharaan Da Afghanistan Bank, saur bank dina hiji pernyataan.

"Pejabat Émirat Islam Afganistan ku nyerahkeun asét kana perbendaharaan nasional ngabuktoskeun komitmenana pikeun transparansi," Da Bank Afghanistanceuk pernyataan urang.

Saatos ngambil alih ibukota Kabul tanggal 15 Agustus, éta Taliban ngumumkeun kabentukna pamaréntah samentawis dina 7 Séptémber, nunjuk sababaraha menteri akting sareng gubernur akting ka bank sentral Afghanistan.

Da Bank Afghanistan nyaéta bank pusat Afganistan. Éta ngatur sadaya operasi penanganan bank sareng artos di Apganistan. Bank ayeuna ngagaduhan 46 cabang di sadaya nagara, sareng lima diantarana aya di Kabul, dimana markas bank ogé dumasar.

nu Taliban parantos merebut kakawasaan di Apganistan dua minggu sateuacan Amérika Serikat badé ngarengsekeun penarikan pasukanana saatos perang dua dékad anu mahal.

Pemberontak nyerbu penjuru nagara, néwak sadaya kota ageung dina sababaraha dinten, sabab pasukan kaamanan Afghanistan dilatih sareng dilengkepan ku Amérika Serikat sareng sekutu na lebur.

Tilas Présidén Apganistan Ashraf Ghani ngabedol sareng ngadamel sababaraha pernyataan umum nalika Taliban nyerang sapanjang nagara. Nalika Taliban dugi ka ibukota Kabul, Ghani kabur ka Afganistan, disangka ku artos $ 169 juta dina jarah, nyatakeun yén anjeunna parantos milih ninggalkeun nagara éta pikeun ngahindarkeun getih langkung seueur.

Taliban parantos ngupayakeun nampilkeun dirina salaku kakuatan anu langkung sedeng dina sababaraha taun ka pengker. Ti saprak ngambil alih, aranjeunna parantos ngajangjikeun ngahargaan hak-hak awéwé, ngahampura saha waé anu merjuangkeun aranjeunna sareng nyegah Afganistan dianggo janten markas serangan teror. Tapi seueur urang Afghan anu teu percanten kana janji éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment