24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah News Kaséhatan Hak Asasi manusa wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News

Texas mareuman titik pameuntasan wates pikeun ngeureunkeun lonjakan migran

Texas mareuman titik pameuntasan wates pikeun ngeureunkeun lonjakan migran
Di Sasak Internasional di Del Rio, Texas, langkung ti 8,000 migran parantos nyebrang ka Amérika Serikat sareng ayeuna ngantosan ditéwak ku Ronda Border AS.
Ditulis ku Harry Johnson

Pabean AS sareng Perlindungan Perbatasan ngumumkeun kamari yén agénna ngaregepkeun pendatang ilegal 208,887 dina bulan Agustus, paningkatan langkung ti 300% ti saprak Agustus 2020. Unggal bulan taun ieu dugi ka ayeuna parantos ningali jumlah catetan nalika dibandingkeun sareng bulan anu sami dina 2020, 2019 sareng 2018, sareng 1.1 juta jalma sacara ilegal nyebrang wates taun 2021 dugi ka ayeuna.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Gubernur Texas maréntahkeun sadaya titik pameuntasan perbatasan kidul ditutup pikeun ngeureunkeun banjir migran ilegal kana nagara.
  • Abbott nyatakeun yén, henteu sapertos Présidén Biden, Nagara Texas tetep komitmen pikeun ngamankeun wates urang sareng ngajagi urang Amérika.
  • Di Sasak Internasional di Del Rio, Texas, langkung ti 8,000 migran parantos nyebrang ka Amérika Serikat sareng ayeuna ngantosan ditéwak ku Ronda Border AS.

Gubernur Texas, Greg Abbott, ngaluarkeun pernyataan dinten ngumumkeun panutupan genep titik pameuntasan nagara, "pikeun ngeureunkeun kafilah (migran ilegal) ieu tina ngabahekeun nagara urang."

Gubernur Texas Greg Abbott

"The lalawora pisan pamaréntahan Biden pikeun ngalakukeun tugasna sareng ngamankeun wates éta pikasieuneun," ceuk Abbott, saurang Republik, dina hiji pernyataan. 

"Béda sareng Présidén Biden, Nagara Texas tetep komitmen pikeun ngamankeun wates urang sareng ngajagi urang Amérika."

"Kuring parantos maréntahkeun Departemen Kasalametan Umum sareng Garda Nasional Texas pikeun narékahan sareng kendaraan pikeun mareuman genep titik lebet sapanjang perbatasan kidul pikeun ngeureunkeun kafilah-kafilah ieu tina ngabahekeun nagara urang."

Di Sasak Internasional di Del Rio, Texas, langkung ti 8,000 migran parantos ngalangkung ka Amérika Serikat sareng ayeuna ngantosan ditangkep ku Perbatasan Bates AS perwira, numutkeun laporan Kemis.

Riungan ukuranana dua kali lipat tina 4,000 dugi ka 8,000 saprak Rebo, sareng sumber penegak hukum nyarios yén seueur urang Haitian.

Skala balaréa, dikabarkan nungkulan Border Patrol, anu, numutkeun Abbott, naros ka Nagara Texas pikeun ngalangkungan sareng nutup pameuntasan.

Del Rio ngan ukur salah sahiji tina tilu belasan titik pameuntasan sapertos sapanjang wates Texas-Mexico.

Migran anu sumping di pameuntasan ieu tiasa ngaku-ngaku suaka atanapi nampilkeun dirina ka Border Patrol pikeun ditéwak teras dileupaskeun ka Amérika Serikat, kalayan kawijakan 'nyekel sareng ngaleupaskeun' era Obama dibalikeun ku Présidén Joe Biden awal taun ieu. 

Salaku tambahan, administrasi Biden parantos digantungkeun TrumpKawijakan 'Tetep di Méksiko', anu ngabutuhkeun sadaya migran anu datang pikeun nyieun suaka atanapi klaim asupna ti Mexico sareng ngantosan di dinya dugi klaim ieu diolah.

Biden ogé parantos ngarobih TrumpKawijakan ngabalikeun sadaya palang wates nalika pandemi COVID-19, ngukir pengecualian pikeun umur 18-an, anu nyababkeun lonjakan budak leutik anu teu diiringan ngadamel perjalanan ti Amérika Tengah ka Amérika Serikat.

Nanging, numutkeun data Bea Cukai sareng Perlindungan Perbatasan, seuseueurna palang wates dina taun 2021 mangrupikeun déwasa.

Adat istiadat AS sareng Perlindungan Perbatasan ngumumkeun kamari yén agén na ngalaman pendatang ilegal 208,887 dina bulan Agustus, paningkatan langkung ti 300% ti saprak Agustus 2020. Unggal bulan taun ieu dugi ka ayeuna parantos ningali jumlah catetan nalika dibandingkeun sareng bulan anu sami di 2020, 2019 sareng 2018, sareng 1.1 juta jalma sacara ilegal nyebrang perbatasan di 2021 dugi ka ayeuna.

Henteu lami saatos pengumuman na, Gubernur Abbott ngaleupaskeun pernyataan sanés anu nyarios yén administrasi Biden parantos maréntahkeun pameuntasan Texas tetep kabuka.

Abbott nyarios yén Dinas Kaamanan Umum sareng tanaga Pengawal Nasional tetep bakal aya di tempat kajadian pikeun ngahalangan pameuntasan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment