24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Berita Pamaréntah News Kaséhatan Nauru Breaking News wartos jelema Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Henteu Pariwisata, Henteu COVID, tapi tungtungna bébas: Républik Nauru

Henteu seueur tempat di dunya ieu, dimana COVID henteu acan janten masalah, sareng gratis COVID. Salah sahijina nyaéta Pulo Républik Nauru.
Nauru tetep henteu pati penting pikeun pariwisata internasional.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Nauru mangrupikeun pulau alit sareng nagara mandiri belah wétaneun Australia. Tempatna aya 42 kilométer kiduleun khatulistiwa. Terumbu karang ngurilingan sakumna pulau anu dihijikeun sareng pinnacles ..
  • Populasi - sakitar 10,000 kalebet penduduk non-Nauruan sakitar. 1,000
  • Teu aya kasus Coronavirus di nagara éta, tapi Pamaréntah AS nyarankeun pikeun divaksinasi nalika indit ka Nauru

Nalika milarian statistik dunya ngeunaan Coronavirus, hiji nagara merdeka sok leungit. Nagara ieu mangrupikeun Républik Nauru. Nauru mangrupikeun républik pulau di Samudra Pasipik Kidul

Rahayat Nauru diwangun ku 12 suku, sakumaha dilambangkeun ku bintang 12 nunjuk dina umbul Nauru, sareng dipercaya mangrupikeun campuran katurunan Micronesian, Polinesia, sareng Melanesia. Bahasa indungna nyaéta Nauruan tapi basa Inggris seueur dianggo sabab dianggo pikeun pamaréntahan sareng tujuan komersial. Unggal suku gaduh kapala masing-masing.

Républik Nauru

Bandéra Nauru saderhana pisan sareng polos, kalayan warna Angkatan Laut Biru, Konéng, sareng Bodas. Masing-masing warna ngagaduhan hartos. Angkatan Laut Biru ngagambarkeun sagara di sakitar Nauru. Garis konéng aya di tengah Ékuator sabab Nauru pas pisan sareng Equator sareng éta sababna Nauru panas pisan. Buleud 12 nunjuk bodas mangrupikeun 12 suku Jalma Nauru.

Kusabab kitu bendera Nauruan diwarnaan sapertos kieu.

Neruskeun penambangan fosfat sareng ékspor di 2005 masihan ékonomi Nauru dorongan anu diperyogikeun. Deposit sekunder fosfat gaduh perkiraan umur sésana sakitar 30 taun.

Simpenan fosfat anu beunghar dipanggihan dina taun 1900 sareng di 1907 Perusahaan Pasifik Fosfat ngirimkeun pangiriman fosfat anu munggaran ka Australia. Dugi ka ayeuna pertambangan fosfat tetep dijantenkeun sumber pendapatan utama Nauru.

Tanggal 31 Januari mangrupikeun Poé Kamerdékaan (Balik ti ulang taun Truk)

Poé nasional ieu dirayakeun ku pamaréntah, ngatur kaulinan sareng pasanggiri choral pikeun sababaraha departemén pamaréntah sareng pakakas instrumental. Ogé, aya salametan anu diayakeun pikeun anu ngora di haté. (Kalolobaanana salamet ti Truk)

17 Méi nyaéta Poé Konstitusi
Dinten ieu dirayakeun ku sakumna pulo anu ngagaduhan pertandingan lomba sareng lapangan antara 5 konstituén.

Tanggal 1 Juli nyaéta NPC / RONPhos Handover

Nauru Fosfat Corporation ngambil alih pertambangan fosfat sareng kiriman kana Nauru saatos ngagaleuhna ti Komisi Fosfat Inggris. Teras RONPhos ngambil alih ti NPC di 2008.

Tanggal 26 Oktober nyaéta Dinten ANGAM

Angam hartosna mulih. Poé nasional ieu miélingkeun balikna urang Nauruan ti tepas pupus. Unggal komunitas biasana nyayogikeun perayaan nyalira kusabab dinten ieu biasana dirayakeun sareng kulawarga sareng jalma anu dipikacinta.

Nalika anak ngalahir, anjeunna bakal nampi warisan kabilahna ti sisi indungna. Pakean pikeun tiap suku sadayana benten anu ngabantosan masing-masing individu.

Daptar 12 suku Nauru:

  1. Eamwit - oray / belut, licik, licin, pinter ngabohong sareng tukang nyalin gaya.
  2. Eamwitmwit - jangkrik / serangga, geulis leueur, rapih, kalayan sora anu ngageleger sareng cara anu sami.
  3. Eaoru - perusak, ngarugikeun rencana, jinis timburu.
  4. Eamwidara - capung.
  5. Iruwa - muhrim, urang asing, jalma ti nagara sanés, calakan, geulis, maskulin.
  6. Eano - langsung, gélo, hayang pisan.
  7. Iwi - kutu (punah).
  8. Irutsi - kanibalisme (punah).
  9. Deiboe - lauk hideung leutik, moody, cheater, paripolah tiasa robih iraha waé.
  10. Ranibok - obyék dikumbah ka darat.
  11. Emea - pangguna garu, budak, séhat, rambut geulis, curang dina sosobatan.
  12. Emangum - pamuter, palaku

Kanggo sadaya aplikasi visa kalebet pikeun nganjang ka tanaga média, paménta email pikeun lebet Nauru kedah dikirim ka Imigrasi Nauru.  

Dolar Australia mangrupikeun tender légal di Nauru. Devisa di outlet mana waé bakal hésé. Kontan mangrupikeun hiji-hijina bentuk pembayaran di Nauru. 
Kartu kiridit / debit henteu ditampi.

Aya dua hotél, milik pamaréntah sareng hotél milik kulawarga.
Aya dua pilihan akomodasi (jinis unit) sanés anu kapimilik ku swasta.

Éta salawasna usum panas di Nauru, umumna sekitar taun 20an - pertengahan 30an. Pakean usum panas disarankeun.

Pakean usum panas / pakean kasual tiasa ditampi tapi upami ngadamel janji sareng pejabat Pamaréntah atanapi ngahadiran jasa garéja, disarankeun pikeun pakéan anu pantes. Baju renang sanés pakewuh di Nauru, perenang tiasa nganggo sarung pikeun aranjeunna atanapi calana pondok.

Teu aya angkutan umum. Nyewa mobil disarankeun.

  • Tangkal buah kalapa, pelem, pawpaw, jeruk nipis, sukun, sop haseum, pandanus. Kayu keras pribumi nyaéta tangkal tomano.
  • Aya rupa-rupa tangkal kembang / pepelakan tapi anu paling sering dianggo / diuntungkeun nyaéta franjipani, iud, waru, irimone (melati), eaquañeiy (tina tangkal tomano), emet sareng loncéng konéng.
  • Nauruans tuang rupa-rupa kadaharan ti laut tapi lauk masih janten katuangan favorit urang Nauruans - atah, garing, asak.

Teu aya kasus COVID-19 anu kawéntar ngeunaan Nauru, henteu aya laporan anu dilakukeun ka Organisasi Kaséhatan Dunya, tapi Pamaréntah AS nyarankeun pikeun wargana yén status anu henteu kanyahoan ieu picilakaeun, bahkan wisatawan anu divaksinasi pinuh

Tés COVID-19

  • Aya tés PCR sareng / atanapi antigen sayogi dina Nauru, hasilna tiasa dipercaya sareng dina 72 jam.
  • Vaksin Oxford-Astra Zeneca sayogi di nagara éta

Nauru gaduh carita nasional:

Sakali waktu, aya lalaki anu disebut Denunengawongo. Anjeunna cicing di handapeun laut sareng pamajikanana, Eiduwongo. Aranjeunna ngagaduhan putra anu namina Madaradar. Dina hiji dinten, bapakna nyandak anjeunna ka luhur cai. Di dinya anjeunna kumalayang dugi ka dugi ka hiji basisir hiji pulau, dimana anjeunna dipendakan ku mojang geulis anu namina Eigeruguba.

Eigeruguba nyandak anjeunna ka imah, sareng engké duaan nikah. Aranjeunna kagungan opat putra. Anu cikal disebat Aduwgugina, anu kadua Duwario, anu katilu Aduwarage sareng anu bungsu disebat Aduwogonogon. Nalika budak ieu janten lalaki, aranjeunna janten pamayang anu hadé. Nalika aranjeunna parantos janten lalaki, aranjeunna cicing jauh ti kolotna. Saatos mangtaun-taun, nalika kolotna parantos sepuh, indungna ngagaduhan orok lalaki deui. Anjeunna disebat Detora. Nalika anjeunna nuju dewasa, anjeunna resep cicing sareng kolotna sareng nguping cariosan anu dicarioskeun. Hiji dinten, nalika anjeunna ampir déwasa, anjeunna kaluar leumpang nalika ningali kanu. Anjeunna angkat ka aranjeunna, sareng aranjeunna masihan anjeunna sababaraha lauk anu pang alitna. Anjeunna nyandak lauk ka imah sareng masihan. Dinten payun, anjeunna ngalakukeun hal anu sami tapi, dina dinten katilu, kolotna nitah anjeunna ngala lauk sareng lanceuk-lanceukna. Janten anjeunna angkat kana kanu na. Nalika aranjeunna balik magrib éta, saderek masihan Detora ngan ukur lauk pangleutikna. Janten Detora balik ka imah sareng nyarioskeun ramana ngeunaan hal éta. Teras ramana ngajar anjeunna kumaha cara ngala lauk, sareng nyarioskeun ngeunaan nini-nini na, anu cicing handapeun cai laut. Anjeunna ngawartoskeun ka anjeunna yén, iraha garisna nyangkut, anjeunna kedah teuleum ka handap. Sareng nalika anjeunna sumping ka bumi bumi nini-nini, anjeunna kedah lebet sareng nyungkeun akina supados masihan kail anu dina sungutna; sareng anjeunna kedah nolak kaitan naon waé anu ditawarkeun ka anjeunna.

Isukna, Detora hudang pisan sareng angkat ka dulur-dulurna. Aranjeunna masihan anjeunna jalur perikanan sareng seueur knot di jerona, sareng sapotong iteuk lempeng pikeun kail. Di laut, aranjeunna sadayana ngalungkeun garisna, sareng, unggal-unggal, lanceuk-lanceukna néwak lauk; tapi Detora néwak nanaon. Tungtungna, anjeunna janten capé sareng garis na kajiret dina karang. Anjeunna ngawartoskeun ka lanceukna ngeunaan hal éta, tapi aranjeunna ngan ukur nyindiran anjeunna. Tungtungna, anjeunna teuleum. Nalika anjeunna ngalakukeun éta, aranjeunna nyarios dina diri, 'Naon jalma bodo anjeunna, éta adi urang!' Saatos teuleum, Detora dugi ka bumi nini-nini na. Aranjeunna kaget pisan ningali budak siga kitu datang ka imahna.

'Saha anjeun?' aranjeunna naroskeun. 'Kuring Detora, putra Madaradar sareng Eigeruguba' saurna. Nalika aranjeunna nguping nami kolotna, aranjeunna ngabagéakeun anjeunna. Aranjeunna nempatkeun sababaraha patarosan ka anjeunna, sareng nunjukkeun kahadéan anu hébat. Akhirna, nalika anjeunna badé angkat, émut kana naon anu dicarioskeun ku bapakna, anjeunna nyungkeun akina pikeun masihan kait. Akina nitah anjeunna nyandak kail anu dipikahoyong tina hateup bumi.

  • Nauru bébas COVID. Hiber dua minggu antara Nauru sareng Brisbane, Australia tetep beroperasi. Sadaya palancong ka Nauru meryogikeun persetujuan ti Pamaréntah Nauru.

Lalaki Damo ngalungkeun garisna deui, sareng waktos ieu aranjeunna nyandak jinis lauk anu sanés. 'Naon nami anu ieu?' aranjeunna naroskeun. Sareng Detora ngawaler, 'Eapae!' Deui nami éta salah leres. Ieu nyababkeun pamayang Damo ambek. Brothes Detora reuwas pisan ku palinterna. Detora ayeuna ngalungkeun garis na narik lauk. Anjeunna naros ka lalaki Damo namina. Aranjeunna ngawaler 'Irum' tapi nalika aranjeunna ningali deui, aranjeunna mendakan yén aranjeunna lepat, sabab aya unggeuk hideung dina tungtung garis. Deui Detora ngalungkeun garis na deui anjeunna naroskeun ka aranjeunna pikeun nyebat lauk. 'Eapae,' saur aranjeunna. Tapi nalika aranjeunna katingali aranjeunna mendakan karinjang babi dina tungtung garis Detora.

Ayeuna lalaki Damo sieuneun pisan, sabab sadar yén Detora ngagunakeun sihir.

Kanu Detora ditarik caket di sisi anu sanésna, sareng anjeunna sareng lanceuk-lanceukna ngabunuh lalaki Damo sareng nyandak sadaya alat mancingna. Nalika jalma-jalma darat ningali sadayana ieu, aranjeunna terang yén anak buahna parantos éléh dina persaingan mancing, sabab éta kabiasaan di jaman éta pikeun para juara kompetisi mancing sapertos éta maéhan lawanna sareng nyandak alat mancing. Maka aranjeunna ngintunkeun kanu sanés. Hal anu sami kajantenan sateuacanna, sareng masarakat Damo janten sieun pisan sareng kabur ti pantai. Teras Detora sareng lanceuk-lanceukna narik kanu na nuju ka basisir. Nalika aranjeunna dugi ka karang, Detora ngalipkeun kanu sareng opat saderekna handapeunana; kanu ngajantenkeun batu. Detora badarat nyalira di Pulo Jawa. Moal lami deui, anjeunna pendak sareng saurang lalaki anu nangtang anjeunna pikeun paséa dina néwak lauk dieunakeun di karang. Aranjeunna ningali hiji sareng duanana mimiti ngudag éta. Detora hasil néwak éta, dimana anjeunna maéhan lalaki anu sanésna teras angkat. Langkung jauh di sapanjang pantai, Detora ogé meunang kompetisi, sareng maéhan lawan na.

Detora ayeuna badé ngajajah Pulo Jawa. Kusabab lapar, anjeunna naék tangkal kalapa teras muragkeun sababaraha kacang anu asak, susu anu diinumna. Kalayan kulit tina kalapa, anjeunna ngadamel tilu seuneu. Nalika seuneu hurung hérang, anjeunna ngalungkeun daging kalapa, sareng éta bau seungit. Teras anjeunna ngagoler kana pasir sababaraha yard jauh tina seuneu. Anjeunna ampir bobo nalika ningali beurit kulawu caket seuneu. Éta tuang kalapa tina dua seuneu anu mimiti sareng, sapertos ngeunaan tuang kalapa tina seuneu anu katilu, Detora néwak éta sareng badé maéhan éta. Tapi beurit alit meredih ka Detora supados henteu maéhan éta. 'Hayu atuh angkat, punten, sareng kuring badé ngawartosan anjeun' saur éta. Detora ngaleupaskeun beurit, anu mimiti kabur tanpa netepan janjina. Detora néwak beurit deui, sareng nyokot salembar iteuk alit, ngancam nembus panon beurit ku éta. Beurit janten sieun teras nyarios, 'Gulungkeun batu leutik tina luhur batu ageung éta sareng tingali naon anu anjeun mendakan'. Detora ngagulung batu éta sareng mendakan jalan anu ngarah ka jero taneuh. Ngasupkeun liang, anjeunna jalan sapanjang jalan anu sempit dugi ka sumping ka jalan sareng jalma-jalma jalan-jalan.

Detora henteu tiasa ngartos basa anu aranjeunna nyarios. Tungtungna anjeunna mendakan saurang nonoman anu nyarios bahasana, sareng ka anjeunna Detora nyarioskeun carita na. Nonoman éta ngingetkeun anjeunna ngalawan seueur bahaya di darat anyar, sareng ngarahkeun anjeunna sapanjang jalanna. Detora tungtungna sumping ka tempat dimana anjeunna ningali platform anu ditutupan ku tikar rupa desain éndah. Dina platform linggih Ratu Louse, kalayan pelayanna di sakurilingna.

Ratu ngabagéakeun Detora, sareng murag asih ka anjeunna. Nalika, saatos sababaraha minggu, Detora hoyong balik ka bumi, Louse-Queen moal ngantep anjeunna angkat. Tapi, tungtungna, nalika anjeunna nyarios ka anjeunna ngeunaan opat sadérékna handapeun batu anu teu tiasa dileupaskeun kecuali ku mantra sihirna, anjeunna ngantepkeun anjeunna ngalaksanakeun. Sajumlah jalma anu anjeunna pendakan hoyong ngarugikeun jalma asing, tapi Detora ngungkulanana sadayana ku mantra sihir.

Anu terakhir aranjeunna sumping kana batu tempat Detora ninggali dulur-dulurna. Anjeunna tunduh, ngulang mantra sihir, sareng batu ageung robih janten kanu ngandung opat saderekna. Babarengan sadérék-sadérék angkat ka bumi sorangan.

Saatos seueur dinten di laut, aranjeunna ningali pulau bumi di kajauhan. Nalika aranjeunna ngadeukeutan, Detora nyarios ka dulur-dulurna yén anjeunna bakal ninggalkeun aranjeunna sareng turun cicing sareng nini-nini di handapeun laut. Aranjeunna nyobian ngabujuk anjeunna pikeun tetep sareng aranjeunna, tapi anjeunna ucul ngalangkungan sisi kanu, sareng turun anjeunna angkat. Dulur-dulur nuju ka kolotna sareng nyaritakeun petualanganana.

Nalika Detora dugi ka bumi nini-nini na, aranjeunna nampi wilujeng sumping. Saatos nini-nini pupus, Detora janten raja Laut sareng Sumanget Besar Pancing sareng Nelayan. Sareng ayeuna, iraha waé pancing atanapi pancing leungit tina kanu, dipikanyaho yén aranjeunna ngagolér dina hateup bumi Detora.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment