24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Nauru megatkeun News wartos Berita Pelanggaran Palau piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata

Présidén Nauru sareng Palau nandatanganan ASA, kasempetan wisata anyar

Nauru sareng Palau mangrupikeun dua nagara mandiri di Samudra Pasipik Kidul.
Nalika damel babarengan, urang Nauru bakal kéngingkeun aksés langkung gampang sanés ngan ukur ka Palau, tapi ogé ka Taiwan sareng daérah sanés anu aya di Samudra Pasipik anu jauh.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Présidén Nauru sareng Palau nandatanganan perjanjian jasa udara (ASA) anu bakal ningali mimiti ngumbara antara dua nagara Mikronesia sareng sajabina, 2 Séptémber.
  • nu Présidén Nauru Lionel Aingimea nyebutkeun penandatanganan perjanjian éta ngalambangkeun hubungan anu jero sareng silaturahim antara Nauru sareng Palau, "tapi ogé pikeun sub-wilayah Mikronesia anu langkung ageung."
  • "Henteu ngan ukur perjanjian jasa udara nguatkeun konéktipitas antara dua nagara pulau urang tapi ogé nyayogikeun kasempetan pikeun nambihan kauntungan ékonomi pikeun kapentingan nagara silih urang.

"Nauru komitmen pikeun ningkatkeun peranna dina sektor transportasi sub-régional, régional, sareng internasional," saur Présidén Aingimea.

Présidén Palau, Surangel Whipps, Jr, nyatakeun nagara na ngarepkeun dinten dimana jasa udara tiasa disimpen deui, nginget kajadian medivac di 1987 nalika éta, Air Nauru, ngajawab telepon pikeun ngoperasikeun hiber ti Palau ka Manila.

"Salaku nagara pulau leutik sareng nagara sagara ageung, salah sahiji hal… kami ngartos nyaéta, tanpa aya hubungan ieu sareng dunya luar, kami leres-leres terisolasi, sareng sababaraha kali kami diasih ku maskapai sareng perusahaan anu panginten kapentingan aranjeunna tiasa henteu sajalan sareng kapentingan urang, "saur Présidén Whipps.

Anjeunna nambihan yén netepkeun ASA mangrupikeun kasempetan pikeun "damel babarengan salaku dulur-dulur Pasipik" sareng ningali Nauru Airlines janten operator anu suksés sareng ningkatkeun jasa pikeun masarakat.

Dua pamimpin ngakuan kasempetan anu masing-masing tiasa nawiskeun dina ngahubungkeun Asia, kulon, sareng kidul.

Samentawis éta, Nauru ngalaksanakeun tindakan domestik pikeun ningkatkeun penerbangan nasional sareng layanan konéktivitas maritim.

Pelabuhan Nauru nuju ditingkatkeun pikeun nyumponan standar internasional sedengkeun mésér pesawat Nauru Airlines anyar pesawat Boeing 737-700 bakal nampung waktos hiber langkung lami, dugi ka tujuan salajengna.

Karya persiapan ogé nuju dilakukeun pikeun muka deui landasan bandara anu bakal nguatkeun kasalametan penerbangan sareng patuh sareng posisi Nauru pikeun ningkatna kagiatan transportasi udara ka hareup.

Perjangjian nyatakeun yén Nauru sareng Palau émut kana hubungan anu caket anu ngabeungkeut dua nagara, sareng kahoyong aranjeunna nyayogikeun kerangka pikeun ngalaksanakeun jasa udara.

Dua nagara ogé ngakuan peran strategis transportasi udara internasional dina pamekaran berkelanjutan ékonomi pulau, sareng utamina ngalangkungan promosi perdagangan, perdagangan, sareng pariwisata.

Dua nagara ogé sadar kana kabutuhan pikeun ningkatkeun tingkat, kualitas, sareng efisiensi jasa transportasi udara di jero sareng saluareun nagara masing-masing.

Présidén Aingimea ngucapkeun hatur nuhun tulus ka Présidén Whipps atas nami pamaréntah pikeun hiber pangasih anu nembe 34 urang penderita Nauruan sareng pangiringna ka Taiwan ti Nauru kalayan perhentian téknis anu direncanakeun di Yap State pikeun ngeusian bahan bakar.

Masalah sareng ngeusian suluh hartosna awak hiber sareng panumpang diperyogikeun sapeuting, sareng Palau, anu langkung saé dilengkepan kabutuhan akomodasi sareng penerbangan, mersihan pesawat sareng panumpang divaksinna COVID pikeun badarat sareng nyéépkeun sapeupeuting, sateuacan angkat ka Taiwan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment