24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos jelema resorts tanggung jawab kasalametan Spanyol Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Kapuloan Kanaria Spanyol nyiapkeun letusan gunungapi anu caket

Kapuloan Kanaria Spanyol nyiapkeun letusan gunungapi anu caket
Kapuloan Kanaria Spanyol nyiapkeun letusan gunungapi anu caket
Ditulis ku Harry Johnson

"Kami henteu tiasa ngadamel ramalan jangka pondok, tapi sadayana nunjukkeun yén éta bakal ngajanggélék jadi gempa bumi kalayan skala anu langkung ageung anu bakal langkung sengit sareng dirasakan ku penduduk," diréktur IGN di Kapuloan Kanaria, María José Blanco, saur.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Gempa gempa 4,222 tremor dideteksi caket gunung seuneuan Tenegula di Pulo La Palma.
  • Pejabat Kepulauan Kanaria ngaluarkeun peringatan konéng - anu kadua dina sistem opat tingkat.
  • Institut Geografis Nasional Spanyol parantos ngingetkeun yén gempa anu langkung parah diperkirakeun dina sababaraha dinten ka payun.

Pejabat pamaréntahan régional di Kapuloan Kanaria Spanyol parantos ngaluarkeun peringatan ngeunaan kamungkinan letusan gunungapi anu caket, saatos National Geographic Institute (IGN) Spanyol mendakan 'gempa bumi' 4,222 gempa caket gunungapi Teneguía di pulau La Palma.

Gunung seuneuan Teneguía di Pulo La Palma.

nu Kapuloan Kanaria pejabat ngaluarkeun peringatan konéng dinten Salasa - anu kadua dina sistem opat tingkat, peringatan gempa poténsial.

Dinten ayeuna, panilitianana parantos diénggalan pikeun nyatakeun yén, samentawis pejabat henteu percanten aya letusan langsung anu badé kajadian, kaayaan tiasa robih gancang.

nandatangan ogé parantos ngingetkeun yén "gempa bumi anu langkung parah" diperkirakeun "dina sababaraha dinten ka payun."

"Kami henteu tiasa ngadamel ramalan jangka pondok, tapi sadayana nunjukkeun yén éta bakal ngajanggélék jadi gempa bumi kalayan skala anu langkung ageung anu bakal langkung sengit sareng dirasakan ku penduduk," sutradara nandatangan di Kapuloan Kanaria, María José Blanco, saurna.

Dinten Kemis, 11 juta méter kubik (388 juta méter kubik) magma parantos "disuntik" ka pedalaman Taman Nasional Cumbre Vieja caket gunung seuneuan Teneguía, numutkeun ka Canary Islands Volcanology Institute, ngabalukarkeun taneuh naék ku 6cm (2di) dina puncakna.

Gunung seuneuan terakhir bitu di 1971, nyababkeun ruksakna pasipatan sareng pantai caket dieu, sareng maéhan saurang pamayang, sanaos daérah padet sareng tempat wisata sakitarna henteu kapangaruhan. Saatos bitu sateuacanna, kagiatan seismik tenang, dilanjutkeun di 2017, ku sababaraha dinten terakhir ningali naékna tremor.

Bagian sanésna dina Kapuloan Kanaria ogé mangrupikeun gunung seuneuan aktip, kalebet Tenerife's Teide, anu teu bitu ti saprak 1909, sareng Lanzarote's Timanfaya, anu terakhir niup dina abad ka-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment