24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi India Ngabobol Warta wartos kasalametan News kelestarian piknik Pembaruan Tujuan Wisata

Mizoram Anyar: Tujuan Wisata Berkelanjutan Aman

Pariwisata Mizoram

Menteri Pariwisata pikeun Pamaréntah India ngumumkeun pamekaran nagara bagian wétan-wétan nagara éta salaku prioritas, khususna Mizoram.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Ibu Rupinder Brar, Addl. Diréktur Jéndral, Menteri Pariwisata, Pamaréntah India, kamari nyarios, "Éta prioritas Menteri Pariwisata nyandak pangembangan pariwisata di nagara bagian wétan-wétan sareng khususna pikeun Mizoram."
  2. Anjeunna nambahan yén aya seueur anu tiasa dilakukeun.
  3. Pariwisata mangrupikeun penghasil padamelan anu ageung, sareng éta ogé bakal ngabantosan pikeun ngajaga sareng mayungan daérah, saur Brar.

Ngungkulan webinar ngeunaan "Buka konci Wisata & Pariwisata Mizoram; Tantangan sareng Persiapan "anu diayakeun ku Féderasi Kamar Dagang & Industri India (FICCI), babarengan sareng Dinas Pariwisata, Pamaréntah Mizoram, Ibu Brar nambihan:" Menteri Pariwisata parantos ngusulkeun Menteri Penerbangan Sipil pikeun nambihan langkung seueur rute nepi ka tujuan prioritas dina dana gap viability sareng Mizoram badé janten bagian penting tina strategi éta. Dina program Swadesh Darshan, seueur proyek anu dilaksanakeun pikeun ningkatkeun infrastruktur pariwisata. Dina PRASAD, Menteri parantos nyatujuan seueur proyek anu parantos diidentifikasi tina sudut pandang haji. "

Ibu Brar salajengna nyarios yén cicing di bumi sareng pangwangunan kapasitas mangrupikeun bagéan-bagéan anu kedah diolah sabab nambihan seueur dimensi sosial ékonomi dina hal mertahankeun tanaga tanaga ahli pikeun damel di kampung halamanna. "Kanggo turis, jinis diajar pangalaman anu dipikagaduh ku cicing sareng kulawarga lokal ageung pisan. Teureuh sareng promosi mangrupikeun bagian penting tina strategi pikeun daérah wétan-wétan pikeun méréskeun idéntitas unik tina dalapan nagara bagian wétan kalér sareng kumaha cara ngahijikeun pangalaman perjalanan turis di saluruh nagara bagian, "saurna.

"Menteri Pariwisata komitmen pinuh pikeun ngerjakeun promosi Pariwisata, Pariwisata sareng Perhotelan di daérah éta. Kamentrian parantos nyiptakeun kelompok damel sareng industri, sareng kami nyungkeun FICCI kanggo damel sareng Kamentrian pikeun nyiptakeun kelompok kerja anu dédikasi sareng épéktip pikeun daérah timur laut sahingga urang tiasa ngabédakeun sababaraha bulan ka payun. Kamentrian sareng Pariwisata Mizoram kedah damel sacara dédik dina ngembangkeun tujuan sareng stratégi umum seueur tiasa kahontal, "saur anjeunna.

Ibu K. ​​Lalrinzuali, Sekertaris, Dinas Pariwisata, Pamaréntah Mizoram nyarios: "Pandemi ieu parantos ngahasilkeun pergeseran paradigma di pasar pariwisata sareng tren anyar muncul anu nekenkeun kana kasalametan, kasadaran kaséhatan sareng kelestarian. Tantangan langsung urang nyaéta nyandak pendekatan anu praktis sareng progresif pikeun muka deui sareng kéngingkeun kayakinan masarakat pikeun laun-laun ngumbara. Urang kedah mastikeun yén kaséhatan sareng kasalametan palancong tetep janten prioritas utama urang. Tapi urang kedah émut yén urang moal mampuh mareuman diri salamina pikeun sieun virus corona. Kami kedah aktip nyobian ngatur kaayaan sareng damel sareng mitra industri anu sami sareng pemangku kapentingan pikeun nguatkeun posisi kami. "

Wisata Mizoram ngarencanakeun nangkep kasempetan ieu sareng kami parantos fokus kana aspek kasalametan sareng kelestarian. "Kami nembé ngungkabkeun Kawijakan Pariwisata Bertanggung jawab Mizoram 2020 pikeun ngajalankeun prosés purwakarta sareng pamulihan urang. Visi kami pikeun nempatkeun Mizoram salaku tujuan wisata anu aman sareng berkelanjutan di sadaya nagara. Kami ngarencanakeun aya dina daptar émbér unggal palancong anu sadar lingkungan sareng milarian pilihan perjalanan anu aman sareng berkelanjutan, "tambah Ibu Lalrinzuali.

Mr. Saitluanga, Diréktur Gabungan, Dinas Pariwisata, Pamaréntah Mizoram nyarios yén pamaréntah Mizoram parantos nyusun sababaraha kawijakan, aturan sareng pedoman ieu supados séktor pariwisata di Nagara tiasa ngembangkeun garis séhat:

1. Kawijakan Pariwisata Mizoram bertanggung jawab 2020

2. Pendaptaran Mizoram Aturan Perdagangan Wisata 2020

3. Aturan Mizoram (Aero- olahraga) 2020

4. Aturan Mizoram (Rafting Sungai) 2020

5. Pitunjuk pikeun Asrama / Asrama di Mizoram

6. Pitunjuk pikeun Homestay di Mizoram

7. Pitunjuk pikeun Operator Wisata di Mizoram

8. Pitunjuk pikeun Agén Penjualan Tiket / Agén Wisata di Mizoram

9. Pitunjuk pikeun Pitunjuk Wisata di Mizoram

10. Pitunjuk pikeun Pariwisata Caravan di Mizoram

11. Pitunjuk pikeun pangakuan Asosiasi Panyedia Layanan Pariwisata di Mizoram.

Mr. Ashish Kumar, Co-Chairman, FICCI Travel, Technology & Digital Committee and Managing Partner, Agnitio Consulting, moderator wébinar sareng panel sawala ngeunaan "Peluang pariwisata di Mizoram sareng protokol kaamanan anu diadopsi ku pamangku kapentingan."

Mr. V. Lalengmawia, Sutradara, Dinas Pariwisata, Pamaréntah Mizoram, nyarios: "Aizawl mangrupikeun kota modéren sareng hubungan anu saé. Mizoram ngagaduhan seueur bentang héjo, leuweung anu subur, daérah ageung tina awi, ngeusi satwa, curug sareng budaya. Aya henteuna inpormasi ngeunaan poténsi pariwisata Mizoram, tapi nagara éta henteu keuna, henteu digali sareng disumputkeun tina pariwisata massal kalayan petualangan anu teu terbatas. Nagara ieu mangrupikeun surga anu henteu digali sahingga tagline 'Mystical Mizoram; Surga pikeun sadayana. ' Inpormasi penting pisan pikeun ngamajukeun pariwisata di nagara bagian sareng média sosial parantos nguntungkeun pisan pikeun ngahontal pemirsa anu langkung ageung. Téknologi digital bakal terus maénkeun peran anu penting pisan dina promosi pariwisata. "

Infrastruktur pariwisata Mizoram parantos dikekang kusabab anggaran wisata alit anu sakitar dalapan dugi ka sapuluh rupia. Kalayan waragad ti Menteri Pariwisata, DoNER sareng NEC, Mizoram parantos tiasa ngaléngkah dina pangwangunan sareng promosi. Kalayan bantosan Menteri Pariwisata, dina skéma Swadesh Darshan seueur proyek paling canggih parantos dilaksanakeun sapertos Pariwisata Golf sareng Pariwisata Wellness di Thenzawl, Wisata Pariwisata di Reiek, Muthi, Hmuifang, aero olahraga di Tuirial sareng Serchhip . Sanksi Kamentrian pikeun pamekaran pusat konvénsi Aizawl bakal nyandak kaayaan ka tingkat salajengna pikeun pariwisata MICE. Salaku bagian tina prakarsa pariwisata anu tanggung jawab, pariwisata Mizoram parantos ngamimitian proyek pilot di dua désa anu ramah lingkungan sareng berkelanjutan. 

Mr. Prashant Pitti, Co-Founder & Executive Director, EaseMyTrip; Cik Vineeta Dixit, Kawijakan Kepala-Publik & Hubungan Pamaréntah - India & Asia Kidul, Airbnb; Tuan Joe RZ Thanga, Sekertaris Umum, Asosiasi Operator Wisata Mizoram; Mr Vanlalzarzova, Sekretaris Umum, Asosiasi Agén Perjalanan Mizoram, Bapak Himangshu Baruah, CEO, Pariwisata Finderbridge, Guwahati; sareng Bapak Jayanta Das, Manajer Umum Kluster Wétan-Wétan, Darjeeling sareng Manajer Umum, Vivanta Guwahati ogé ngabagi pandanganana nalika webinar.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Anil Mathur - eTN India

Leave a Comment