24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Berita Breaking Australia Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Perancis Ngabobol Warta Berita Pamaréntah wartos jelema tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK Amérika Serikat megatkeun News

Kalakuan anu teu ditarima: Perancis ngingetan utusanana ka AS sareng Australia

Kalakuan anu teu ditarima: Perancis ngingetan utusanana ka AS sareng Australia
Kalakuan anu teu ditarima: Perancis ngingetan utusanana ka AS sareng Australia
Ditulis ku Harry Johnson

Ninggalkeun proyek kapal selam anu parantos disepakati Canberra sareng Paris dina 2016 mangrupikeun tingkah laku anu teu tiasa ditampi antara sekutu sareng mitra, akibatna mangaruhan pisan konsepsi yén urang gaduh aliansi, hubungan urang sareng pentingna Indo-Pasipik pikeun Éropa , 'Menteri luar nagri Perancis nyatakeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pamaréntah Perancis narik duta besarna ti Amérika Serikat sareng Australia.
  • Perancis nyebut pangaluaran na tina aliansi AUKUS énggal sareng kaleungitan kontrak kapal selam utama anu ditusuk dina tonggong.
  • Présidén Perancis ngabatalkeun acara gala di Kedubes Perancis di Washington, DC anu dijadwalkeun pikeun milangkala 240-an tina perang laut bersejarah.

Menteri Luar Perancis Jean-Yves Le Drian ngumumkeun dinten ayeuna yén Perancis parantos nginget duta besarna ti Amérika Serikat sareng Australia ngeunaan 'tingkah laku anu henteu ditarima' Washington, London sareng Canberra dina ngawangun perjanjian kapal selam nuklir anu nyababkeun pembatalan konvensional Perancis utama kontrak kapal selam sareng Australia.

Numutkeun ka Le Drian, kaputusan pikeun ngingetan utusan leres-leres dibenerkeun ku 'gravitasi anu luar biasa' tina pengumuman 15 Séptémber anu dilakukeun ku Australia, anu AS sareng Inggris.

"Ku paménta Présidén Républik, kuring mutuskeun langsung nginget ka Paris pikeun konsultasi dua duta besar kami di Amérika Serikat sareng di Australia," saur Le Drian.

Ninggalkeun proyek kapal selam anu parantos disepakati Canberra sareng Paris dina 2016 mangrupikeun tingkah laku anu teu tiasa ditampi antara sekutu sareng mitra, akibatna mangaruhan pisan konsepsi yén urang gaduh aliansi, hubungan urang sareng pentingna Indo-Pasipik pikeun Éropa , 'Menteri luar nagri Perancis nyatakeun.

Présidén AS Joe Biden, Perdana Menteri Australia Scott Morrison sareng réncang Inggris na Boris Johnson ngumumkeun inisiatif 'AUKUS' dina acara virtual tilu arah Rebo soré. Puseur tina aliansi anyar "démokrasi maritim" ieu mangrupikeun proyék 18 bulan pikeun nyayogikeun Canberra ku kapal selam anu nganggo kakuatan nuklir tapi sacara konvensional. Ieu bakal ngajantenkeun Australia mangrupikeun nagara katujuh di dunya anu ngoperasikeun kapal sapertos kitu - sareng ngan ukur henteu nganggo senjata nuklir nyalira.

Pamaréntah Perancis dikabarkan mendakan ngeunaan perjanjian éta tina laporan média massa, tibatan ti Washington atanapi Canberra sacara langsung, sanaos pejabat Australia keukeuh yén aranjeunna parantos "jelas pisan" ka pasanganna yén perjanjian Perancis-Australia tiasa dibatalkeun.

Menteri Le Drian sareng Angkatan Bersenjata Florence Parly ngaluarkeun pernyataan ambek salaku réspon kana panyingkepan AUKUS, sareng menteri luar nagri nyebutna 'tikaman dina tonggong.'

Présidén Perancis Emmanuel Macron ngabolaykeun acara gala di kedutaan Perancis di Washington, anu dijadwalkeun pikeun milangkala 240 tina perang angkatan laut anu ngabantosan meunang perang kamerdékaan AS.

Perancis henteu ngan ukur dikaluarkeun tina aliansi énggal, tapi kaleungitan kontrak pikeun nyayogikeun kapal selam anu didukung ku konvensional ka Australia. Pamaréntah Perancis ngagaduhan saham mayoritas dina Naval Group, anu ngagarap kontrak, pangaosna dugi ka $ 66 milyar.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment