Berita Breaking Australia Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata

Pulo Paéh Ngagaduhan 1.3 Juta

Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Otoritas Manajemén Situs Bersejarah Port Arthur (PAHSMA) parantos réngsé tahap akhir proyek kritis pikeun ngirangan pangaruh pangunjung sareng ningkatkeun aksés di Pulo Mati anu terkenal dimana wisata kuburan kasohor pisan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Pulo Mati, ngagolér di cai Mason Cove, mangrupikeun tempat pamakaman utami pikeun stasiun hukuman Port Arthur antara 1833 sareng 1877.
  2. Diperkirakeun langkung ti 800 narapidana dikurebkeun di Pulo Jawa, kalolobaanana aya di kuburan anu henteu dicirian.
  3. Dinten ayeuna, anu nganjang ka Pulo Jawa masih tiasa ningali monumén hiasan anu janten kuburan tanaga militér, pejabat gratis, awéwé, sareng murangkalih.

Pariwisata tina Pulo Dead parantos tumuh kalayan ningkat jasa sareng prasarana nalika prakarsa konservasi ningkat parantos dilaksanakeun pikeun ngalestarikeun pulau sareng titinggal na. Éta mangrupikeun situs Warisan Dunya UNESCO sareng dijagaan dina hukum nagara bagian féderal sareng féderal.

Manajer Konservasi PAHSMA, Pamela Hubert, nyarios: "Proyék ieu nyayogikeun jalan setapak di luhur anu teras-terasan sareng sababaraha platform ningali anu bakal ningkatkeun wisata Pulo Makam anu kawéntar pisan. Proyék ieu parantos dirarancang sacara ati-ati pikeun mastikeun pangaruh minimal kana tempat ngubur anu penting, elemen lansekap, sareng pandangan pulau. "

"Proyék ieu parantos direncanakeun kalayan ati-ati sareng dilakukeun dina 5 tahap pikeun mastikeun yén padamelan éta tiasa kahontal bari tetep ngamungkinkeun aksés ka Pulo Jawa pikeun seueur usum pangunjung," saur Ibu Hubert.

Proyék ieu dimimitian di 2016, sareng tujuan pikeun ngirangan pangaruh di daérah kubur, ningkatkeun aksés, sareng ningkatkeun pangalaman nganjang. Tahap munggaran proyek dimungkinkeun ku hibah $ 80,000 tina program Perlindungan Situs Bersejarah Nasional Pamaréntah Komanwel.

PAHSMA bermitra sareng sakelompok perusahaan Tasmania sareng konsultan anu tanggel waler pikeun sababaraha aspek padamelan: Sue Bentang Leutik dina ngarancang jalan satapak, Pitt sareng Sherry pikeun nasihat rékayasa struktural, Saunders sareng Ward pikeun pabrik baja sareng instalasi di tempat, sareng Abrasive Blasting sareng Lukisan pikeun cet cet spesialis. Gawe sareng Osborne Aviation, PAHSMA parantos tiasa ngamanpaatkeun helikopter pikeun bahan angkat udara ka pulau anu parantos ngagancangan proyék éta.

"Jalur jalan anu anyar henteu ngan ukur ningkatkeun aksés ku ngaganti tangga sareng tanjakan, éta ogé ningkatkeun pangalaman nganjang ku platform ningali anu langkung saé sareng tempat ngumpulkeun pikeun wisata. Penting pikeun ngaku yén pulau masih tempat istirahat sakitar 1,000 urang sareng proyék ieu nunjukkeun rasa hormat urang teras-terasan pikeun pulau salaku kuburan sareng salaku tempat réfléksi, "saur PAHSMA Arkéologi Manajer Dr. David Roe.

Situs Bersejarah Port Arthur, sareng Situs Sejarah Pabrik Pabrik Cascades, Situs Bersejarah Tambang Batubara, Stasion Percobaan Darlington di Pulo Maria, sareng Brickendon sareng Woolmers Estates, nyatakeun 5 tina 11 situs anu ngandung Situs Wéntar Australia ngeunaan Warisan Dunya.

"Ieu mangrupikeun tonggak penting dina konservasi Pulo Maot," saur Ibu Hubert. "Kami resep parantos réngsé proyék ieu sareng babarengan sareng ngembangkeun Pusat Sejarah sareng Interprétasi anu anyar dina Pabrik Pabrik Wanita Cascades di awal taun 2022, nunjukkeun komitmen PAHSMA pikeun mastikeun carita anu narik tina sajarah narapidana Australia urang kabagi."

Pulo Mati mangrupikeun tujuan pikeun sadayana anu maot di jero kamp panjara. Éta mangrupikeun pulau alit anu caket sareng Port Arthur, Tasmania, Australia. Saatos maotna pakampungan Port Arthur di 1877, kuburan ditutup, sareng pulau éta dijual janten tanah pribadi. Ti saprak éta parantos diaku deui sareng dikelola ku pamaréntah Tasmania.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment