24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Industri silaturahmi Hotél & Resor Warta Méwah wartos Pengumuman Pers piknik Obrolan Pariwisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News

Henteu Hotél Biasa: St. Regis Nyayogikeun Solusi Anyar pikeun Masalah Sosial

St. Regis Hotel

Dina taun 1904, Kolonel John Jacob Astor méréskeun taneuh pikeun ngawangun Hotel St. Regis di juru Fifth Avenue sareng 55th Street di bagian padumukan anu paling éksklusif di New York dina waktos éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Arsitékna nyaéta Trowbridge sareng Livingston anu dumuk di New York.
  2. Rakan perusahaan éta nyaéta Samuel Beck Parkman Trowbridge (1862-1925) sareng Goodhue Livingston (1867-1951).
  3. Trowbridge diajar di Trinity College di Hartford, Connecticut. Nalika lulus dina taun 1883, anjeunna ngiringan Universitas Columbia sareng teras diajar di mancanagara di American School of Classical Studies di Athena sareng di Ecole des Beaux-Arts di Paris.

Nalika balik ka New York, anjeunna damel pikeun arsiték George B. Post. Goodhue Livingston, ti kulawarga anu kawéntar di kolonial New York, nampi gelar sarjana sareng lulusan na ti Universitas Columbia. Dina 1894, Trowbridge, Livingston sareng Stockton B. Colt ngawangun hiji kamitraan anu lumangsung dugi ka 1897 nalika Colt angkat. Perusahaan éta ngarancang sababaraha gedong umum sareng komersial anu terkenal di New York City. Di sagigireun Hotel St. Regis, anu kawéntar mangrupikeun tilas department store B. Altman (1905) di 34th Street sareng Fifth Avenue, Gedong Perusahaan Bankers Trust (1912) di 14 Wall Street sareng Gedong JP Morgan (1913) di peuntas jalan.

Dina taun 1905, St. Regis mangrupikeun hotél jangkung di New York, jangkungna 19 tingkat. Harga kamarna $ 5.00 per dinten. Nalika hotél dibuka, pers ngajelaskeun St. Regis salaku "hotél anu paling mewah sareng mewah di dunya."

Biaya pangwangunan langkung ti $ 5.5 juta dolar, mangrupikeun artos anu teu pernah kadéngé dina waktos éta. Astor nyéépkeun henteu aya biaya pikeun parabotan: lantai marmer sareng lorong ti kuburan Caen, perabotan Louis XV ti Perancis, lampu gantung kristal Waterford, permadani antik sareng permadani oriental, perpustakaan anu pinuh ku 3,000 buku anu nganggo kulit, alat-alat emas. Anjeunna parantos masang dua panto lawang perunggu anu éndah, panél kai langka, hawu marmer anu hébat, langit-langit hias sareng telepon di unggal rohangan, anu henteu biasa dina waktos éta.

Nalika Hotel St. Regis dibuka taun 1905, General Manager Rudolf M. Haan ngahasilkeun buku promosi hardcover 48 halaman kalayan 44 ilustrasi fotografi sareng prosa anu mewah:

Hotel St. Regis

"Dina nyerat Hotel St. Regis perlu diémutan yén urang henteu urusan sareng jinis hotél biasa, tapi ku jalan kaluar tina masalah sosial anu dipaksakeun ku kaayaan dinten ayeuna. Waktos éta nalika hotél nyirikeun panyumputan pikeun musafir; dina jaman ayeuna, kumaha ogé, éta ogé kedah ngitung jalma-jalma anu ngagaduhan bumi anu saé, anu sering merenah pikeun nutup imahna saminggu atanapi sababaraha bulan; jalma anu panginten dispensing kalayan kanyamanan di bumi, jasa anu saé sareng asakan, sareng suasana rasa sareng perbaikan parantos janten kasusah. Pikeun ngalaksanakeun khusus ka kelas ieu urang Amérika dina istilah anu wajar, tanpa nguciwakeun tamu dina hiji wengi atanapi minggu, atanapi henteu ogé tuangeun anu paling santai, nyaéta ideu Bapak Haan, présidén sareng sumanget perusahaan. Tina dukungan na ku Koloni John Jacob Astor sareng kerjasama profesional ti arsiték, Messers. Trowbridge & Livingston, St. Regis di Jalan Lima Puluh Kalima sareng Fifth Avenue nangtung salaku tugu ...

St. Regis nutupan plot 20,000 méter pasagi, sareng ayeuna mangrupikeun hotél jangkung di New York. Lokasina ogé dipilih, sabab, bari aya di jantung bagéan padumukan anu pangsaéna di New York, dina jalan modél kota sareng dina opat blok Central Park, éta gampang diakses ti sadaya arah, sareng kaseueuran toko-toko anu paling hadé di kota , ogé tempat hiburan, jarak na jarak anu gampang. Pikeun anu langkung resep nyetir, jasa angkot anu épisién siap wengi sareng siang ...

Pikeun departemén kabersihan sareng kasalametan kagolong ogé dua fitur, anu di St Regis dieksploitasi pikeun kahiji kalina dugi ka tingkat lengkepna- pikeun hawa murni sareng pembuangan lebu sareng nolak. Aya dipasang sistem ventilasi paksa dikombinasikeun sareng radiasi henteu langsung anu masihan sapanjang gedong pasokan murni, hawa seger, haneut atanapi tiis kusabab hawa anu meryogikeun… ..

Di unggal rohangan opat atanapi lima lantai parantos disayogikeun dimana hawa luar asup, disaring ngalangkungan saringan kaén kéju, dipanaskeun ku ngalirkeun gulungan uap, teras diiderkeun ku motor listrik ngalangkungan saluran ka sababaraha kamar. Gerai di kamar disumputkeun dina gratings anu teu ngaganggu dina témbok atanapi dina parunggu hiasan parunggu anu ngagaduhan bagian ageung dina hiasan. Tamu tiasa ngatur suhu di kamar na ku termostat otomatis. Sirkulasi hawa anu teras-terasan dijaga di sapanjang gedong, wengi sareng siang: teu aya draf, teu aya hawa hawa anu sieuneun; kanyataanna tamu henteu kedah muka jandéla na pikeun dibekelan ku seueur udara murni. Sistem ieu mangrupikeun kamajuan anu hadé tibatan gulungan waktos lami anu ribut sareng awon sareng rada teu pasti dina jumlah panas anu disayogikeun. Hawa najis épéktip dikaluarkeun ku penggemar knalpot. ”

Balik-ti-bumi anu penting pisan dikenal sareng dijelaskeun dina buku Hotel St. Regis:

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Stanley Turkel CMHS hotel-online.com

Leave a Comment