Déwan Pariwisata Afrika Asosiasi News Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos Saudi Arabia Ngabobol Warta Spanyol Breaking News piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna

Nalika Putra Mahkota Saudi sareng PM PM ngobrol tiasa janten bisnis UNWTO penting

Peran Saudi dina Pariwisata Dunya, sareng Kantor Pusat UNWTO ngalih ti Spanyol ka Arab Saudi panginten parantos luhur dina agenda dina telepon ayeuna. Telepon antara Putra Mahkota Saudi Mohammed bin Salman sareng Perdana Menteri Spanyol Pedro Sánchez dinten ayeuna muka rohangan pikeun spekulasi pikeun masa depan pariwisata dunya.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Sakumaha dilaporkeun dina tulisan anu sami ku News Arab jeung Warta Saudi dinten ayeuna, Putra Mahkota Mohammed bin Salman ti Arab Saudi ngobrol sareng Perdana Menteri Spanyol Pedro Sánchez dinten Senén.
  • Aranjeunna ngabahas hubungan dua hala antara Saudi Arabia sareng Spanyol sareng cara ningkatkeun aranjeunna.
  • Para ahli ngaharepkeun salah sahiji alesan konci dina sawala tingkat luhur ieu nyaéta rencana Saudi Arabia pikeun ngajukeun pindahna Organisasi Pariwisata Dunya ka RIyadh.

Pindah UNWTO HQ ti Spanyol ka Saudi Arabia henteu acan aya dina agenda Majelis Umum UNWTO anu bakal direncanakeun pikeun bulan Nopémber di Maroko.

Seuseueurna nagara anggota UNWO kedah milih proposal sapertos kitu.

Naha tindakan ieu dieureunkeun atanapi digagas dinten ayeuna, nalika Putra Mahkota Arab Saudi Pangeran Mohammed bin Salman ngobrol sareng Perdana Menteri Spanyol Pedro Sánchez dina telepon?

Dipikaterang yén masalah pariwisata konci sering henteu diputuskeun ku menteri pariwisata, tapi ku kapala nagara atanapi dina tingkat présidén.

Spanyol mangrupikeun Anggota Eksekutif anu tetep pikeun UNWTO. Upami pindah ka Karajaan Saudi janten kanyataan, Arab Saudi bakal janten anggota permanén. Ieu bakal janten léngkah penting anu langkung dominan dina dunya pariwisata.

Pariwisata mangrupikeun industri anu penting pikeun Spanyol sareng Saudi Arabia, tapi tanpa diragukeun, Saudi Arabia parantos nyalametkeun sektor global ieu salami pandemi global kalayan miliaran anu diinvestasikeun sareng dialokasikan.

Arab Saudi parantos mangrupikeun host pusat UNWTO régional, sareng pusat régional pikeun WTTC.

Anggota UNWTO mangrupikeun nagara-nagara anu diwakilan ku menteri pariwisata. Anggota WTTC ngahijikeun industri swasta global panggedéna pikeun stakeholder babarengan.

UNWTO gaduh anggaran anu relatif leutik. Pikeun mingpin industri perjalanan sareng pariwisata global kaluar tina krisis ayeuna peryogi anggaran anu ageung pisan. Éta ogé peryogi kapamingpinan anu langkung saé dina situs UNWTO.

Naon anu bakal ditingali ngan sababaraha taun ka pengker teu mungkin, ayeuna tiasa janten kanyataan. Nagara gumantung kana pariwisata beuki nekat. Aranjeunna janten nekat artos sareng kapamimpinan. Saudi Arabia tiasa nyayogikeun duanana.

Dimana waé Menteri Pariwisata Saudi Pariwisata Ahmed Al-Khatee nunjukkeun, anjeunna mangrupikeun VIP nomer hiji. Dunya nelepon 911 sareng Arab Saudi parantos ngaréspon konsistén salami krisis ieu. Menteri Saudi parantos ngiringan unggal konperénsi UNWTO régional dugi ka ayeuna.

Hal anu sami henteu tiasa nyarios pikeun Spanyol. Ngan nalika Spanyol sadar ancaman nyata kaleungitan Markas pikeun UNWTO, Spanyol némbongan di komisi régional kanggo rapat Afrika di Cabo Verde. Afrika ngagaduhan 54 nagara merdika, anu seueur anu milih anggota UNWTO.

eTurboNews mimiti ngalaporkeun ngeunaan rencana mindahkeun UNWTO dina bulan Juli. Dina tulisan ieu, eTN nuduh pindahna markas UNWTO ti Madrid ka Riyadh bakal ngégél Amérika Serikat Pariwisata.

Spanyol sareng seueur nagara Uni Éropa henteu resep pisan Saudi Arabia nyandak peran penting dina dunya pariwisata. Aranjeunna nyandak naon-naonm HAM dugi ka 11 Séptémber, nalika maneuver ngalawan tindakan sapertos kitu ku Karajaan Saudi sacara diplomatik.

Manuver diplomatik sapertos kitu dimaénkeun dina dua pihak. Arab Saudi parantos damel di sakumna dunya sareng tukangeun tempat pikeun ngalobi rencana na.

Telepon dinten ayeuna panginten antara Perdana Menteri Spanyol sareng Putra Mahkota Saudi panginten mangrupikeun panyerang és.

Cara Spanyol sareng Saudi Arabia tiasa ningkatkeun kerjasama sareng hubungan ngan ukur tiasa didugikeun saat ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

1 Comment

  • Ieu bakal, henteu ngan ukur kasalahan tapi matak pikareueuseun. Henteu ngan ukur ieu bakal janten omong kosong, tapi kontra.
    Langkung saé nyalira katimbang sareng perusahaan anu goréng.
    Abdi bahkan henteu tiasa mikirkeun bade angkat ka nagara ieu pikeun rapat, bari kuring sieun pikeun jalma anu badé damel di dinya.
    Bisa jadi lamun aranjeunna mayar kuring 1 juta Euros sabulan, kuring bakal nganggap bade saminggu.