Berita Breaking Argentina Megatkeun Berita Perjalanan kuliner kabudayaan Perancis Ngabobol Warta wartos jelema Balanja piknik News Kawat Wisata Wines & Arwah

Anggur Ngaitkeun Catenas sareng Rothschilds: Lebetkeun CARO Anyar

LR - Dr Nicolás Catena sareng Baron Eric de Rothschild

Ngarasa Luncat ka nelepon kuring snob anggur! Nalika kuring nyatet yén anggur dihasilkeun ku kerja sama antara Domaine's Barons de Rothschilds (Lafite) sareng dinasti kulawarga Catena Argentina - Kuring ngocok kabut otak kuring anu diinduksi COVID sareng perhatosan, sabab duanana kulawarga parantos dina perdagangan anggur ti saprak Taun 1800an.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Rothschilds parantos ngembang minat di kebon anggur di luar Perancis pikeun puluhan taun.
  2. Hubungan sareng Catenas sareng Malbec na dimimitian di 1999, sakitar 11 taun sateuacanna (1988), nalika Rothschilds ngaakuis Vina Los Vasosos di Chili.
  3. Dina taun 2008, gawé bareng sareng CITIC Cina, Rothschilds ngamimitian kebon anggur di Penglai, Cina, jarakna jarakna pondok ti Penglai di tengah daérah anu dijagaan 377 héktar.

Anu nyatet sareng kasohor ngeunaan hubungan sareng perusahaan Catena nyaéta Jancis Robinson sks Nicolas Catena Zapata, "… kalayan nempatkeun anggur Argentina dina peta dunya." Larry Stone tina Yayasan James Beard netepkeun yén Nicolas Catena Zapata aya dina liga anu sami sareng Robert Mondavi dina ngembangkeun adegan anggur Napa, "nginspirasi sakumna daérah pikeun narékahan tingkat kualitas anu langkung saé ..."

Merk "Caro" mangrupikeun campuran tina nami dua kulawarga - Catena sareng Rothschild sareng nyebarkeun kaparigelan Rothschild, pembiayaan, pamasaran sareng inpéstasi anu sanés parantos ngamungkinkeun anggur Catena ngalih ka tingkat anu sanés sareng pikeun organisasi ngadamel "paling elegan anggur ti Argentina”(Laura Catena).

Ningali Deui. Maju

Argentina ngan ngajual saparapat anggur na sacara internasional. Nagara ieu mangrupikeun produsen anggur top Amerika Latin sareng anu kalima panglobana di dunya. Wilayah ngembang anggur, di lebak Gunung Andean, sering dibandingkeun sareng California Napa Valley. Propinsi Mendoza sareng San Juan, pusat anggur nagara, sacara internasional nyatet pikeun Malbec, ogé Bonarda, Syrah sareng Cabernet Sauvignon. Pikaresepeun dicatet yén Malbec kantos mangrupikeun anggur penting di Bordeaux dugi ka panyakit sareng hama nyababkeun turunna anggur. Rupa-rupa Bordelaise dibawa ka Argéntina ku Perancis dina pertengahan taun 1800an dimana parantos senang. Teu aya hiji masalah anu ngaganggu Malbec Perancis aya di suku Andes nalika kebon anggur Argentina ditanam di luhur garis anu bug teu tiasa nyebar sareng dataran tinggi gunung nyayogikeun sinar matahari anu teu ageung sareng kuat.

Industri anggur Argentina parantos nampi perlakuan khusus ti pamaréntah nasional anu ngencarkeun tina karusuhan ékonomi ayeuna di nagara éta. Pamaréntah netepkeun yén pabrik anggur kedahna diidinan beroperasi sabab pembuatan anggur mangrupikeun "kagiatan penting" anu ngamungkinkeun kaseueuran anggur pikeun beroperasi teu kaganggu sapanjang pandemi éta.

Lockdown naékna konsumsi anggur di nagara éta nunjukkeun pertumbuhan 7 persén di taun 2019 nalika penjualan anggur jumlahna sakitar 8.83 juta hektarol, sedengkeun 8.4 juta hektarolitér kacatet dina taun 2018. Ti Januari dugi Agustus Agustus 2020 penjualan anggur ngahontal 6.21 juta hékolitér. Dina dasar per jalma, dina 2019, konsumsi per kapita anggur di Argentina aya 19.5 liter per jalma, dugi ti 18.0 liter per jalma kacatet sataun sateuacan. Ieu pastina ngajantenkeun pembuat winem nalika Argentina ngajual ngan saparapat anggur na di luar nagara. Ékspor anggur naék ku 21 persén ti Januari dugi ka Nopémber dibandingkeun sareng kamunduran global ampir 6 persén (Instituto Nacional de Vitivinicultura).

Kulawarga Catena nyandak nilai lengkep tina pengecualian ieu (salaku produser tuangeun) sareng di awal Covid (20 Maret 2020) staf nganggo masker sareng sarung tangan sareng nuju kebon anggur pikeun ngumpulkeun buah anggur sésana tina panén anu luar biasa.

Naon anu parantos janten musibah pikeun bagian sanés Argéntina parantos janten pangalaman anu positip pikeun Caro pikeun tanggal 1 April, Drinks International, ngumumkeun yén Catena Zapata dipilih sebagai Merk Anggur Anu Paling Diaku di Dunya (2020) ku kelompok internasional pembeli minuman sareng ahli anggur , kalebet ahli anggur ti 48 nagara anu sanés.

Tutup Deukeut sareng Pribadi

Saprak awal abad ka-20 (1902) pabrik anggur Catena parantos dipikaterang nyandak Malbec tina pangrojong kahirupan sareng mikawanoh nilai terroirs luhurna anu ekstrim di suku Andean Mendoza, Argentina.

Nicolas Catena, pabrik anggur kulawarga generasi katilu, mangrupikeun urang Argentina munggaran anu ngekspor botol kelas Malbec kelas dunya kalayan label Catena. Dinten ayeuna anjeunna sareng putrina Dr. Laura Catena teraskeun ngagedéan jangkauan anggur Caro aranjeunna. Kepala pabrik wain, Alejandro Vigil ngagabung ka Catena Zapata di 2002

Kebon anggur Andrianna ampir 5000 méter dina jangkungna sareng katelah Grand Cru Amérika Kidul.

Ketinggian anu langkung luhur nyorong anggur Malbec ngagaduhan kaasaman anu ditingkatkeun sahingga aranjeunna langkung raos. Kulit anu langkung kandel nyiptakeun anggur anu kentel sareng raos, ngahasilkeun anggur anu mewah. Kusabab Malbec pinuh awak, hirup sareng pinuh ku buah, struktur sareng karakter refined Cabernet Sauvignon muji sareng ningkatkeun anggur akhir.

Variétal tunggal anu dihasilkeun Caro nyaéta Aruma sareng wain anu sanés nyaéta campuran dua buah anggur, Malbec (kakuatan pangemasan, kandel sareng buah), sareng Cabernet Sauvignon (struktur anu nyumbang sareng sophistication).

Sadaya anggur pikeun anggur Caro dipetik ku panangan tangan sareng tangan diurut sateuacan dicabut-gagang sareng ditumpes ngaleungitkeun kamungkinan buah anggur manja sareng batang tanin lebet kana campuran, nyiptakeun lingkungan anu sampurna pikeun anggur anu lemes sareng lemes.

Anggur

•             Bodegas Caro Aruma (wengi: basa India Mendoza asli) 2019. 100 persén Malbec ti Valle de Uco (Altamira, El Peral sareng San Jose). Henteu dirusak.

Ngaran dipilih salaku simbol hawa gunung poék sareng bersih anu ekstrim dina wengi Andean. Difermentasi dina bak stainless steel sareng yuswa dina bak semén anu ngajaga anggur dina suhu anu tetep. Anggur Malbec sumping di Argentina hatur nuhun ka agronomis Perancis anu nyatet kasempetan pikeun anggur pikeun hasil di lingkungan Mendoza jangkung luhur (1868).

Panon nyatet buah prambus beureum poék bari irung mendakan buah beri hideung, lada hideung, plum, buah beureum, sakedik rempah (anu raoseun), sareng ungu. Palate pikaresepeun, anggur ieu nganteurkeun cranberry, blueberry, sareng sababaraha tanin. Pertimbangkeun éta pangalaman rasa Malbec asli. Buka sababaraha jam sateuacan sips dimimitian nalika dibuka sareng berehan nyadiakeun pangalaman sungut anu lezat. Masangkeun sareng kéju biru atanapi hayam barbeque.

•             Bodegas Caro Amancaya (Kembang gunung Andes) 2018. 70 persén Malbec, 30 persén Cabernet Sauvignon. Anggur dipanén tina plot unik tina wines lami di Lujan de Cuyo, sareng Altamira. Dina anggur Lujan dipelak dina lapisan alluvial tina loam, batu sareng gravel; di Altamira, kebon-kebon anggur aya 100 m ti luhur permukaan laut dina ranjang alluvial kuno Walungan Tunuyan. Ditempatkeun pikeun asak dina tong ek (20 persén énggal) salami 12 bulan nyiptakeun samak-samak anu saé pisan. Tong didamel ku Lafite Rothschild di Perancis. Véteri anu munggaran pikeun anggur ieu nyaéta 2003. Anggur ieu dianggap ngagaduhan "idéntitas Argentina sareng gaya Bordeaux" (Lafite.com).

Daya tarik panon ngajadikeun ieu indit – ka anggur upami Ruby beureum nyaéta karesep warna anjeun. Salaku panyenyepan irung anggur nampilkeun koko, buah ara, buah beureum sareng kayu manis sareng akhirna dina buah hideung langit hideung sareng ek dina peran anu ngadukung. Jam kabuka (atanapi dinten) sateuacan nginum - langkung seueur hawa anu nampi, langkung saé éta nganteurkeun rasa sareng kerumitan. Masangkeun sareng Barbeque, tulang rusuk, sosis atanapi daging domba

•             Bodegas Caro 2017. 74 persén Malbec, 26 persén Cabernet Sauvignon. Umur minimum pikeun 1.5 taun tong, 80 persén énggal.

Eureun! Anjeun kedah ngaraosan warna ungu tua anu éndah dina anggur ieu. Teras, antepkeun irung anjeun ngalaksanakeun padamelanana ... mendakan campuran bau anu nunjukkeun buah prambus, cabé hideung, ungu, cengkéh sareng coklat hideung anu beunghar. Tanin lemes ngelus lalangit sareng ngagabung nikmat ku kaasaman nyegerkeun. Steak bakar anjeun bakal hatur nuhun pikeun babaturan anyar na.

Anggur ieu produksi terbatas sareng henteu dikembangkeun unggal taun. Éta langka sabab asalna tina subdivision khusus terroir. Gunung sareng hujan jarang di Mendoza janten nalika hujan - hujan ageung pisan, sareng taneuhna henteu siap nyerep sadaya cai anu nyiptakeun walungan anu ngalir ka Andes. Walungan dina sababaraha abad ka pengker nyiptakeun kipas alluvial anu lebet ka walungan, sareng kipas na ngagaduhan taneuh anu béda anu ngajantenkeun ilmu taneuh penting. Anggur Caro tumuh di kebon anggur dina rohangan unik anu diciptakeun ku taneuh handapeun taneuh. Anggur ieu tumuh dina taneuh calcareous, anu kapur, kapur beunghar kalsium. Anggur parantos sepuh dina tong sateuacan dibotolan.

© Dr. Elinor Garely. Tulisan hak cipta ieu, kalebet poto, henteu tiasa dihasilkeun tanpa idin tinulis ti panulis.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment