24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah News Kaséhatan Industri silaturahmi India Ngabobol Warta wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK

India hoyong Inggris ngikis karantina pikeun India divaksinasi

India hoyong Inggris ngikis karantina pikeun India divaksinasi
India hoyong Inggris ngikis karantina pikeun India divaksinasi
Ditulis ku Harry Johnson

Aturan éta, anu mandat 10 dinten nyalindung diri pikeun palancong anu sumping ti India, ogé dilarapkeun ka seueur nagara sanés anu nganggo Covishield, kalebet kalolobaan nagara-nagara Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Datang anu divaksinasi sapinuhnya ti India tetep diperyogikeun ka karantina COVID-10 19 dinten.
  • Vaksin Covishield dikembangkeun babarengan ku Universitas Oxford sareng AstraZeneca sareng didamel ku Serum Institute of India.
  • Urang Inggris divaksinasi di Inggris nganggo jabs buatan India anu sami henteu diperyogikeun karantina.

Karajaan Inggris parantos ngumumkeun yén éta bakal bersantai curbs pandemi COVID-19 pikeun pengunjung asing anu divaksinasi pinuh mimiti bulan payun.

Tapi daptar nagara anu ngagaduhan vaksin anu disatujuan henteu kalebet India, sanaos nagara éta nganggo vérsi vaksin AstraZeneca anu didamel sacara lokal dikembangkeun di Inggris, sareng éta nyababkeun sababaraha kaayaan politik sareng ancaman balesan timbal balik ti pejabat India.

Vaksin Covishield, dikembangkeun sacara babarengan ku Universitas Oxford sareng AstraZeneca sareng didamel ku Pune-based Serum Institute of India, henteu dikenal ku Karajaan Inggris dina aturan anyar sanaos sacara téknis idéntik sareng dosis anu dipasihkeun ka jutaan urang Inggris.

nu AstraZeneca vaksin nyiptakeun kaseueuran dosis anu dibérékeun ka India dugi ka ayeuna. Sajumlah anu langkung alit nyandak vaksin pribumi anu dikembangkeun ku Bharat Biotech, anu henteu dianggo di Inggris.

Menteri luar negeri India ngadesek ka pamaréntah pamaréntah Inggris pikeun "resolusi awal masalah karantina" sareng urang India anu nganjang ka Britania Rayakuring masih diperyogikeun karantina sanaos aranjeunna leres-leres divaksinasi.

Aturan Éntri énggal, anu dimimitian dina bulan Oktober, ngambek seueur urang India, anu nyatakeun kaputusan éta salaku diskriminatif. Urang Inggris divaksinasi di Inggris nganggo jabs buatan India anu sami henteu diperyogikeun karantina.

"Nyarankeun résolusi awal masalah karantina dina kapentingan séwang-séwangan," ceuk Menteri Luar Negeri Subrahmanyam Jaishankar dina tweet dinten saatos pasamoan sareng réncang Inggrisna Liz Truss di New York, dimana duanana hadir dina Majelis Umum PBB.

Léngkah Inggris ogé tiasa ngakibatkeun bales ti New Delhi, kalayan pejabat pamaréntah India nyarioskeun sigana bakal nyandak léngkah bulak balik upami masalahna henteu gancang direngsekeun.

"Masalah dasarna nyaéta, ieu mangrupikeun vaksin - Covishield - anu mangrupikeun produk anu dilisensikeun tina perusahaan Inggris anu didamel di India anu kami parantos nyayogikeun lima juta dosis ka Inggris dina paménta pamaréntah," Sékretaris Luar Negeri India Harsh Vardhan Shringla ka wartawan di New Delhi.

Nelepon non-pangakuan Covishield "kabijakan diskriminatif", cenah negosiasi parantos dilakukeun sareng Inggris ngeunaan sarat-sarat anyar.

"Tapi upami urang henteu nampi kepuasan kami bakal aya dina hak-hak kami pikeun maksa tindakan timbal balik."

Komisi Tinggi Inggris di New Delhi nyarios yén Inggris damel sareng India pikeun méréskeun masalah éta.

Aturan éta, anu mandat 10 dinten nyalindung diri pikeun palancong anu sumping ti India, ogé dilarapkeun ka seueur nagara sanés anu nganggo Covishield, kalebet kalolobaan nagara-nagara Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment