24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Bélarus Breaking News Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Cina Ngabobol Warta kajahatan kabudayaan pendidikan Mesir Ngabobol Warta raramean film Berita Pamaréntah News Kaséhatan Hak Asasi manusa Warta Islandia Ngabobol LGBTQ musik Myanmar megatkeun News wartos jelema Rusia Ngabobol Warta kasalametan piknik News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking Vietnam

Kabebasan online turun pisan pikeun 11 taun berturut-turut

Kabebasan online turun pisan pikeun 11 taun berturut-turut
Kabebasan online turun pisan pikeun 11 taun berturut-turut
Ditulis ku Harry Johnson

Dina total, sahenteuna 20 nagara ngahalangan aksés Internét masarakat antara Juni 2020 sareng Mei 2021, periode anu dicakup ku survey.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pangguna internét saalam dunya nyanghareupan pelecehan, tangkepan sareng serangan fisik kusabab aktivitas online na.
  • Laporan Freedom of Net masihan nagara skor tina 100 pikeun tingkat kabébasan Internét anu dipikaresep ku warga nagara.
  • Di 2021, pangguna nyanghareupan serangan fisik dina pamalesan pikeun pos online na di 41 nagara.

Kabebasan online ngaleutikan sadunya pikeun sataun ka-11 sakaligus, numutkeun laporan "Kabebasan dina Net" taunan, diterbitkeun dinten ieu.

Lukisan gambar kabébasan digital anu surem dina 2021, laporan éta nyatakeun yén pangguna Internét di sababaraha nagara anu beuki loba nyanghareupan pelecehan, tahanan, penganiayaan hukum, serangan fisik sareng pati pikeun kagiatan online na salami sataun katukang.

Laporan éta nyatakeun yén shutdown Internét di Myanmar sareng Bélarus parantos ngabuktikeun titik-titik anu handap dina pola anu nyusahkeun tina ngaleutikan kabébasan nyarios online.

Disusun ku US think-tank Freedom House, laporan éta masihan nagara skor tina 100 pikeun tingkat kabébasan Internét anu dinikmati ku warga nagara, kalebet sejauh mana aranjeunna nyanghareupan larangan pikeun eusi anu tiasa aranjeunna aksés.

Faktor sanésna kalebet naha troll pro-pamaréntahan ngupayakeun ngamanipulasi perdebatan online.

"Taun ayeuna, pangguna nyanghareupan serangan fisik dina pamalesan pikeun kagiatan online di 41 nagara," saur laporan éta, "catetan tinggi" ti saprak dilacak dimimitian 11 taun ka pengker.

Conto kaasup saurang murid Bangladeshi dirawat di rumah sakit saatos keok sabab disangka "kagiatan anti pamaréntah" dina média sosial, sareng wartawan Méksiko dibunuh saatos masang pidéo Facebook anu nuduh geng rajapati.

Ogé, jalma-jalma ditéwak atanapi dihukum kusabab kagiatan online na di 56 tina 70 nagara anu diliput ku laporan - rékor 80 persén.

Aranjeunna kalebet dua influencer Mesir dipenjara dina Juni kusabab ngabagi video TikTok anu ngadorong awéwé pikeun ngudag karir dina platform média sosial.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment