24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Perancis Ngabobol Warta Investasi wartos jelema tanggung jawab kasalametan News kelestarian teknologi piknik kandaraan News Kawat Wisata

Airbus sareng Air France nargétkeun penerbangan anu paling épisién énergi

Airbus sareng Air France nargétkeun penerbangan anu paling épisién énergi
Airbus sareng Air France nargétkeun penerbangan anu paling épisién énergi
Ditulis ku Harry Johnson

ALBATROSS boga tujuan pikeun nunjukkeun, ngalangkungan séri penerbangan démo langsung gerbang-ka-gerbang di panjuru Éropah, kamampuan ngalaksanakeun penerbangan anu épisién énergi dina jangka pondok, ku ngagabungkeun sababaraha inovasi téknis sareng operasional R&D. 

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Diluncurkeun dina bulan Fébruari 2021, ALBATROSS mangrupikeun prakarsa skala ageung kelompok-kelompok pamangku kapentingan penerbangan utama Éropa anu dipimpin ku Airbus.
  • ALBATROSS nuturkeun pendekatan anu holistik ku ngaliput sadaya fase hiber, sacara langsung ngalibetkeun sadaya grup stakeholder anu aya hubunganana.
  • Mimitian ti Séptémber 2021, uji coba langsung bakal ngalibetkeun sakitar penerbangan demonstrasi 1,000, nunjukkeun solusi operasional anu asak ku poténsi bahan bakar sareng tabungan émisi CO2.

Airbus, Air France sareng DSNA, Panyedia Layanan Navigasi Udara Perancis (ANSP), parantos ngamimitian damel nuju pamekaran "penerbangan paling hemat energi", saatos penerbangan demonstrasi perdana ti Paris ka Toulouse Blagnac dina dinten acara Airbus Summit. Pesawat ngapungkeun lintasan anu dioptimalkeun, nyirian anu mimiti tina séri uji coba anu direncanakeun salami 2021 sareng 2022 dina kerangka proyék "ALBATROSS" Jinis Éropa Sky Research Research (SESAR JU).

Diluncurkeun dina bulan Fébruari 2021, ALBATROSS mangrupikeun prakarsa skala ageung kelompok-kelompok pamangku kapentingan penerbangan utama Éropa anu dipimpin ku Airbus. Tujuanna pikeun nunjukkeun, ngalangkungan séri penerbangan démo langsung ka gerbang ka Éropa, kamampuan ngalaksanakeun penerbangan anu épisién énergi dina jangka pondok, ku ngagabungkeun sababaraha inovasi téknis sareng operasional R&D. 

"ALBATROSS" nuturkeun pendekatan anu holistik ku ngaliput sadaya fase hiber, sacara langsung ngalibetkeun sadaya kelompok stakeholder anu aya hubunganana (sapertos maskapai, ANSP, manajer jaringan, bandara sareng industri) sareng ngatasi aspek operasional sareng téknologi penerbangan sareng Manajemen Lalu Lintas Udara (ATM). Seueur solusi bakal diamalkeun nalika demonstrasi hiber, ti prosedur pendekatan presisi anu anyar dugi ka nanjak sareng turunan kontinyu, manajemén anu langkung dinamis pikeun konstrain ruang udara anu diperyogikeun, taksi berkelanjutan sareng panggunaan bahan bakar penerbangan berkelanjutan (SAF). 

Hatur nuhun kana pangiriman data lintasan opat diménsi, ATM bakal tiasa ngaoptimalkeun sareng langkung saé prediksi lintasan kapal terbang, sahingga tiasa langsung sareng sacara konkrit ngambah tapak lacak lingkungan penerbangan.

Mimitian ti Séptémber 2021, uji coba hirup ieu bakal ngalibetkeun sakitar penerbangan demonstrasi 1,000, nunjukkeun solusi operasional anu asak ku bahan bakar poténsial sareng tabungan émisi CO2. Hasil munggaran diperkirakeun sayogi di 2022.

Rakan ALBATROSS nyaéta Airbus, Air France, Austro Control, DLR, DSNA, Eurocontrol, LFV, Lufthansa, Novair, Schiphol, Smart Airport Systems, SWEDAVIA, SWISS, Thales AVS France sareng WIZZ AIR UK.

Pembiayaan proyék disayogikeun ku Uni Éropa dina Pasatujuan Grant No 101017678.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment