24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Investasi jelema Saudi Arabia Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna WTN

Poé Nasional di Karajaan Arab Saudi anu énggal bakal caang dina Dunya Pariwisata

saudiflkag
saudiflkag

Anu Mulia, Menteri Pariwisata Saudi, Mr. Ahmed Aqeel AlKhateeb, henteu ngan ukur jogét sareng HE Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika. Anjeunna menari tarian wisata dunya.

Dunya nuju milarian bantuan pikeun Riyadh, sareng pitulung aya di jalan.
Arab Saudi parantos ningkat nalika pandemi ku sababaraha cara.
Dinten Nasional dinten ayeuna tiasa ogé janten Hari Pariwisata Nasional pikeun Saudi Arabia kalayan nonton dunya.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Dinten Nasional Arab Saudi sok dirayakeun dina Séptémber 23rd.
  • Dipikenal sacara lokal salaku Al-Yaom-ul-Watany, éta tandana 23 Séptémber 1932, nalika Raja Abdulaziz ngumumkeun ngahijikeun nagara salaku karajaan.
  • Karajaan Saudi Arab didirikeun taun 1932 ku Raja Abdulaziz (katelah Ibn Saud di Kulon).

Nalika aya anu naros dinten-dinten ieu ngeunaan Arab Saudi, pamikiran ngeunaan perjalanan sareng pariwisata sami sareng pamikiran minyak sareng kabeungharan.

Ieu bénten pisan sateuacanna nalika karajaan éta ngan ukur dibuka pikeun wisata religius atanapi bisnis.

Tina "teu aya pariwisata", Saudi Arabia ngarobih kana "sadayana ngeunaan pariwisata" ayeuna.

Arab Saudi henteu ngan ukur janten pamaén régional anu paling penting dina sektor perjalanan tapi, tanpa diragukeun, salah saurang pamaén global anu paling penting.

Hosting kantor régional sapertos UNWTO, WTTC, nagara ieu nyéépkeun milyaran dolar sanés ngan ukur nyalametkeun sektorna nyalira tapi ogé ngabantosan dunya.

Grup Minat Saudi ku Jaringan Pariwisata Dunya dina kapamimpinan tina HRH Dr Abdulaziz Bin Naser Al Saud sareng Raed Habbis parantos aya di Grup Sawala WhatsApp anu paling aktif anu ayeuna ditingali di WTN.

Arab Saudi ngarepkeun janten bumi anyar pikeun Organisasi Pariwisata Dunya (UNWTO). Saatos kantor pusatna UNWTO di Karajaan bakal ngagariskeun status global salaku pamimpin pariwisata global pikeun Saudi Arabia.

lamun Putra Mahkota Saudi sareng PM Spanyol nyarioskeun tiasa penting pikeun bisnis UNWTO lirénkeun cita-cita sapertos kitu ku Karajaan. UNWTO kantor pusatna di Spanyol, masihan Karajaan Spanyol posisi global dina pariwisata, sareng korsi permanén di Déwan Eksekutif UNWTO.

Nembongan negosiasi ngeunaan ngahindaran langkah Saudi Arabia pikeun masihan UNWTO bumi anyar anu ayeuna nuju lumangsung.

Éropa, Amérika, atanapi Cina gugup ngeunaan Saudi Arabia naékna dimana aranjeunna sering gagal, tapi éta nyiptakeun harepan di Afrika, Asia, bahkan di Karibia sareng daérah sanés.

Menteri Pariwisata Jamaika Edmund Bartlett resep pisan sareng Arab Saudi, éta Paduka Mr. Ahmed Aqeel AlKhateeb, Saudi Arabia katingali jogét sareng Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika di bumi Bob Marley.

Paduka Mr. Ahmed Aqeel AlKhateeb, Saudi Arabia nari sareng Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata Jamaika

Posisi global pariwisata global jelas-jelas pergeseran, sareng éta tiasa ngalih ka Arab Saudi.

Teu aya nagara sanés di dunya anu nunjukkeun visi global sapertos kieu pikeun séktor ieu. Aya langkung ti visi, aya artos, seueur artos.

Nalika Saudi Arabia nembongan dina rapat, dina diskusi, éta janten fokus rapat atanapi diskusi.

Di Sumit WTTC di Cancun dina Méi penampilan Menteri Saudi nyababkeun CEO WTTC Gloria Guevara lirén padamelanna di WTTC. Anjeunna ayeuna konsultan luhur pikeun menteri AlKhateeb, cicing di Riyadh, sareng ngarayakeun Hari Nasional Saudi dinten ayeuna salaku warga Méksiko.

Éta sigana saluyu sareng gambar nagara anu langkung kabuka siap ngamimitian masa depan anu langkung énggal nalika ngeunaan ngagosok gambar na dina pasar global.

Dinten ieu Karajaan ngarayakeun liburan Nasional na - sareng pastina ieu ogé liburan anu penting pisan pikeun sektor perjalanan sareng pariwisata dimana-mana.

Arab Saudi ngahijikeun ka opat daérah kana hiji nagara bagian ku séri penaklukan mimiti taun 1902 ku ditawanna Riyadh, bumi karuhun kulawargana, DPR Saud.

Unggal taun, 23 Séptémber mangrupikeun kasempetan pikeun warga Saudi pikeun ngagungkeun warisan budaya sareng ningali ka hareup. Salami perayaan dinten nasional, jalan-jalan di sakumna nagara jenuh ku héjo sareng bodas — warna-warni umbul Saudi digambar dina karya seni Doodle. Warga tiasa ditingali dihias ku warna-warna simbolis ieu sareng mérangkeun bandéra nasional dina mobil sareng bumi swasta.

Bumi tempat lahirna Islam sareng ayeuna ngalaman révolusi sosial ékonomi sareng ékonomi, Karajaan Saudi Arabia ngagungkeun ulang taun ka-91 ​​na September 23. Slogan pikeun Hari Nasional Saudi taun ayeuna nyaéta "Bumi Kanggo Urang".

Dinten Nasional Saudi dirayakeun sareng tarian masarakat, lagu, sareng perayaan tradisional. Jalan sareng gedong dihias ku umbul Saudi, sareng jalma nganggo warna nasional héjo sareng bodas, sareng ningalikeun balon anu sami.

Arab Saudi, sacara resmi Karajaan Arab Saudi, mangrupikeun nagara di Asia Kulon. Manjangna seuseueurna mayoritas Jazirah Arab, kalayan lahan lega sakitar 2,150,000 km². Arab Saudi mangrupikeun nagara ageung di Wétan Tengah, sareng nagara kadua pangageungna di dunya Arab.

Pariwisata ditingali salaku visi modéren pikeun kamekaran anyar.

Kamentrian Pariwisata ngumumkeun yén Karajaan parantos muka panto na pikeun turis asing sareng angkat tina gantung aksés pikeun pemegang visa turis mimitian ti 1 Agustus 2021

Karajaan ieu nanem modalkeun pariwisata ku cara anu gedé. Jalma anu nyababkeun visi pariwisata mangrupikeun menteri anu ngagaduhan pola pikir anu saéstuna, Yang Mulia Tuan Ahmed Aqeel AlKhateeb.

Anjeunna nyaéta Menteri Pariwisata Arab Saudi. Anjeunna gaduh langkung ti 25 taun pangalaman dina investasi sareng jasa kauangan, antukna anjeunna ngadegkeun, ngatur, sareng nyusun sababaraha instansi pamaréntahan sareng perusahaan. Anjeunna dipikaterang ku kamampuanna pikeun mingpin transformasi institusional sareng ngahontal visi ka hareup kalayan épéktip sareng épéktip.

Ayeuna, anjeunna nyepeng kalungguhan

  • Pupuhu Déwan Direksi Otoritas Pariwisata Saudi.
  • Pupuhu Déwan Direksi Dana Pangembangan Pariwisata.
  • Pupuhu Panitia Program Kualitas Kahirupan
  • Pupuhu Déwan Direksi pikeun Dana Saudi pikeun Pangwangunan
  • Pupuhu Déwan Direksi Industri Militer Arab Saudi (SAMI).
  • Sekretaris Jénderal sareng Anggota Déwan Direksi atanapi Otoritas Pangembangan Gerbang Diriyah
  • Sekretaris Jénderal sareng Wakil Ketua Déwan Direksi Kota Anyar Jeddah
  • Anggota Déwan Direksi Dana Investasi Publik.
  • Anggota Déwan Direksi Organisasi Umum pikeun Industri Militer.
  • Anggota Déwan Urusan Ékonomi sareng Pangwangunan.
  • Anggota Déwan Direksi Perusahaan Neom.
  • Anggota Déwan Direksi Perusahaan Pangembangan Laut Merah.
  • Anggota Déwan Direksi Dana Pengembangan Nasional.

Investasi dina sektor pariwisata mangrupikeun pilar tina Saudi Visi 2030 sareng buktina pikeun kegigihan maju ka hareup pikeun ngawujudkeun aspirasi sareng tujuanana:

Ieu ngawengku:

  • Investasi di sektor nyumbang kana nyiptakeun kasempetan investasi anu nguntungkeun pikeun investor lokal sareng asing.
  • Kami henteu nganggap pariwisata ngan ukur hiji panyorong pikeun kamekaran ékonomi, tapi ogé salaku sasak komunikasi budaya sareng dunya, anu tiasa ningkatkeun tingkat pamahaman sareng hormat babarengan.
  • Pariwisata mangrupikeun séktor anu paling gancang di dunya. Salila dalapan taun ka pengker, sektor pariwisata mekarkeun rata-rata anu ngaleuwihan rata-rata global.
  • Numutkeun statistik ku Déwan Wisata sareng Pariwisata Dunya, sektor éta nyumbang kana sakitar 10 persén produk doméstik kotor global (PDB).
  • Taun kamari, tingkat pertumbuhan wisata nangtung 3.9 per cent, sedengkeun ékonomi global ngahontal 3.2 per cent.
  • Diharepkeun pikeun sektor pariwisata tumuh 3.7 per cent di 2029, anu bakal nyumbang kana langkung ti $ 13 milyar dina ékonomi global anu sami sareng 11.5 persén PDB global. 
  • Sektor pariwisata ngadukung 319 juta padamelan sadunya - anu sakitar salah sahiji tina unggal 10 padamelan di panjuru dunya - sareng tanggel waler pikeun nyiptakeun hiji padamelan tina unggal lima padamelan anu disayogikeun dina lima taun ka pengker.
  • Dina tingkat internasional, sektor pariwisata dianggap paling komprehensif ngalangkungan partisipasi proporsi nonoman sareng awéwé pangageungna dibandingkeun sareng total padamelan. 

Pagawean masih keneh dilakukeun pikeun ngembangkeun infrastruktur sareng jasa utama di Karajaan Sunda kalayan tujuan pikeun nyumponan paménta anu ningkat kalayan cara anu saluyu sareng strategi pariwisata di Karajaan:

- Jumlah 150,000 kamar hotél bakal diwangun salami tilu taun ka payun. 70 persén hotél ieu bakal dilaksanakeun ku swasta.

- Karajaan, kerjasama sareng investor lokal sareng asing sareng dana investasi lokal, kalebet Dana Pangembangan Wisata, narékahan ngawangun 500,000 kamar hotél di saluareun Karajaan dina 2030.

- Sababaraha catetan pangertian sareng nilai total ngalangkungan 115 milyar riyal Saudi parantos ditandatanganan pikeun ningkatkeun infrastruktur sareng ningkatkeun jumlah kamar hotél anu sayogi.

- Karajaan nyiar ningkatkeun kapasitas nyerep bandara Karajaan ku langkung ti 100 juta panumpang unggal taun.

Ayeuna aya kanyataan anu nyanghareup ka Arab Saudi:

  • Resesi ékonomi anu disababkeun ku pandemi mangaruhan pisan kana sektor pariwisata, utamina sektor penerbangan sareng hotél.
  • Turunna panumpang ku 26 juta.
  • Aya 200,000 padamelan anu kapangaruhan di séktor.
  • Karajaan parantos nawiskeun inisiatif pikeun ngadukung ékonomi ku 120 milyar riyal Saudi.
  • Saudi di séktor parantos nguntungkeun tina inisiatif pikeun ngadukung gajih ku pamaréntah. 
  • Karajaan parantos ngaluncurkeun inisiatif pikeun ngadukung gaji Saudi dina sektor swasta kalayan nilai total 9 milyar riyal Saudi. Dukungan ieu ogé sasaran séktor pariwisata.
  • Kasempetan parantos ditawarkeun ngalangkungan program Ajeer pikeun tukeur tunjangan diantara fasilitas pikeun ngawatesan karusakan.
  • Waragad anu aya hubunganana sareng wisata sareng kotamadya parantos lungsur.
  • Hotél parantos ngabagéakeun langkung ti 50,000 warga anu sumping deui ka Karajaan ku prakarsa "balikna wargi", dimana aranjeunna parantos disayogikeun di langkung ti 13,000 kamar hotél salami waktos dugi antara hiji dugi ka dua minggu.
  • Kalayan tujuan ngarangsang pariwisata lokal, Karajaan parantos ngaluncurkeun Musim Panas Saudi anu ngaliput 10 tujuan wisata di nagri nasional.

Strategi Pariwisata di Karajaan

Karajaan parantos akreditasi strategi nasional pikeun pariwisata, anu nyorot garis utama pikeun aspirasi sektor anu saluyu sareng tujuan Saudi Visi:

  • Kami narékahan pikeun ningkatkeun kontribusi séktor pariwisata di PDB tina tingkat ayeuna 3 per cent ka langkung ti 10 per cent di 2030.
  • Séktor pariwisata nargétkeun nyiptakeun tambahan sajuta padamelan pikeun ngahontal 1.6 juta padamelan di sektor pariwisata dugi ka 2030.
  • Kami nargétkeun narik 100 juta kunjungan lokal sareng internasional taunan ku 2030.

Visa Wisata

  • Karajaan ngaluncurkeun visa wisata di Séptémber 2019, dimana warga nagara 49 nagara tiasa nampi visa sacara éléktronik, sedengkeun anu ngagaduhan visa AS, Inggris sareng Schengen tiasa nampi visa saatos sumping, sareng poko nagara-nagara sanés tiasa ngalamar visa pikeun nganjang kana visa. wawakil Karajaan di nagara-nagara na.
  • 49 nagara bagian sakitar 80 persén tina pengeluaran wisata di dunya sareng janten host sakitar 75 persén anu milari perjalanan wisata mewah di dunya. 

Fud Investasi Wisata

• Naon tujuan pikeun ngawangun Dana Investasi Wisata?
- Ngadegkeun Dana Investasi Pariwisata tujuanana pikeun ngarangsang investasi wisata di Karajaan, ngeuyeuban sumberdaya panghasilan, ningkatkeun kontribusi séktor pariwisata dina PDB,
sareng nyiptakeun langkung seueur padamelan pikeun lalaki sareng awéwé Saudi di séktor pariwisata, ogé nyumbang pikeun ngabagéakeun langkung seueur wisatawan kana Karajaan Nurutkeun tujuan strategi nasional pikeun pariwisata sareng Saudi Visi 2030.

• Naon alat anu bakal dianggo dana pikeun ngabiayaan sareng narik investasi wisatawan?- Dana Investasi Wisata parantos didirikeun kalayan modal 15 milyar riyal Saudi. Dana éta ogé parantos nandatanganan mémori pangertian sareng bank lokal pikeun ngabiayaan proyék wisata kalayan sahenteuna 150 milyar riyal Saudi.

Dana éta, kerjasama sareng bank inpéstasi, parantos ngadegkeun dana pikeun nanem modal dina sagala rupa séktor wisata. 

• Naon kasempetan investasi anu ditawarkeun ku dana? 

- Salah sahiji tujuan anu paling penting tina dana éta pikeun ngadukung sareng ngadorong inpormasi wisata di Karajaan.

Dina pengertian ieu, dana muka aspek kerjasama sareng investor langsung ngalangkungan dukungan ka aranjeunna dina sagala hal anu aya hubunganana sareng proyek wisata anu tiasa nyababkeun ngembangkeun sektor pariwisata di sagala rupa daérah Karajaan, kalebet sababaraha rupa lapangan, sapertos hotél, réstoran sareng ngembangkeun tujuan wisata, silaturahmi sacara umum sareng panitia perjalanan.

Dana éta ogé narékahan pikeun ngajantenkeun lingkungan investasi langkung pikaresepeun pikeun swasta sareng nawiskeun dukunganna pikeun nampi skéma anu langkung nguntungkeun, anu nyiptakeun kasempetan investasi anu langkung ageung di Karajaan ngalangkungan renovasi tujuan wisata ku cara anu cocog sareng strategi nasional pikeun pariwisata.

Malihan, dana na ngagaduhan peran utami dina ngembangkeun industri pariwisata sacara umum sareng langkung merangsang

Jalu lalaki sareng awéwé Saudi pikeun aktipitas séktor ieu sareng tujuan nyayogikeun sayuta padamelan énggal dina taun 2030, salian ti nambahan kontribusi sektor pariwisata di Karajaan janten 10 persén ku 2030 dugi tina tingkat ayeuna 3 persén, sareng ngarencanakeun nampi 100 juta kunjungan wisatawan. 


• Naon solusi keuangan anu ditawarkeun ku dana?

- Dana éta ngadukung sektor swasta ku cara nawiskeun pinjaman investasi, ogé investasi dina proyek ngalangkungan saham dina skéma ieu. Dana ogé nyayogikeun jaminan kana sababaraha proyék.

- Pangrojong ogé ditawarkeun dina sababaraha kasus pikeun proyék-proyék anu dibédakeun sareng dirintis ku cara nyayogikeun sadaya solusi anu kasebat. Dana éta, dina koordinasi sareng instansi pamaréntah anu aya hubunganana, nyumbang kana nyayogikeun lahan pikeun sababaraha proyek penting sareng penting. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment