24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Airlines palabuan udara hal hiber Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha raramean Berita Pamaréntah Hawaii Megatkeun Warta wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Amérika Serikat megatkeun News

Bandara populer Hawaii bakal diséwa pikeun kahirupan sipil

Bandara populer Hawaii bakal diséwa pikeun kahirupan sipil
Bandara populer Hawaii bakal diséwa pikeun kahirupan sipil
Ditulis ku Harry Johnson

Advokat anu bajoang pikeun nyalametkeun Dillingham Airfield, bandara penerbangan umum anu populér di North Shore of Oahu, ngarayakeun kameunangan anu penting dina perang anu parantos lami nalika Departemen Perhubungan Hawaii mencabut bewara na pikeun nungtut kontrakan, dina 31 Désémber lahan. ti Angkatan Darat AS.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Kawaihapai Airfield di Oahu, Hawaii, ogé katelah Dillingham Airfield mangrupikeun tempat wisata anu populer.
  • Dillingham Airfield, dianggo pikeun numpak glider, skydiving sareng sareng pelajaran ngalayang, aya dina ancaman panutupan.
  • Reprieve panganyarna mésér langkung seueur waktos - taun tibatan bulan-kanggo milah rencana pikeun masa depan bandara populér.

Asosiasi Pamilik Pesawat sareng Pilots (AOPA) ngiringan dukungan kanggo Dillingham Airfield (ogé katelah Kawaihāpai Airfield) teu lami saatos Hawaii DOT mastikeun ka AOPA dina April 2020 yén éta bakal ngalih ka nungtun ngajakan sipat bandarana ti Angkatan Darat AS sateuacan tanggal akhir perjanjian éta 2024.

Nagara Hawaii maréntahkeun panyewa pikeun ngosongkeun bandara lami lami dianggo latihan hiber, skydiving, jalan-jalan, sareng operasi glider, nempatkeun résiko bisnis sareng pariwisata.

AOPA Manajer Daérah Pasipik Kulon Melissa McCaffrey mingpin usaha "advokasi A-tim" asosiasi pikeun ngadaptarkeun dukungan lokal, ngabantosan ngawangun multi-payun, kampanye akar rumput anu nampi dukungan di kalangan anggota parlemen sareng diiluan ku langkung ti 450 jalma, ngasilkeun liputan média lokal tina masalah. Diantara para pendukung éta, Républik AS Kai Kahele (D-Hawaii) ngadesek ka Gubernur David Ige pikeun ngajaga panggunaan sipil di lapangan udara dina surat 3 Maret.

Kahele muji kaputusan DOT (diumumkeun dina surat 17 Séptémber) pikeun nyabut hajatna pikeun pengakhiran awal ngajakan lahan dina pernyataan anu dikutip dina liputan média lokal ngeunaan pamekaran:

"Kaputusan Hawaii DOT pikeun nyabut béwara ngeunaan penghentian awal kontrakan na sareng Angkatan Darat ngamungkinkeun dialog teras-terasan anu diperyogikeun ngeunaan masa depan Kawaihāpai (Dillingham) Airfield. Ti saprak jabatan, staf kuring sareng kuring parantos usaha babarengan pikeun milarian solusi jangka panjang pikeun pangropéa sareng operasi anu lumangsung pikeun memaksimalkeun poténsi Kawaihāpai, "saur Kahele.

"Airfield mangrupikeun supir ékonomi kritis pikeun North Shore sareng janten pusat pendidikan pikeun pilot lokal anu hoyong ogé penerbangan umum, sareng komunitas anu nuju langit."

Anggota parlemén nagara ogé ngiringan dorongan pelestarian, nyusun tagihan anu nampi dukungan anu kuat ti AOPA anu dikedalkeun ku McCaffrey dina kasaksian anu disayogikeun dina bulan Fébruari, ngajantenkeun kasus pikeun panggunaan sipil anu teras-terasan di bandara anu nyayogikeun $ 12.6 juta dina kauntungan ékonomi langsung sareng narik kira-kira 50,000 pangunjung a sataun nalika ngerjakeun 130 jalma dina 11 bisnis di bandara.

nu FAA ogé ngadesek nagara pikeun nimbangkeun balik anu ngusir penyewa Dillingham Airfield dina surat 1 Pébruari ka pejabat bandara nagara, nyauran nagara éta pikeun nunda penghentian kontrakan 30 Juli anu teras direncanakeun sareng ngingetan kaayaan kawajiban hibah féderal na. AOPA damel caket sareng nagara Sen. Gil Riviere (D-District 23) sareng nagara Rep. Lauren Matsumoto (R-District 45), Asosiasi Parachute Amérika Serikat, ogé pamimpin grup advokasi lokal Save Dillingham Airfield pikeun ngarayu DOT pikeun manjangan panggunaan Dillingham salaku lapangan terbang sipil. Grup anu ngadukung anu kuciwa kuciwa nalika penghentian ngajakan 30 Juni diperpanjang dugi ka Désémber, tapi tetep tekanan pikeun langkung seueur waktos pikeun ngembangkeun solusi jangka panjang anu berkelanjutan.

Numutkeun ka McCaffrey, "Ieu meredih ti mimiti penghentian séwa di Dillingham (Kawaihapai) Airfield masihan para pamangku kapentingan kasempetan anu saé pikeun milarian solusi masalah anu aya, sareng anu langkung penting, muka panto pikeun nyetél pondasi pikeun GA anu hirup sareng berkembang komunitas mangtaun-taun ka payun. ”

Dillingham Airfield ngagaduhan akar militér, parantos disebat Mokuleia Airstrip nalika diwangun ku Angkatan Darat AS dékade sateuacan 7 Désémber 1941, serangan ka Pearl Harbor, nalika sababaraha pilot ti lapangan udara North Shore sanggup ngaluncurkeun sareng nyanghareupan serangan éta. Landasan pacuaran ieu teras diperpanjang, sareng lapangan udara diganti jadi Pangkalan Angkatan Udara Dillingham di 1948 pikeun ngahargaan Kaptén Henry Dillingham, pilot B – 29 anu tiwas dina aksi nalika Perang Dunya II.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment