24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Perancis Ngabobol Warta News Kaséhatan wartos jelema resorts kasalametan Spanyol Breaking News News kelestarian piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Perancis nguatkeun hujan asam tina bituna Kapuloan Kanaria

Perancis nguatkeun hujan asam tina bituna Kapuloan Kanaria
Perancis nguatkeun hujan asam tina bituna Kapuloan Kanaria
Ditulis ku Harry Johnson

Bitu gunungapi anu aya di Taman Nasional Cumbre Vieja dinten Minggu parantos maksa 6,000 warga di Pulo La Palma ninggalkeun bumi-na. Numutkeun pembaruan ti Copernicus Emergency Management Service dinten Kemis, 350 gedong parantos musnah, kalayan aliran lava ngalangkungan 166 hektar.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Tanduran walirang dioksida disetél pikeun nyapu ka Perancis sareng baskom Mediterania akhir minggu ieu.
  • Konsentrasi pangpadetna awan walirang dioksida bakal ngahontal ka luhurna 1,000 dugi ka 3,000 méter.
  • Canary Islands Volcanology Institute parantos memperkirakan yén bituna gunungapi Cumbre Vieja anu ngahasilkeun yén belerang dioksida tiasa lepas "antara 24 dugi 84 dinten".

Keraunos, puting beliung Perancis sareng observatorium badai badai parah, dinten ayeuna nyebarkeun gambar tina program Copernicus Uni Éropa anu nunjukkeun yén gumpalan sulfur dioksida, anu akibat tina letusan gunungapi Kapuloan Canary Spanyol, badé nyapu di Perancis sareng cekungan Mediterania akhir minggu ieu. Konsentrasi awan anu pangpadetna bakal ngahontal ketinggian 1,000 dugi ka 3,000 méter.

Perancis sareng daérah Laut Tengah diperkirakeun ngaraoskeun pangaruh tina bituna, sabab awan anu dieusi walirang dioksida naék ka Éropa, sahingga hujan rada langkung asam.

nu Kapuloan Kanaria Institut Vulkanologi (Involcan) ngira-ngira yén bituna gunung bitu Cumbre Vieja anu ngahasilkeun yén walirang dioksida tiasa lepas "antara 24 dugi 84 dinten".

Numutkeun ka para ahli, walirang ngaréaksikeun sareng uap cai anu aya di langit sareng anu masihan asam sulfat, anu umumna nyiptakeun hujan asam. Hasilna, présipitasi dina dinten-dinten payun bakal langkung asam tibatan normal di daérah anu katarajang.

Walirang dioksida tiasa mangaruhan lingkungan sareng kaséhatan manusa, nyababkeun iritasi kana paru-paru sareng panon. Jalma, tapi, ngalaporkeun yén fénoména moal kuat teuing sabab partikelna kasebar ogé.

nu bitu gunung seuneuan perenahna di Taman Nasional Cumbre Vieja dinten Minggu parantos maksa 6,000 warga di Pulo La Palma ninggalkeun bumina. Numutkeun pembaruan ti Copernicus Emergency Management Service dinten Kemis, 350 gedong parantos musnah, kalayan aliran lava ngalangkungan 166 hektar.

Fisur vulkanik énggal nembongan dina wengi Senén dina Pulo Kanaria Spanyol saatos gempa 4.1 didaptarkeun, ngahasilkeun langkung lava sareng ngadorong 500 urang pulau ngungsi. Patugas pemadam kebakaran parantos damel pikeun nyalurkeun aliran vulkanik jauh ti laut sabab hubungan antara lava sareng cai laut tiasa nyiptakeun haseup toksik.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment