24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah News Kaséhatan Hak Asasi manusa wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab kasalametan Swiss Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Kerusuhan telenges pecah di Swiss kusabab paspor COVID-19

Kerusuhan telenges pecah di Swiss kusabab paspor COVID-19
Kerusuhan telenges pecah di Swiss kusabab paspor COVID-19
Ditulis ku Harry Johnson

Pulisi Bern nguatkeun gedong parlemén sareng nganggo meriam cai, peledak karét sareng pélor karét pikeun sacara paksa ngabubarkeun kerusuhan anu kerusuhan.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Nyutat kanaékan jumlah kasus coronavirus énggal, pamaréntah Swiss ngagulung paspor Mandat COVID-19 mimiti 13 Séptémber.
  • Sajumlah ageung jalma berbaris ngaliwatan Bern, nyanyi "kabébasan" sareng ngaganggu pulisi.
  • Pulisi Bern nganggo mariem cai, gas panon sareng pélor karét pikeun ngabubarkeun kerusuhan.

Rally anti-COVID-19 wengi ayeuna di Bern dilarang ku otoritas sareng dibatalkeun ku panitia, tapi sajumlah ageung jalma masih muncul sareng berarak ngalangkungan ibukota de facto Swiss, nyanyi "kabébasan" sareng ngaganggu pulisi Bern.

Pulisi Bern nguatkeun gedong parlemén sareng nganggo meriam cai, peledak karét sareng pélor karét pikeun sacara paksa ngabubarkeun kerusuhan anu kerusuhan.

Nalika wengi turun, pihak berwenang ngaréspon ku cara ngarobah meriam cai dina démo anu protés ngalawan paspor COVID-19 anu diparéntahkeun ku pamaréntah. Aya ogé rekaman pulisi anti huru hara némbakan granat bénsin beredar dina média sosial ogé.

Sababaraha demonstran ngalungkeun objék deui ka pulisi, bari niupan suling sareng booing.

Pidéo sareng poto sateuacanna ti Bern nunjukkeun riungan anu ngempel di stasiun transit sareng nyanyi "Liberte!" - 'kabébasan' dina basa Perancis, salah sahiji basa anu dianggo dina Swiss. Nyanyian anu sami parantos dianggo di tatangga Perancis pikeun protés paspor COVID-19.

Engké, balaréa marched di jalan tina Bern nuju parlemén.

Pulisi parantos waspada saprak isuk-isuk, nanging, ngawangun halangan pager di sakitar Bundeshaus, korsi parlemén Swiss.

Para demonstran ngalawan pas COVID-19 anu karek dilaksanakeun bentrok sareng pulisi di luar gedong parlemén. Diréktur kaamanan Bern Reto Nause ngajelaskeun salaku upaya "nyerang istana féderal," sareng otoritas ngaréspon ku ngabubarkeun démonstran nganggo mariem cai sareng ngaharamkeun unjuk rasa "teu sah" ka hareup.

Nyutat kanaékan jumlah kasus coronavirus, Swiss ngagulung paspor COVID-19 wajib mimiti Séptémber 13. Sértipikat nunjukkeun bukti vaksinasi, pamulihan atanapi hasil uji négatip anyar-anyar ieu, sareng kedah ditepikeun pikeun lebet réstoran, bar, gim atanapi ruang publik di jero ruangan anu sanés. Ukuran éta dijadwalkeun kadaluarsa dina Januari 2022.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment