24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
hal hiber Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos piknik Rusiah Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Penerbangan misterius ti F-117 Nightawk Siluman Pejuang

F-117 Nightawk Siluman PACARAN
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Sanaos jet F-117 Nightawk Stealth Fighter parantos sacara resmi diganti ku jet F-22 Raptor, katingalina masih aya jasa, nyamar salaku misil pelayaran. Nyatana, sajarah Nightawk henteu tanpa misteri.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Nyiptakeun Nightawk dilaksanakeun sacara cicingeun dimimitian di 1975.
  2. Mimiti diterbitkeun dina 1981, tapi éta katutup rahasia, sareng masarakat henteu terang ngeunaan pesawat dugi ka 7 taun ka hareup.
  3. Saatos pangsiun na diumumkeun saprak éta diganti ku Raptor, sigana pesawatna parantos disimpen bari sakaligus henteu leres-leres henteu aktip.

Nightawk asalna dikembangkeun salaku pesawat serangan ku Lockheed Martin saatos damel dina téknologi siluman. Nyiptakeun anu sateuacanna, pesawat démo demonstrator anu namina Have Blue, dilaksanakeun sacara rahasia ti taun 1975.

Dina 1978, F-117A mimiti ngembangkeun sareng mimiti diterbitkeun di 1981. Tapi masarakat henteu terang ngeunaan ayana dugi ka diumumkeun sacara resmi 7 taun ka hareup dina 1988.

Dina antawis taun 1982 sareng 1988, Nightawk anu munggaran dikirimkeun janten pesawat siluman operasional munggaran di dunya ka Angkatan Udara Amérika Serikat (USAF). Éta mangrupikeun salah sahiji 59 pesawat siluman anu bakal nampi USAF dugi ka taun 1990, nyirian anu terakhir anu kantos dikirimkeun.

Angkatan Udara Amérika Serikat ngagentos F-117 ku F-22 Raptor sateuacan program F-22 dibatalkeun dina 2009. Éta diganti ku F-35 Joint Strike Fighter anu langkung mirah sareng langkung serbaguna. Sapuluh anu mimiti tina pesawat 55 F-117 dina jasa parantos pensiunan dina bulan Désémber 2006. Upacara pensiunan resmi dilaksanakeun di Pangkalan Angkatan Udara Wright-Patterson dina Maret 2008.

Tapi Nightawks henteu ical. Aranjeunna disimpen di hanggar di lapangan udara di Tonopah Test Range di Nevada. 4 Nightawks anu terakhir sumping di Test Range dina tanggal 22 April 2008. Jangjang sareng buntutna parantos dicabut kanggo disimpen, tapi sababaraha pesawat tiasa gancang diémutan hiber upami diperyogikeun.

Anyar-anyar ieu, Angkatan Udara Nasional negeskeun yén F-117 Nightawks dianggo dina latihan latihan, kalebet janten pangisi pikeun misil pelayaran anu lebet. Bukti nunjukkeun yén latihan latihan ieu parantos aya sababaraha lami ayeuna. Kusabab pesawat tiasa nyimulasikeun tindakan sapertos misil pelayaran, éta mangrupikeun platform anu sampurna pikeun latihan pertahanan misil pelayaran.

Nightawk panginten ngagaduhan nami sabab dianggo ngan ukur pikeun misi wengi-wengi. Sareng dina kerahasiaan, henteu diragukeun, nunjukkeun sajarahna sareng warna hideungna, janten gampang dicampur kana langit peuting. Tapi saha anu kedah nyampur nalika anjeun tiasa teu katingali ku radar?

Permukaan sareng profil ujung NIGHTawk dioptimalkeun pikeun ngagambarkeun radar mumusuhan kana sinyal balok sempit, diarah jauh tina detektor radar musuh. Sadaya panto sareng panel bukaan dina pesawat parantos ningali-huntu payun sareng labuh ujungna anu ngagambarkeun radar. Permukaan luar pesawat dilapis ku bahan anu nyerep radar (RAM). Sadaya ieu ngajadikeun éta ampir teu katingali.

Ogé kawanoh salaku Frisbee sareng Wobblin 'Goblin, misi F-117A Nightawk nyaéta nembus lingkungan ancaman anu padet sareng nyerang target nilai tinggi kalayan akurasi tinggi. Nightawk parantos aya di palayanan operasional di Panama, salami Operasi Desert Storm, di Kosovo, di Afganistan, sareng nalika Operasi Iraqi Freedom.

Pesawat siluman biasana didamel tina aluminium sareng titanium kanggo daérah mesin sareng sistem knalpot.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment