Megatkeun Berita Perjalanan News Kaséhatan wartos News Kawat Wisata Amérika Serikat megatkeun News Rupa-rupa Berita

(UPDATE) CDC ngaluarkeun pesen anu ngadesek pikeun Amérika anu divaksinasi Pfizer

Vaksin Moderna COVID-19 ditunda di Jepang saatos dua maot

Présidén AS Biden sareng ahli médis di Amérika Serikat ngagaduhan pengumuman anu béda ngeunaan shot booster COVID-19 katilu Dinten Pusat Kontrol sareng Pencegahan Panyakit di Amérika Serikat ngaleupaskeun rekomendasi anu pasti pikeun shot booster ayeuna, sahenteuna pikeun Pfizer vaksin.

Nyitak Friendly, PDF & Email

UPDATE: Pembaruan Booster Shot ngeunaan Moderna sareng Johnson Johnson diterbitkeun ayeuna.
klik di dieu maca.

  • Dinten, Sutradara CDC Rochelle P. Walensky, MD, MPH, ngadukung rekomendasi Komite Penasihat CDC ngeunaan Praktek Imunisasi (ACIP) pikeun shot booster tina vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 dina sababaraha populasi sareng ogé nyarankeun dosis panguat pikeun aranjeunna dina setélan pagawéan sareng kelembagaan anu berisiko tinggi.
  • Otorisasi Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) sareng bimbingan CDC pikeun panggunaan mangrupikeun léngkah-léngkah penting sateuacan urang damel tetep payun tina virus sareng ngajagi urang Amérika aman. 
  • Pitunjuk interim anu diperbarui ieu tina CDC ngamungkinkeun jutaan jalma Amérika anu résiko paling luhur pikeun COVID-19 nampi shot booster Pfizer-BioNTech COVID-19 pikeun ngabantosan panangtayunganana. 

CDC nyarankeun:  

  • jalma 65 taun ka luhur sareng warga di lingkungan perawatan jangka panjang sakuduna nampi shot booster tina vaksin Pfizer-BioNTech's COVID-19 sahenteuna 6 bulan saatos séri primér Pfizer-BioNTech,   
  • jalma umur 50-64 taun kalayan kaayaan médis kaayaan sakuduna nampi shot booster tina vaksin Pfizer-BioNTech's COVID-19 di sahenteuna 6 bulan saatos séri primér Pfizer-BioNTech,
  • jalma umur 18-49 taun kalayan kaayaan médis kaayaan meunang nampi shot booster tina vaksin Pfizer-BioNTech's COVID-19 sahenteuna 6 bulan saatos séri primér Pfizer-BioNTech, dumasar kana kauntungan sareng résiko masing-masing, sareng
  • jalma yuswa 18-64 taun anu dina résiko ningkat pikeun paparan COVID-19 sareng transmisi kusabab padamelan atanapi lembaga meunangnampi shot booster tina vaksin Pfizer-BioNTech's COVID-19 sahenteuna 6 bulan saatos séri primér Pfizer-BioNTech, dumasar kana kauntungan sareng résiko masing-masing.
     

Seueur jalma anu ayeuna layak nampi shot booster nampi vaksin awalna mimiti dina program vaksinasi sareng bakal nguntungkeun tina panyalindungan tambahan. Ku dominan varian Delta salaku galur sirkulasi sareng kasus COVID-19 ningkat sacara signifikan di Amérika Serikat, shot booster bakal ngabantosan panyalindungan ngalawan panyakit parna dina éta populasi anu résiko tinggi pikeun kakeunaan COVID-19 atanapi komplikasi tina panyakit parna. 

CDC bakal teras ngawaskeun kasalametan sareng efektivitas vaksin COVID-19 pikeun mastikeun rekomendasi anu cocog pikeun ngajaga sadaya warga Amérika aman. Kami ogé bakal ngaevaluasi kalayan data anu sami anu disayogikeun dina minggu-minggu anu bakal datang nepi ka gancang ngadamel saran tambahan pikeun penduduk sanés atanapi jalma anu ngagaduhan vaksin Moderna atanapi Johnson & Johnson.

Dr Walensky ngadawuh:

Salaku Sutradara CDC, tugas kuring pikeun mikawanoh dimana tindakan urang tiasa mangaruhan paling ageung. Di CDC, urang ditugaskeun nganalisis data anu rumit, sering henteu sampurna pikeun ngadamel rekomendasi konkrit anu ngaoptimalkeun kasihatan. Dina pandemi, sanaos henteu pasti, urang kedah ngalakukeun tindakan anu diarepkeun bakal ngahasilkeun kahadéan anu pang ageung.

Kuring yakin urang paling tiasa nyayogikeun kabutuhan kaséhatan masarakat di nagara ku nyayogikeun dosis panguat pikeun manula, anu di fasilitas perawatan jangka panjang, jalma anu ngagaduhan kaayaan médis, sareng pikeun jalma dewasa anu résiko tinggi panyakit tina paparan pagawéan sareng kelembagaan kana COVID-19 . Ieu saluyu sareng otorisasina panguatna FDA sareng ngajantenkeun grup ieu layak ditembak panguat. Dinten ayeuna, ACIP ngan ukur nganalisis data pikeun vaksin Pfizer-BioNTech. Kami bakal ngatasi, kalayan raos anu sami urgency, saran pikeun vaksin Moderna sareng J&J pas data na aya.

Sanaos tindakan dinten ieu mangrupikeun léngkah awal anu aya hubunganana sareng nembak booster, éta moal ngaganggu tina fokus vaksinasi primér kami anu paling penting di Amérika Serikat sareng di sakumna dunya. Abdi hoyong hatur ka ACIP pikeun diskusi anu bijaksana sareng musyawarah ilmiah ngeunaan data ayeuna anu ngawartosan rekomendasi kuring.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment

3 Komentar

  • SMH… Abdi nyandak waktos kanggo némbalan harga ieu !!! Saur vaksinna henteu ngahontal sajumlah maot akhir sakumaha anu direncanakeun…
    Janten, wartawan palsu kedah nyorong naratif bodo ieu pikeun kéngingkeun panguat! Saleresna hanjakalna ningal seueur jalma anu katipu percaya kana bohong ieu!