24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wartos tanggung jawab Seychelles Ngabebas Warta piknik

Iklim sareng Darurat Ékonomi Ayeuna pikeun Pamulihan Pariwisata Héjo

Simposium pariwisata héjo Seychelles
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Pamangku kapentingan ti séktor pariwisata sareng masarakat sipil kumpul di Hotel Eden Bleu pikeun Green Recovery of Tourism Symposium dina dinten Kemis, 23 Séptémber, pikeun nyorot kaayaan darurat iklim sareng kaayaan ékonomi pikeun pamulihan héjo pariwisata.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Aya prakarsa kolaborasi anu lumangsung antara Departemen Pariwisata Seychelles, Departemen Pertanian, Perubahan Iklim sareng Lingkungan (MACCE), sareng Komisi Tinggi Inggris.
  2. Simposium nuju ngungkulan rentan pariwisata kana pangaruh parobihan iklim.
  3. Kalayan katergantungan anu cukup dina pariwisata, masalah ieu ngagambarkeun ancaman anu signifikan pikeun ékonomi.

Prakarsa kolaborasi ieu antara Dinas Pariwisata Seychelles, Kamentrian Pertanian, Perubahan Iklim sareng Lingkungan (MACCE), sareng Komisi Tinggi Inggris, ngakuan paningkatan kerentanan pariwisata kana dampak parobihan iklim. Simposium ogé ngakuan kerentanan séktor kana proyéksi jangka panjang tina turunna perjalanan jarak jauh ti para pelancong global, kusabab ningkatna kahariwang tina pangaruh karbon penerbangan. Kalayan katergantungan anu cukup dina pariwisata, masalah ieu ngagambarkeun ancaman anu signifikan pikeun ékonomi nagara.

Pamangku kapentingan ti sektor swasta sareng publik dibagi alat anu aya sareng prakték pangsaéna anu ayeuna nyumbang kana upaya adaptasi sareng mitigasi iklim dina industri pariwisata, pikeun ngainspirasi langkung seueur usaha pariwisata pikeun kalibet dina pamekaran berkelanjutan sareng aktip ngadukung usaha konservasi. Ieu kalebet labél sertifikasi berkelanjutan anu diaku, limbah pinter sareng tanggung jawab, sistem manajemén cai sareng énergi anu dianggo di pendirian, ngarobah solusi dumasar alam pikeun perusahaan alam, sareng ngahubungkeun konservasi sareng digitalisasi pariwisata sareng pamekaran pamasaran.

Dina pernyataanna dina simposium, Menteri Radegonde nyebatkeun yén kajadian dua taun ka pengker nunjukkeun kami kumaha gancangna dunya ngarobah sareng kumaha pariwisata rentan ka faktor luar, khususna di nagara pulau leutik.

"Kami ogé nyaksian naékna musafir anu langkung sadar lingkungan, anu beuki ngarepkeun tujuan pariwisata nawiskeun pilihan pariwisata anu langkung berkelanjutan. Salaku conto, panilitian nunjukkeun yén sajumlah jalma anu tumuh ngarencanakeun ngapung kirang kanggo liburan na pikeun ngawatesan émisi pesawat CO2 sareng tapak karbonna. Salaku tambahan, aktivis iklim, parantos ngamimitian kampanye "mabok penerbangan" agrésif di sakumna dunya, khususna di Éropa, ngalemahkeun penerbangan jarak jauh. Gerakan-gerakan ieu katingalina janten narik ati. Sareng aranjeunna henteu hadé pikeun industri pariwisata urang. Kami mendakan diri di jalan persimpangan dimana urang kedah bijaksana milih masa depan anu berkelanjutan sareng, khususna, pikeun solusi dumasar alam anu mangrupikeun perhatian pusat dina ngajalankeun COP 26, "saur Menteri Radegonde.

Simposium ogé ngagaduhan kasempetan pikeun masihan terang Seychelles'Revisi Kontribusi Nasional Ditetepkeun (NDC) - kalayan fokus kana komitmen pariwisata nasional - pikeun nginpokeun stakeholder pariwisata ngeunaan pentingna séktor dina ngahontal tujuan ieu salami lima dugi ka sapuluh taun ka payun.

Sawala panel ngeunaan topik "Pamulihan Héjo Pariwisata; Tujuan, Kasempetan sareng Kabutuhan ”ogé lumangsung soré. Panelis ngabahas ruang lingkup padamelan sareng kasempetan wirausaha anu pamulihan pariwisata héjo tiasa berpotensi dibawa ka komunitas lokal; kabutuhan pikeun pamulihan anu inklusif dina ngémutan kabutuhan sareng tangtangan sadaya pamangku kapentingan pariwisata; kumaha pamulihan héjo nyumbang kana Seychelles 'Blue Economy, sareng kumaha wisata berbasis alam tiasa nampi waragad pikeun program konservasi jangka panjang nalika waktos krisis dina industri pariwisata, sakumaha anu ditunjukkeun ku lumangsungna panyakit pandemi COVID-19 sacara global.

Peserta ogé ngagambarkeun kabutuhan anu diperyogikeun pikeun ngahontal Pamulihan Héjo Pariwisata - sareng target adaptasi sareng mitigasi iklim - salaku bagian tina produksi dokumén hasil. Dokumén pondok ieu bakal ngagambarkeun tujuan tina simposium, sareng sakedik nyimpulkeun diskusi sareng réfléksi anu dilakukeun nalika hiji acara. Dokumén éta ogé ngagaduhan ikrar pondok berbasis NDC sareng pariwisata - kanggo dijantenkeun titik rujukan pikeun musyawarah kahareup - anu pamilon bakal diulem kanggo ditandatanganan.

Anu penting, aya konsensus anu rongkah di antara para pamilon yén Seychelles ditempatan ogé pikeun adaptasi sareng parobihan konsumen dina perjalanan internasional sareng janten pamimpin dunya pariwisata berkelanjutan - tiasa dibantah langkung seueur tibatan tujuan anu sanés. Pariwisata Pemulihan Héjo di Seychelles, sakumaha anu diusulkeun ku Simposium ieu, ku sabab éta bakal ngarobah ancaman ékonomi anu signifikan, kana kasempetan ékonomi jangka panjang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment