24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Asosiasi News Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Jérman Ngabobol Warta Berita Pamaréntah Industri silaturahmi wawancara wartos jelema Ngawangun deui piknik trending Ayeuna WTN

Kumaha Ngawangun deui Pariwisata sareng Politik Terlibat? Misi Mustahil?

Ngawangun deui Perjalanan Saatos Covid-19 nyaéta patarosan anu ditaroskeun ku konsultan pariwisata Jérman Max Haberstroh.
Anjeunna ngaraos pertimbangan pikeun kéngingkeun pijakan anu kuat saatos pandemi mangrupikeun konci pikeun ngawangun deui.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Pangaruh sosial budaya, lingkungan sareng ékonomi kana pasar sumber sareng target sareng masarakatna sareng (poténsial) host sareng pengunjung;
  • Penilaian Wisata & Pariwisata, tingkat pentingna pikeun tempat urang, sareng kumaha kuatna Pariwisata dihijikeun sareng séktor sareng industri anu aya hubunganana;
  • Penyesuaian kerangka politik pikeun naekeun Wisata & Pariwisata salaku industri jasa anu luar biasa, sareng kauntungan tina Pariwisata salaku saperangkat 'alat' komunikasi, dina raraga ningkatkeun mérek payung sareng citra tempat / tujuan dina total na - salaku tempat hirup, damel, investasi, sareng perjalanan.

Travel & Pariwisata mangrupikeun industri anu didédikasikeun pikeun ngimpikeun impian, anu ngajantenkeun harepan masarakat dina jalan bébas ngumbara, ngaraos luang sareng kasenangan, olahraga sareng petualangan, seni sareng budaya, wawasan sareng sudut pandang anu énggal. Naha ieu sanés sipat konci anu ngajantenkeun kahirupan manusa langkung pantes? Naha Travel & Pariwisata, ku kituna, henteu kéngingkeun sora peringkat munggaran ngeunaan tahap lokal, régional, nasional, sareng global anu membela hak asasi manusia sareng ngadorong tugas-tugas manusa? 

Dina jaman manipulasi, plagiarismeu, berita palsu, populisme, sareng pidato hate virtual, Pariwisata nyayogikeun tahapan kreativitas, ngahudangkeun alam sareng murni, artistik sareng sorotan unik tina warisan dunya sareng inspirasi 'Disney'-na dunya 'kadua tangan'. Henteu perlu dimaksakeun ponggawa pisan: Nanging, tanpa ngalalaworakeun ka ponggawa, Pariwisata tujuanana pikeun 'otentik' - sareng kami sadar: Kaaslian, nyaéta perasaan henteu ditipu, ogé tiasa direalisasikeun dina "anu leres 'dunya artefis anu diideuan ku haté - sareng' seni ', sahingga didedikasikan pikeun idéal klasik' Anu Leres, Anu Éndah sareng anu Saé '.

Sanaos dipecah janten sababaraha rebu 'lauk ageung' sareng jutaan firma swasta alit sareng sedeng (UKM) sareng lembaga publik, Travel & Pariwisata pamer janten industri panggedéna di dunya - diideuan ku cita-cita sareng komitmen pikeun ngalayanan sareng nyayogikeun pangalaman perjalanan anu narik ati. Sumawona, Pariwisata bahkan nganggap dirina salaku industri perdamaian nomer hiji. Naha ieu dipikaterang ku saha waé di luar sektor? Naha Perjalanan & Pariwisata datang kana penampilan anu luhur ieu?

Visi ngumbara dunya sakali ngadorong Thomas Cook pikeun ngatur wisata paket anu munggaran. Mangabad-abad saenggeusna, visi ngumbara sacara bébas ngalangkungan wates tétéla janten vektor anu memicu demonstrasi Senén Wétan. Babarengan sareng pamimpin dunya anu resep kabébasan, 'misi mustahil' masarakat tungtungna nyababkeun henteu kurang ti toppingna rézim komunis anu neken sareng runtuhna témbok anu luar biasa! Naon turnaround! Salah sahiji jinisna hese diulang.

Sabalikna, kumaha ogé, pola-pola lami sigana muncul deui: Mémang, urang parantos robih tina Perang Tiis ka Damai Tiis, terang ogé yén ieu sakedik ngan ukur senjata api. Naha éta anu urang pikahoyong?

Saatos runtuhna témbok, kasempetan sareng kasempetan perenah sapertos promosi usum, siap dicandak. Uni Soviét parantos putus, Rusia geuleuyeung, tapi Présidén Yeltsin, tukang perampok, nunjukkeun dirina cukup kuat pikeun nyegah kudéta. Sapuluh taun saatosna panerusna Putin, umumna henteu dianggap salaku "démokrat tanpa cacat" (sanaos penilaian mantan bencana Jerman Schröder kumaha ogé gancang-gancang), nyarios dina Bundestag Jérman sareng disorangan di sadaya pihak. Pakta Warsawa parantos dibubarkeun, tapi NATO, hoyong pisan ngaleupaskeun urang Éropa Wétan tina mimpi buruk 'ancaman Rusia', nyandak waktos ku forelock sareng ngalegaan ka wétan. Rusia ngaraos kasingkir, sareng kasadaranna anu tumuh pikeun leres-leres janten bagian ti Éropa leres-leres teu dipaliré. Aliansi barat nunjukkeun dirina boga tujuan militér tapi teu katingali sacara politik. Dinten ayeuna, tibatan masihan daging kana sumanget aslina tina kemitraan Éropa-Rusia, langkung saé urang jaga ékspansi Rusia.

Kamungkinan naon anu lasut di awal taun 1990an pikeun 'wani dunya anyar anu gagah': pikeun muka Rusia ka Éropa sareng Kulon sareng miceunan sadaya alat Perang Dingin anu busuk tina struktur vintage politik anu toksik. "NATO parantos luntur" - naha henteu masalah, kumargi ngan Trump nyarios éta? -

Naon kasempetan anu diloloskeun ku pamimpin anu visioner dina kaayaan, pamaréntahan sareng tingkat luhur bisnis pikeun nunjukkeun katémbong sareng sumanget, sareng nyarios? Naon kasempetan anu gagal pikeun Travel & Pariwisata, industri perdamaian anu paling penting di dunya, pikeun ninggali menara gading profesional para pemangku kapentingan sareng ngajantenkeun mercusuar radiasi universal: pikeun ngaluncurkeun banding kerjasama anu ketat, médiasi jajaran lintas-sektor transnasional tina produsen kaputusan penting, ngatur acara sosial budaya, ngabantosan nguatkeun silih percaya sareng percaya diri sareng ngirim pesen anu kuat ngeunaan Perdamaian ngalangkungan Pariwisata ka jalma-jalma anu guligah?

Aduh, kasempetan politik sapertos kieu parantos kalangkung, sareng ideu pikeun ngawangun titik balik ka anu langkung saé ditolak atanapi ditingalkeun.

"Dina awalna aya kecap": Aya usaha ayeuna - kadang henteu percanten sabab leres - pikeun ngaganti nami kecap-kecap anu biasa: Janten, 'host' saderhana sahenteuna parantos ditingkatkeun sacara linguistik janten 'manajer résonansi'. Upami pokusna aya dina 'résonansi', organisasi Travel & Pariwisata kedah ngainalisasi pamanggih ieu, leres-leres ningkatkeun résonansi sareng pisibilitasna kana tingkat langkung 'katalis masarakat', daripada ngajaga kaluhuranana salaku jalma anu badé ngobrol, parantos ngatur dirina hirup sareng birokrasi sadidinten sareng konstrain industri fragmentasi na.

Ieu langkung ti ngan ukur bukti séjén yén mantra sababaraha palaksana silaturahmi kontradiktif sareng dirina: pikeun 'jaga politik ti Pariwisata'. Nya, éta tiasa kahartos upami ngalebetkeun Pariwisata kana kabijakan sadidinten: Pariwisata, supados bertindak langkung bébas, kedah dibebaskeun tina korsét administrasi umum sareng dipasihan bentuk hukum pribadi anu sanés. Nanging, aya kontradiksi parah upami Pariwisata disarankeun janten palaku 'luar politik' pisan.

Sabenernna, UNWTO, WTTC, sareng organisasi terkemuka anu sanés dina Wisata & Pariwisata boro-boro dianggap ku masarakat umum salaku 'obor relay' tina True, the Beautiful, and the Good, anu didédikasikeun pikeun muncul sareng bertindak saluareun wates Pariwisata sorangan sareng periphery bawaan.

Aranjeunna kedah langkung saé ngamimitian ngalakukeun éta, kusabab kamajuan anu aya saatos sareng saatos pandemi Covid-19, sareng ningali bencana lingkungan sareng pergolakan sosial. Wajib yén sektor Perjalanan & Pariwisata aktip sareng dina aksi anu sasarengan sareng pamaén nasional sareng internasional ngadukung Agenda PBB 2030 pikeun Pengembangan Berkelanjutan. Nanging, nyandak sadayana gabungan kahadéan sareng kamampuan téknis babarengan, urang boro-boro ngahontal target suhu maksimum 1,5-derajat anu parantos ditangtoskeun ku 2040, sapertos, parpol di Jérman anu dibayangkeun, pikeun merangan pangaruh rumah kaca global. Maka, salain nguatkeun upaya urang pikeun ngandung parobihan iklim, urang kedah nyayogikeun saham urang pikeun nanem modalkeun seueur hasil otak sareng artos dina ngajelaskeun cara hirup sareng perubahan iklim. Milarian solusi bakal penting pisan pikeun ngajaga kabébasan, karaharjaan sosial, sareng perdamaian. Naha misi teu mungkin? - Ulah pernah nyarios moal pernah!

Perjalanan & Pariwisata, salaku industri perdamaian Nomer-Hiji anu dianggap, henteu tiasa nyolong diri jauh tina komitmen sareng tanggung jawab politik - éta nangtung di tengah-tengah éta sadayana, sareng kedah nyobian mingpin tampilan tujuan, tujuanana, sareng solusi kreatif masing-masing tujuan. , dina kerja sama sareng lembaga, organisasi, sareng perusahaan anu sami, sapertos sakola sareng universitas, organisasi sipil sareng amal, angkutan / mobilitas sareng sektor Energi Terbarukan, pengangkatan sampah, pengelolaan cai sareng cai limbah, kaamanan sareng kaamanan, konstruksi sipil… Travel & Pariwisata kedah ningkatkeun beurat politikna pikeun nyayogikeun kampanye lintas sektor sosial sareng lingkungan kalayan pangaruhna anu pangluhurna sareng peringkat simbolis anu dimungkinkeun.

Poé Pembersih Dunya anu anyar-anyar ieu, disambut pisan di Kulon sareng, salaku 'subbotnik' (saleresna pembersihan 'Sabtu'), dalit di Rusia sareng Éropa Wétan, bakal janten conto anu sampurna pikeun dimimitian, salaku 'pamuka' anu tujuan pikeun Poé Pariwisata Dunya taunan 27 Séptémber.

Angen-angen waé?

nu ngarang Max Haberstroh, Konsultan Pariwisata di Jérman, Anggota Jaringan Pariwisata Dunya

Kabeneran Anu Nyaman nyaéta tulisan anu diterbitkeun ku Max Haberstroh.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment