24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
hal hiber Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah India Ngabobol Warta wartos piknik

India Ngungkabkeun Tumuwuhna Super dina Séktor Drone

Drone India

Nyandak léngkah anu sanés pikeun ngawujudkeun visi koléktif ngeunaan Aatmanirbhar Bharat, Pamaréntah Pusat anu dipimpin ku Perdana Menteri India Shri Narendra Modi, parantos ngaleupaskeun peta ruang udara India pikeun operasi drone.

Nyitak Friendly, PDF & Email

.

  1. Reformasi kawijakan dina rohangan udara drone bakal ngatalisan pertumbuhan super-normal di séktor drone anu bakal datang pikeun India.
  2. Drone nawiskeun kauntungan anu saé pikeun ampir sadaya séktor ékonomi.
  3. Kusabab kaunggulan tradisionalna dina inovasi, téknologi informasi, rékayasa hemat sareng paménta doméstik anu ageung, India gaduh kamungkinan janten hub drone global di taun 2030.

Peta ruang udara drone mangrupikeun nuturkeun tina Aturan Drone anu diliberalisasi, 2021 anu dikaluarkeun ku Pamaréntah Pusat dina tanggal 25 Agustus 2021, skéma PLI pikeun drone anu dileupaskeun dina Séptémber 15, 2021, sareng Pedoman Data Geospatial anu dikaluarkeun dina 15 Pébruari, 2021. Sadaya reformasi kawijakan ieu bakal ngatalisan pertumbuhan super-normal dina sektor drone anu bakal datang. 

NAHA DRONES PENTING?

Drone nawiskeun kauntungan anu luar biasa ka ampir kabéh séktor ékonomi. Ieu kalebet tapi henteu diwatesan ku pertanian, pertambangan, infrastruktur, panjagaan, tanggap darurat, transportasi, pemetaan geo-spatial, pertahanan, sareng penegak hukum pikeun nyebut sababaraha. Drone tiasa janten panyipta signifikan padamelan sareng kamekaran ékonomi kusabab jangkauan, kagunaan, sareng gampang digunakeunana, khususna di daérah jauh sareng aksés India.   

Kusabab kaunggulan tradisionalna dina inovasi, téknologi informasi, rékayasa hemat sareng paménta doméstik anu ageung, India gaduh kamungkinan janten hub drone global di taun 2030.

Naon pangaruhna sigana tina inisiatif DRONE ieu?

Atuh kana aturan anyar, skéma PLI drone sareng peta ruang angkasa drone anu tiasa diaksés, drone sareng industri manufaktur komponén drone tiasa ningali investasi langkung INR 5,000 crore salami tilu taun ka hareup. Perputaran penjualan taunan industri manufaktur drone tiasa tumuh tina INR 60 crore dina lipatan 2020-21 dugi ka INR 900 crore dina FY 2023-24. Industri manufaktur drone diperkirakeun ngahasilkeun langkung 10,000 padamelan langsung salami tilu taun ka payun. 

Industri jasa drone, anu kalebet operasi, pemetaan, panjagaan, penyemprot agri, logistik, analisis data, sareng pamekaran parangkat lunak, pikeun nyebatkeun sababaraha, bakal tumuh ka skala anu langkung ageung. Diperkirakeun bakal tumuh janten langkung INR 30,000 crore dina tilu taun ka payun. Industri jasa drone diperkirakeun ngahasilkeun langkung 500,000 padamelan dina tilu taun.

Peta ruang udara pikeun operasi drone sayogi dina Platform langit digital DGCA.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Anil Mathur - eTN India

Leave a Comment