Déwan Pariwisata Afrika Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Éswatini Ngabobol Warta Berita Pamaréntah wartos jelema piknik trending Ayeuna

Afrika nyaéta Dimana Peradaban sareng Hari Pariwisata Dunya Dimimitian

ATB Cuthbert Ncube

Jaringan Pariwisata Dunya sareng Dewan Pariwisata Afrika ngagabung sareng UNWTO dinten ayeuna dina ngarayakeun Dinten Pariwisata Dunya.

27 Séptémber 2021 mangrupikeun dinten pikeun mopohokeun bédana, tantangan sareng COVID-19.

Pariwisata kalebet pikeun sadayana sareng bakal hasil bahkan langkung saé sareng langkung pinter nalika nyaluyukeun sareng lingkungan COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Poé Pariwisata Dunya diadegkeun dina sési katilu UNWTO di Torremolinos, Spanyol dina tanggal 17 Séptémber 1979 ku saurang urang Nigeria anu disebut IGNATIUS AMADUWA ATIGBI.
  • Almarhum Ignatius Amaduwa Atigbi, saurang warga nagara Nigeria, nyaéta anu ngusulkeun ideu pikeun nyirian 27 Séptémber unggal taun salaku Poé Pariwisata Dunya, éta sababna jalma-jalma nyebut anjeunna "Mr. Dinten Pariwisata Dunya ”.
  • Dinten ieu Dewan Pariwisata Afrika ngarayakeun Poé Pariwisata Dunya sareng sadayana Afrika sareng dunya. Mangrupikeun dinten anu pikaresepeun, sareng dinten pikeun mopohokeun COVID-19

Gerak pikeun ngaluncurkeun Poé Pariwisata Dunya diangkat ku Mr. Ignatius Amaduwa Atigbi di UNWTO di taun 1979. Anjeunna mangrupikeun Diréktur Jénderal mimiti Pangembangan Pariwisata Nigeria (NTDC), teras disebat Asosiasi Pariwisata Nigeria (NTA), Anjeunna ogé Pupuhu Komisi Wisata Afrika (ATC).

Dina 1980, anu Organisasi Pariwisata Dunya PBB ngarayakeun Poé Pariwisata Dunya salaku panganténan internasional dina 27 Séptémber. Tanggal ieu dipilih nalika dinten 1970, Statuta UNWTO diadopsi. Panerapan Statutes ieu dianggap tonggak penting dina pariwisata global. Tujuan dinten ieu nyaéta pikeun ningkatkeun kasadaran kana peran pariwisata dina komunitas internasional sareng nunjukkeun kumaha pangaruhna kana nilai-nilai sosial, budaya, politik, sareng ékonomi di seluruh dunya.

Ignatius Amaduwa Atigbi di 1979 - Dinten Pariwisata Dunya

Anjeunna pupus dina yuswa 68 taun tanggal 22 Désémber 1998 sareng dimakamkeun di kampung halaman na, Koko, Delta State.

Dinten Poé Pariwisata Dunya dirayakeun di panjuru Afrika sareng sakumna dunya.

Pikeun seueur jalma, ieu mangrupikeun liburan dinten ti hariwang tina COVID-19 sareng karusakan pandemi ieu parantos dilakukeun pikeun industri perjalanan sareng pariwisata di dunya.

Cuthbert Ncube, Pupuhu Pariwisata Afrika ngawartoskeun eTurboNews:

"Kuring ngarayakeun Poé Pariwisata Dunya handapeun langit Afrika di Gunung Raya Eswatini. Sareng kuring nyaéta duta besar Brand ATB Mr Sandile tina Pariwisata Afrika Kidul,

Eswatini mangrupikeun bumi énggal pikeun Déwan Pariwisata Afrika.

Pupuhu ATB anu bagja ngaraosan Eswatini dina Poé Pariwisata Dunya

"Seueur Afrika ayeuna kabuka pikeun Pengunjung Internasional sumping sareng ngajajah keragaman urang dina hal Kabudayaan, kasempetan hébat kami pikeun investasi nalika kami nampi pangaruh sareng kontribusi Pariwisata nuju kamekaran sareng kelestarian dina nyiptakeun padamelan.

Urang kedah gaduh citakan total di sakumna dunya dina merata taneuh anu parantos sareng henteu diratakan sareng Afrika kalayan tawaran anu beragam parantos ngagaduhan peran penting dina nyumbang kana PDB global.

Komunitas urang kedah nguntungkeun tina sababaraha spinoffs sahingga nalika urang ngagungkeun dinten ieu Afrika kedah fokus dina palaksanaan kritis pariwisata Doméstik sareng komunitas salaku garis dasar pikeun aktivasi berkelanjutan ékonomi Pariwisata urang.

Éta henteu cekap kabawa dina ngagungkeun dinten ieu, kusabab seueur komunitas urang hirup dina kamiskinan. Kami kedah ngalakukeun pendekatan holistik pikeun ngahargaan ranté nilai pariwisata anu nguntungkeun para penjaga warisan urang. "

eTurboNews nampi réspon ti seueur nagara Afrika, kalebet Angola:

Duta ATB: Kuyanga Diamantino: WTD, ti Angola. Kami yakin kana total pamulihan, kami yakin kana usaha Sektor Publik sareng Swasta pikeun ngawangun Tujuan Pariwisata Afrika anu kuat. Kami percanten ka África Development ngalangkungan Pangembangan Wisata Berkesinambungan

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment