Berita Pamaréntah News Kaséhatan wartos Amérika Serikat megatkeun News

Laporan résiko CDC énggal dina COVID Shot katilu

CDC ngaluncurkeun konsorsium ngeunaan genomik viral nasional
CDC ngaluncurkeun konsorsium

Témbal anu katilu. Naon implikasi pikeun prakték kaséhatan masarakat?
Numutkeun laporan CDC ieu dinten ayeuna implikasi pikeun kasehatan masarakat v-aman henteu mendakan pola réaksi anu teu disangka-sangka saatos dosis vaksin COVID-19 tambahan.
CDC ngajanjikeun éta bakal terus ngawaskeun kasalametan vaksin, kalebet kanggo tambahan dosis COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • CDC Study on Monitoring Kasalametan Dosis Tambahan tina Vaksin COVID-19
  • Naon anu parantos dipikaterang perkawis the booster ditémbak?
  • Diantara pamilon uji klinis 306 Pfizer-BioNTech, réaksi ngarugikeun saatos dosis 3 sami sareng anu saatos dosis 2.

Naon anu ditambihan ku laporan ieu dina shot nomer 3 dileupaskeun ku CDC dinten ayeuna?

Salami Agustus 12 – Séptémber 19, 2021, diantara 12,591 pendaptaran aman-v anu réngsé survey dipariksa kasihatan saatos sadayana 3 dosis vaksin mRNA COVID-19, 79.4% sareng 74.1% ngalaporkeun réaksi lokal atanapi sistemik masing-masing, saatos dosis katilu; 77.6% sareng 76.5% dilaporkeun réaksi lokal atanapi sistemik masing-masing saatos dosis anu kadua.

Naon implikasi keur prakték kaséhatan publik?

Laporan sukarela ka v-aman henteu mendakan pola réaksi anu teu disangka-sangka saatos dosis tambahan vaksin COVID-19. CDC bakal teras ngawas kasalametan vaksin, kalebet kanggo tambahan dosis COVID-19.

Tanggal 12 Agustus 2021, Administrasi Pangan sareng Narkoba (FDA) ngarobih Otorisasi Darurat (EUA) pikeun vaksin Pfizer-BioNTech sareng Moderna COVID-19 pikeun méré otorisasi administrasi dosis tambahan saatos réngsé séri vaksinasi primér pikeun jalma anu layak kaayaan imunokompromising sedeng dugi parna (1,2). Tanggal 22 Séptémber 2021, FDA masihan otorisasi dosis tambahan vaksin Pfizer-BioNTech ≥6 bulan saatos réngsé séri primér diantara jalma umur ≥65 taun, berisiko tinggi pikeun COVID-19 parah, atanapi anu paparan kerja atanapi institusional nempatkeun aranjeunna résiko tinggi pikeun COVID-19 (1). Hasil tina uji klinis fase 3 anu dilakukeun ku Pfizer-BioNTech anu kalebet 306 jalmi yuswa 18-55 taun nunjukkeun yén réaksi ngarugikeun saatos nampi dosis katilu dikaluarkeun 5-8 sasih saatos réngsé séri vaksinasi mRNA primér 2 dosis sami sareng anu dilaporkeun saatos nampi dosis 2; réaksi ngarugikeun ieu kalebet situs suntikan anu hampang dugi sedeng sareng réaksi sistemik (3). CDC ngembangkeun v-safe, sistem panjagaan kaamanan sukarela anu sukarela, pikeun masihan inpormasi ngeunaan réaksi ngarugikeun saatos vaksinasi COVID-19.

Cocog sareng otorisasina tina dosis tambahan pikeun jalma anu ngagaduhan kaayaan imunokompromis, platform v-safe diperbarui pikeun ngijinkeun pendaftar ngalebetkeun inpormasi ngeunaan dosis tambahan vaksin COVID-19 anu ditampi. Salami Agustus 12 – Séptémber 19, 2021, jumlah pendaftar v-22,191 19 lapor nampi resi dosis tambahan vaksin COVID-97.6. Kaseueuran (2%) ngalaporkeun séri vaksinasi 3-dosis mRNA primér dituturkeun ku dosis katilu tina vaksin anu sami. Diantara anu réngsé survey pamariksaan kasihatan pikeun sadaya 12,591 dosis (58.1; 79.4%), 74.1% sareng 3% ngalaporkeun réaksi lokal atanapi sistemik, masing-masing saatos dosis 77.6, dibandingkeun sareng 76.5% sareng 2% anu ngalaporkeun lokal atanapi sistemik réaksi masing-masing saatos dosis 19. Timuan awal ieu nunjukkeun teu aya pola réaksi anu teu disangka-sangka saatos dosis tambahan vaksin COVID-19; kaseueuran réaksi ngarugikeun ieu hampang atanapi sedeng. CDC bakal teras ngawaskeun kasalametan vaksin, kalebet kasalametan dosis tambahan vaksin COVID-XNUMX, sareng nyayogikeun data pikeun panduan rekomendasi vaksin sareng ngajagi kasihatan umum.

V-safe mangrupikeun sistem panjagaan kaamanan AS anu sukarela, dumasar kana telepon pinter; jalma anu divaksinasi anu kéngingkeun nampi produk vaksin anu diidinan atanapi dilisensikeun tiasa ngadaptarkeun v-safe. Platform v-safe ngamungkinkeun pendaftar anu aya pikeun ngalaporkeun nampi dosis tambahan vaksin COVID-19 sareng pendaftar énggal pikeun ngasupkeun inpormasi ngeunaan sadaya dosis vaksin COVID-19 anu ditampi. Survei kaséhatan V-aman dikirim salami dinten 0-7 saatos unggal dosis vaksin sareng kalebet patarosan ngeunaan situs suntikan lokal sareng réaksi sistemik sareng tabrakan kasihatan. * Survei dikirim pikeun dosis paling anyar anu dilebetkeun. Anggota staf ti Sistem Pelaporan Acara Adverse Vaksin (VAERS) anu ngadaptarkeun anu nunjukkeun yén perhatian médis dipilarian vaksinasi sareng ngadorong atanapi mempermudah parantosan laporan VAERS, upami dituduhkeun.§

Diantara pendaftar aman-v anu ngalaporkeun nampi dosis vaksin COVID-19 tambahan salami 12 Agustus – Séptémber 19, 2021, data demografi, réaksi lokal sareng sistemik, sareng pangaruh kaséhatan anu dilaporkeun salami dinten 0-7 dijelaskeun ku pola vaksinasi (nyaéta , pabrik vaksin anu ditampi kanggo unggal dosis). Jalma anu ngalaporkeun nampi séri primér ti pabrik anu béda atanapi pabrik anu teu dikenal atanapi henteu sayogi di Amérika Serikat, atanapi 2 dosis vaksin saatos nampi vaksin dosis tunggal Janssen (Johnson & Johnson) (150) dikaluarkeun tina analisis. réaksi ngarugikeun saatos nampi dosis tambahan.

Waktos kalangkungan tina parantosan séri vaksinasi primér dugi ka nampi dosis tambahan dijelaskeun ku pola vaksinasi. Profil kajadian anu ngarugikeun saatos dosis 2 sareng 3 dibandingkeun pikeun pendaftar anu nampi vaksin mRNA ti pabrik anu sami pikeun 3 dosis. Parangkat lunak SAS (vérsi 9.4; SAS Institute) digunakeun pikeun ngalaksanakeun sadayana analisis. Kegiatan panjagaan ieu diriksa ku CDC sareng dilakukeun saluyu sareng hukum féderal sareng kawijakan CDC anu lumaku. **

Salami 12 Agustus – 19 Séptémber 2021, jumlah pendaftar v-22,191 19 dilaporkeun nampi dosis tambahan vaksin COVID-XNUMX saatos réngsé séri primér (table 1). Diantara ieu, 14,048 (63.3%) awéwé, sareng sakitar 30% masing-masing yuswa 18-49, 50-64, sareng 65-74 taun.

Kaseueuran pendaftar (21,662; 97.6%) ngalaporkeun yén aranjeunna nampi dosis anu katilu ti pabrik anu sami sareng seri vaksin mRNA utami, kalebet 98.6% panarima Moderna sareng 98.2% panarima Pfizer-BioNTech. Sababaraha pendaftar (341; 1.5%) ngalaporkeun séri vaksin mRNA utami dituturkeun ku dosis tambahan vaksin mRNA ti pabrik anu béda, dosis vaksin Janssen saatos nampi séri vaksinasi mRNA primér (10; 0.05%), atanapi tambahan dosis vaksin COVID-19 ti pabrik mana waé saatos vaksin Janssen (178; 0.8%).

Diantara pendaftar v-aman 22,191, interval median ti réngsé séri vaksinasi COVID-19 primér dugi ka nampi dosis tambahan nyaéta 182 dinten (kisaran interquartile [IQR] = 160-202 dinten) (table 2). Diantara anu nampi 2 dosis vaksin Janssen, interval median antara dosis langkung pondok (84 dinten; IQR = 16-136 dinten).

Réaksi lokal (16,615; 74.9%) sareng sistemik (15,503; 69.9%) sering dilaporkeun salami saminggu saatos dosis tambahan vaksin COVID-19, paling umum dina dinten saatos vaksinasi. Réaksi anu sering dilaporkeun nyaéta nyeri situs suntikan (15,761; 71.0%), kacapean (12,429; 56.0%), sareng nyeri sirah (9,636; 43.4%).

Diantara panarima dosis 22,191 tambahan, sajumlah 7,067 (31.8%) ngalaporkeun tabrakan kaséhatan, sareng sakitar 28.3% (6,287) ngalaporkeun yén aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun kagiatan sadidinten normal, biasana dina dinten saatos vaksinasi. Perawatan médis dipilarian ku 401 (1.8%) pendaftar, sareng tilu belas (0.1%) dirawat di rumah sakit. Alesan pikeun nampa perawatan médis atanapi rawat inap teu diidentifikasi dina survey v-safe; kumaha ogé, pendaftar anu nunjukkeun yén perhatian médis dipilari vaksinasi dihubungi ku staf VAERS sareng didorong pikeun ngalengkepan laporan VAERS.

Diantara 21,658 pendaptaran aman-v anu nampi vaksin mRNA sami pikeun sadaya 3 dosis, 12,591 (58.1%) réngsé sahenteuna hiji survey pamariksaan kaséhatan dina dinten 0-7 saatos sadayana 3 dosis; 79.4% sareng 74.1% ngalaporkeun réaksi lokal atanapi sistemik, masing-masing, saatos dosis 3, dibandingkeun sareng 77.6% sareng 76.5% anu ngalaporkeun réaksi lokal atanapi sistemik masing-masing, saatos dosis 2. Diantara pendaftar anu nampi 3 dosis Moderna (6,283), lokal réaksi dilaporkeun langkung sering saatos dosis 3 tibatan dosis 2 (5,323; 84.7% sareng 5,249; 83.5%; p-nilai = 0.03) (angka). Réaksi sistemik dilaporkeun kirang sering saatos dosis 3 tibatan dosis 2 (4,963; 79.0% sareng 5,105; 81.3%; p-nilai <0.001).

Diantara pendaftar anu nampi 3 dosis Pfizer-BioNTech (6,308), réaksi lokal dilaporkeun langkung sering saatos dosis 3 tibatan dosis 2 (4,674; 74.1% sareng 4,523; 71.7%; p-nilai <0.001). Réaksi sistemik dilaporkeun kirang sering saatos dosis 3 tibatan dosis 2 (4,363; 69.2% sareng 4,524; 71.7%; p-nilai <0.001). Diantara anu ngalaporkeun nyeri saatos dosis 3 tina vaksin mRNA, kaseueuran réaksi hampang (4,909; 51.4%) atanapi sedeng (4,000; 41.9%); nyeri parna (didefinisikeun salaku nyeri anu ngajadikeun kagiatan sapopoé hésé atanapi teu mungkin) dilaporkeun ku 637 (6.7%).

diskusi

Dugi ka Séptémber 19, 2021, sakitar 2.21 juta jalma di Amérika Serikat parantos nampi dosis tambahan vaksin COVID-19Cinta saatos réngsé séri primér. Ti tanggal 12 Agustus – Séptémber 19, 2021, teu aya pola réaksi ngarugikeun anu dititénan diantara 22,191 pendaptaran aman-v anu nampi dosis tambahan tina vaksin COVID-19. Paling réaksi dilaporkeun lokal sareng sistemik anu hampang dugi sedeng, sakedap, sareng paling sering dilaporkeun dinten saatos vaksinasi. Kaseueuran pendaftar anu nampi dosis tambahan ngalaporkeun séri vaksinasi mRNA primér dituturkeun ku dosis katilu ti pabrik anu sami.

Sidang klinis Pfizer-BioNTech, anu kalebet 306 jalmi yuswa 18-55 taun, nunjukkeun yén réaksi saatos dosis 3 tiasa dibandingkeun sareng anu dilaporkeun saatos dosis 2 (3). Nanging, analisis data v-safe ieu mendakan réaksi lokal sakedik langkung umum sareng réaksi sistemik kirang umum saatos dosis 3 Pfizer-BioNTech.

Pola réaksi ngarugikeun diperhatoskeun saatos dosis 3 vaksin Moderna atanapi Pfizer-BioNTech saluyu sareng réaksi anu dijelaskeun sateuacanna saatos nampi dosis 2

Jumlah pendaftar anu nunjukkeun yén aranjeunna nampi 2 dosis vaksin Janssen atanapi nampi dosis tambihanna ti pabrik anu béda sareng séri primér na anu alit, ngawatesan kasimpulan naon waé.

Data ngeunaan kaamanan atanapi efektivitas vaksinasi kalayan produk vaksin COVID-19 ti pabrik anu béda kawatesanan; Komite Penasihat ngeunaan Praktek Imunisasi (ACIP) nyarankeun yén jalma anu sedeng parah kaayaan imunokompromis nampi dosis katilu vaksin mRNA COVID-19 ti pabrik anu sami sareng séri utami na.

Saran CDC pikeun dosis tambahan ayeuna henteu kalebet jalma anu nampi vaksin Janssen.

Salila période anu ditutupan ku panilitian ieu, rekomendasi ACIP pikeun dosis tambahan vaksin COVID-19 diwatesan pikeun jalma anu sedeng kaayaan parah imunokompromis anu parantos nampi

2 dosis vaksin mRNA.

Panilitian anu dilakukeun di antara penderita hemodialisis imunocompromised ngalaporkeun yén réaksi lokal sareng sistemik saatos dosis 3 vaksin Pfizer-BioNTech sami sareng anu saatos dosis 2.¶ ¶ Laporan panganyarna ngeunaan inféksi dina jalma anu divaksinasi sareng kanaékan panyebaran inféksi sareng varian B.1.617.2 (Delta) tina SARS-CoV-2, virus anu nyababkeun COVID-19, diantara jalma anu divaksinasi panginten tiasa ngadorong sababaraha jalma pikeun milarian dosis tambahan di luar rekomendasi. Selang median ti parantosan séri primér dugi ka nampi dosis tambahan sakitar 6 bulan; janten, jalma anu diprioritaskeun salami peluncuran vaksin COVID-19, kalebet padamel kasihatan sareng déwasa, tiasa nampi dosis tambahan.

Papanggihan dina laporan ieu tunduk sahanteuna opat watesan. Mimiti, pendaptaran dina aman-v sacara sukarela sareng sigana sanés mangrupikeun wawakil ti populasi AS anu divaksinasi; seuseueurna pamilon ngidentifikasi dirina salaku Bodas sareng sanés Hispanik. Kadua, salami periode ulikan ieu, rekomendasi dosis tambahan diwatesan pikeun jalma anu ngagaduhan kaayaan imunokompromis anu réngsé séri vaksinasi mRNA COVID-19; Nanging, v-safe henteu kalebet inpormasi ngeunaan status imun.

Panarima dosis tambahan sigana kalebet jalma anu nganggo sareng tanpa kaayaan imunokompromis. Katilu, hubungan sabab akibat vaksin sareng kajadian parah sacara klinis serius dilaporkeun saatos vaksinasi henteu tiasa didamel nganggo data v-safe. Akhirna, data henteu cekap sayogi pikeun nangtoskeun pola réaksi ngarugikeun saatos nampi dosis tambahan ti pabrik anu béda ti séri primér atanapi vaksin Janssen.

Dosis tambahan vaksin mRNA COVID-19 disarankeun pikeun jalma anu sedeng nepi ka parah kaayaan imunokompromis (5).

CDC nyarankeun dosis tambahan vaksin Pfizer-BioNTech ≥6 bulan saatos réngsé séri vaksin primér diantara jalma umur ≥65 taun, warga di tempat perawatan jangka panjang, sareng jalma umur 50-64 taun kalayan kaayaan médis anu aya; jalma yuswa 18-49 taun kalayan kaayaan médis kaayaan sareng jalma yuswa 18-64 taun dina ngaronjat résiko pikeun COVID-19 paparan sareng pangiriman kusabab setting padamelan atanapi institusional tiasa nampi dosis tambahan dumasar kana kauntungan sareng résiko masing-masing

Analisis awal data kaamanan ti> 22,000 pendaftar v-aman nunjukkeun yén réaksi lokal rada ningkat sareng réaksi sistemik rada turun saatos dosis 3 tina mRNA dibandingkeun saatos dosis 2.

Henteu aya pola réaksi anu teu disangka-sangka anu dicirikeun; anu dilaporkeun hampang dugi sedeng sareng samentawis. CDC bakal teras ngawas kasalametan dosis tambahan tina vaksin COVID-19. Data tambahan ngeunaan réaksi ngarugikeun pakait sareng kombinasi anu béda tina vaksin sareng waktos ti saprak réngsé séri primér bakal penting pikeun panduan rekomendasi kaséhatan masarakat.

boga sipat hususModerna,% (n = 10,601)Pfizer-BioNTech,% (n = 11,412)Janssen,%†, § (n = 178)total
(N = 22,191)
Dosis 3 Moderna
(n = 10,453; 98.6%)
Dosis 3 Pfizer-BioNTech
(n = 144; 1.4%)
Dosis 3 Janssen
(n = 4; 0.04%)
Dosis 3 Pfizer-BioNTech
(n = 11,209; 98.2%)
Dosis 3 Moderna
(n = 197; 1.7%)
Dosis 3 Janssen
(n = 6; 0.1%)
Dosis 2 Janssen
(n = 48; 27.0%)
Dosis 2 Moderna
(n = 64; 36.0%)
Dosis 2 Pfizer-BioNTech
(n = 66; 37.1%)
awewe atawa lalaki
awewe63.863.950.063.063.533.339.657.859.163.3
lalaki35.134.050.036.136.066.760.442.240.935.7
teu dikenal1.02.100.90.500001.0
Kelompok umur, yrs
0-170.00.70.00.60.00.00.00.00.00.3
18-4925.736.125.031.542.650.054.260.957.629.1
50-6428.427.150.031.129.90.033.334.330.329.8
65-7433.927.10.027.821.350.010.44.79.130.5
75-8410.99.025.08.35.60.02.10.03.09.5
≥851.10.00.00.70.50.00.00.00.00.9
etnis
Hispanik / Latino8.015.308.25.6025.06.310.68.2
Non-Hispanik / Latino87.781.910087.690.910054.289.189.487.6
teu dikenal4.32.804.23.6020.84.704.2
balapan
AI / AN0.50.700.50.502.1000.5
Asia4.95.606.17.102.114.113.65.6
hideung5.63.506.21.516.76.36.39.15.9
NHPI0.2000.30.504.2000.3
bodas82.682.610080.485.866.756.371.969.781.4
Multiras1.92.101.81.516.74.24.73.01.9
nu lain2.14.202.10.506.31.63.02.1
teu dikenal2.31.402.52.5018.81.61.52.4

Singkatan: AI / AN = Amérika India / Asli Asli; NHPI = Asalna Hawaii atanapi Pulo Pasifik anu sanés.
* Perséntase pendaftar anu ngalengkepan sahenteuna hiji v-safe health check-in survey dina dinten 0-7 saatos divaksinasi.
 Rangkaian vaksinasi primér.
§ Kaasup jalma anu nampi dosis tunggal Janssen tunggal dosis sareng 1 dosis vaksin tambahan ti pabrik anu didaptarkeun.

réaksiModerna,% (n = 10,477)Pfizer-BioNTech,% (n = 11,284)Janssen,%†, § (n = 174)total
(N = 22,191)
Dosis 3 Moderna
(n = 10,453; 98.6%)
Dosis 3 Pfizer-BioNTech
(n = 144; 1.4%)
Dosis 3 Janssen
(n = 4; 0.04%)
Dosis 3 Pfizer-BioNTech
(n = 11,209; 98.2%)
Dosis 3 Moderna
(n = 197; 1.7%)
Dosis 3 Janssen
(n = 6; 0.1%)
Dosis 2 Janssen
(n = 48; 27.0%)
Dosis 2 Moderna
(n = 64; 36.0%)
Dosis 2 Pfizer-BioNTech
(n = 66; 37.1%)
Poé saprak séri primér, median (IQR)182 (164 - 198)183 (161 - 204)173 (141 - 182)183 (157 - 209)186 (161 - 217)123 (113 - 182)84 (16 - 136)156 (140 - 164)150 (136 - 167)182 (160 - 202)
Sagala réaksi situs suntikan80.964.675.069.481.783.325.070.380.374.9
itching20.011.808.410.216.710.46.37.613.9
Pau75.960.475.066.680.283.320.868.874.271.0
redness25.28.309.820.816.76.37.812.117.1
bareuh33.617.4016.830.516.76.312.518.224.8
Sagala réaksi sistemik75.259.750.065.176.110031.368.863.669.9
Nyeri beuteung8.43.506.48.116.74.23.16.17.3
Myalgia49.829.2036.349.250.020.845.333.342.7
Chills31.38.350.017.533.550.08.323.410.624.1
mencret9.97.609.09.616.78.36.39.19.4
kacapean61.844.4051.060.983.314.648.450.056.0
nyenyepan36.420.150.022.237.150.06.337.512.129.0
rieut49.031.1038.449.783.318.835.940.943.4
nyeri joint33.018.8023.031.033.316.720.319.727.7
seueul18.810.425.013.621.333.38.39.418.216.1
baruntus2.30.701.92.504.21.61.52.1
utah2.22.125.01.42.002.1001.7
Naon waé pangaruh kaséhatan39.219.4025.239.133.316.728.124.231.8
Teu tiasa ngalakukeun kagiatan sadidinten normal35.218.1022.133.033.310.425.015.228.3
Teu tiasa damel atanapi sakola13.74.909.021.316.710.46.313.611.3
Perawatan médis diperyogikeun2.11.401.53.006.3001.8
Telehealth0.90.700.71.002.1000.8
Klinik0.70.700.60.504.2000.6
Kunjungan darurat0.2000.2004.2000.2
rumah sakit0.05000.1000000.1
RAJAKRéaksi ngarugikeun sareng pangaruh kaséhatan dilaporkeun ku jalma anu nampi 3 dosis * Moderna (N = 6,283) atanapi vaksin Pfizer-BioNTech (N = 6,308) COVID-19 sareng réngsé sahenteuna hiji survey pamariksaan kasehatan v-aman dina dinten 0– 7 saatos unggal dosis, dumasar jumlah dosis - Amérika Serikat, 12 Agustus – 19 Séptémber 2021
Gambar mangrupikeun bagan palang anu nunjukkeun réaksi ngarugikeun sareng pangaruh kaséhatan anu dilaporkeun ku jalma anu nampi 3 dosis Moderna (N = 6,283) atanapi vaksin Pfizer-BioNTech (N = 6,308) COVID-19 sareng réngsé sahenteuna hiji v-kasehatan check-in survey dina dinten 0-7 saatos unggal dosis, dumasar jumlah dosis, di Amérika Serikat salami 12 Agustus – 19 Séptémber 2021.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment