Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Industri silaturahmi India Ngabobol Warta wartos Ngawangun deui tanggung jawab News kelestarian piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna

Nagara India Ayeuna Ngarah Fokus kana Pariwisata Ketahanan

Pariwisata sustainable Odisha

Pariwisata Odisha kamari ngayakeun webinar "Pariwisata pikeun Pertumbuhan inklusif - Refleksi & Jalan Teruskan" webinar babarengan sareng FICCI, salaku bagian tina perayaan Hari Pariwisata Dunya 2021.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Pesen ti Menteri Besar Odisha nyorot kabutuhan pariwisata anu didorong ku masarakat.
  2. Odisha nampilkeun waduk pangalaman wisata anu teu acan dipetakeun.
  3. Nalika perjalanan sareng pariwisata neraskeun perangna ngalawan pandemi éta, Pariwisata Odisha nyandak langkah anu gancang kana pamekaran terintegrasi sektor pariwisata nagara anu mandiri sareng ngadukung pamulihan ékonomi anu langkung lega.

Kapala Menteri Mr. Naveen Patnaik, Pamaréntah Odisha, ngirim pesen anu nyorot perluna sektor pariwisata mandiri, tanggung jawab sareng didorong ku masarakat. Suratna dibaca salami webinar ku Mr. Sachin Ramchandra Jadhav, Diréktur & Addl. Sekretaris, Dinas Pariwisata, Pamaréntah Odisha.

Saur anjeunna: "Odisha nampilkeun waduk pangalaman wisata anu teu acan dipetakeun. Sanaos tantangan anu ditimbulkeun ku pandemi éta, urang nyaksian kakuatan sareng katahanan anu ditingalikeun ku pamangku kapentingan industri pariwisata sareng silaturahmi dina nyiptakeun suasana anu aman, aman sareng pangalaman anu ngabeungharan pikeun para pengembara ngajajah Odisha - Rusiah Dijaga Terbaik India.

"Téma Poé Pariwisata Dunya 2021 nyaéta Pariwisata pikeun Pertumbuhan inklusif. Nalika séktor perjalanan sareng pariwisata neraskeun perangna ngalawan pandemi, Pariwisata Odisha ngalakukeun langkah gancang pikeun ngembangkeun terintegrasi sektor pariwisata nagara anu mandiri sareng ngadukung pamulihan ékonomi anu langkung lega. Pariwisata berkelanjutan sareng tanggel waler mangrupakeun intrinsik pikeun Odisha.

"Pariwisata berkelanjutan sareng tanggel waler mangrupakeun intrinsik pikeun Odisha. Kurban utama kami berorientasi kana komunitas. Prakarsa ékowisata anu meunang Odisha pikeun kemah alam anu dikokolakeun ku masarakat nunjukkeun modél ieu ku hurup sareng sumanget. Kami ogé parantos ngenalkeun Skéma Ngadegna Odisha Homestay 2021 pikeun ngaktipkeun kreasi pangalaman pariwisata anu jero ngalangkungan operasional homestay di tujuan anu beragam anu teu digali sareng budaya anu euyeub bari nguatkeun wirausaha lokal sareng nambihan mata pencaharian padesaan.

"Dina usaha urang pikeun netepkeun Odisha salaku pusat pariwisata standar global, urang aktip ngerjakeun pangwangunan prasarana ngalangkungan perencanaan master terpadu tujuan prioritas anu diidentifikasi di saluruh nagara kalayan ruang lingkup pikeun partisipasi masarakat sareng gabungkeun usaha nambihan nilai berkelanjutan sapertos karajinan tangan sareng promosi Asak Odia asli. ”

Mr. Jyoti Prakash Panigrahi, Menteri Pariwisata, Odia Bahasa, Sastra & Budaya, Pamaréntah Odisha, nyatakeun yén Odisha parantos ngarobih strategi sareng visi pikeun pariwisata di lingkungan pasca COVID bari mastikeun yén kasalametan janten prioritasna.

Nyorot potensi pariwisata anu luar biasa di nagara éta, Mr. Panigrahi nyarios: "Kami ngagaduhan lanskap unik, budaya anu hirup sareng situs warisan di nagara Odisha. Sakumaha anu parantos disebatkeun ku Ketua Menteri Hon'ble kami, pamaréntah kami komitmen pikeun ngurus ekowisata dina modél anu didorong ku masarakat anu ogé sustainable. Nagara ieu ogé nampi Silver Award pikeun "The Best Future Forward State" dina 6 India Responsible Tourism Awards. Odisha mangrupikeun pamimpin Pariwisata sareng Olahraga. Nagara ieu ogé mingpin dina seueur séktor sanés sapertos pemberdayaan awéwé anu ditiru ku nagara-nagara sanés. ”

Salajengna, Menteri ogé nekenkeun kana Pariwisata Caravan, hiji kabijakan Pamaréntah India, sareng nyebatkeun yén nagara éta ngalaksanakeun sagala léngkah pas tina nyiptakeun prasarana dasar anu diperyogikeun pikeun Caravan Pariwisata dugi ka produk akhir pikeun mastikeun yén ieu réngsé sareng dilaksanakeun enggal.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Anil Mathur - eTN India

Leave a Comment