Déwan Pariwisata Afrika Asosiasi News Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah wartos jelema Saudi Arabia Ngabobol Warta Spanyol Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

UNWTO ngalih ka Saudi Arabia Ditahan: Sékretaris Jénderal Zurab Pololikasvili dina Kasulitan Gedé?

UNWTO

Menteri pariwisata Saudi Arabia Ahmed Al Khateeb. mangrupikeun panggerak anu leres sareng goyah dina dunya pariwisata global, sedengkeun Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikasvi panginten bakal kaluar tina padamelan énggal.

Pindah kantor pusat UNWTO tetep, tapi ieu henteu acan akhir carita.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Relokasi Kantor Pusat UNWTO ti Spanyol ka Arab Saudi ngagaduhan perhatian anu teu kapisah-pisah tina Perdana Menteri Spanyol Pedro Sánchez sareng Sékrétaris Jénderal PBB Antonio Guterres.
  • Tanjeunna PM Spanyol parantos nelepon telepon sareng Putra Mahkota Saudi Arabia Mohammed bin Salman Al Saud, dimana langkah UNWTO panginten janten alesan utama pikeun nelepon masa depan hubungan Saudi-Spanyol.
  • Heran, Antonio Guterres, Sekretaris Jéndral ogé kalibet. Mangtaun-taun manipulasi pamilih ku Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikasvili henteu kantos diungkulan, sareng masih teu dipaliré di New York. Ayeuna SG ayeuna nuju aub saatos diwartosan ku pamaréntah Spanyol.

Campur tangan ku PBB pikeun nahan pancegahan UNWTO parantos hasil pikeun ayeuna.

Spanyol sanaos ayeuna tiasa mutuskeun mundur dukunganna pikeun Sekretaris Jénderal Pololikashvili. 

Numutkeun sumber anu manipulasi dina Pamilihan Januari deui pikeun Zurab Pololikashvili salaku sekretaris jénderal UNWTO ku Komite Eksekutif UNWTO bakal terang. Kalayan bantuan Spanyol pangrojong pikeun anu protés Sekretaris Jénderal haram tungtungna tungtungna.

Pamilihan deui pikeun Zurab kedah dikonfirmasi dina Majelis Umum Maroko sateuacan akhir taun. Henteu ngan ukur Spanyol, tapi seueur nagara-nagara sanés di dunya anu tiasa sareng kedah ngalawan konfirmasi Zurab pikeun jabatan kadua, sareng ngabatalkeun pamilihan umum 2018.

eTurboNews rdilaporkeun sacara écés yén Sekretaris Jéndral UNWTO saéstuna henteu pernah dipilih sacara bener sareng sah kana jabatanna anu ayeuna 2018.

Pindah Markas UNWTO ka Arab Saudi

Sanaos pamindahan éta henteu acan kantos janten paménta resmi ku Saudi, tapi henteu kantos ditepikeun sacara nyerat ka Pamaréntah Spanyol, ogé pikeun UNTWO, Arab Saudi aktip sareng terang-terangan kalibet dina ngahontal langkah ieu.

Sigana Zurab Pololikashvili parantos mastikeun Saudi pikeun ngadukung na. Anjeunna ogé mastikeun dukunganna ka Spanyol. Tweet anu dipasang ku Zurab nunjukkeun dukunganna pikeun Spanyol dihapus pikeun de-lieur dobel na dina hal éta.

eTurboNews ngahontal sababaraha menteri pariwisata di sakumna dunya. Sadayana satuju aranjeunna bakal milih pikeun pindah ka Saudi Arabia, sareng ngahargaan dukungan Saudi Arabia pikeun wisata dunya.

eTurboNews paguneman langsung sareng luar catetan sareng menteri, bantosan sareng pejabat sanés jelas-jelas mastikeun dukungan anu saé pikeun sora sapertos kitu.

Éta ogé negeskeun tingkat luhur nagara anggota frustasi kalayan UNWTO anu ayeuna.

Kusabab pipilueun PBB, langkah HQ ieu panginten ditunda kanggo samentawis ieu, tapi perundingan sareng diskusi sakitar éta teras-terasan.

Éta ngan ukur tiasa dipiharep pangaruh Saudi Arabia sareng kakuatan fiskal pikeun pariwisata dunya aman bakal teras-terasan. Ayeuna mangrupikeun kasempetan pikeun UNWTO anu langkung kuat, perjalanan global anu langkung kuat, sareng industri pariwisata pikeun muncul tina krisis anu ayeuna.

Kalayan Saudi Arabia anu kalibet aya harepan pikeun seueur nagara gumantung kana pariwisata dina waktos anu payun.

Saudi Arabia mungkin gaduh hikmah pikeun ngabéréskeun masalah ieu sareng damel sareng Spanyol. Panginten duanana nagara babarengan tiasa ngagaduhan peran penting pikeun ngauihkeun pentingna, nangtung, sareng pangaruh Organisasi Pariwisata Dunya kedah nungtun sektor ieu kaluar tina pandemi.

María Reyes Maroto Illera (lahir 19 Désémber 1973) nyaéta Menteri Industri Spanyol, Perdagangan, sareng Pariwisata di pamaréntahan Perdana Menteri Pedro Sánchez ti saprak 2018.

Menteri Maroto parantos katingal lemah di Spanyol. Menteri Pariwisata Spanyol Reyes Maroto, nyarios sareng Radio Canal Sur dinten Senén, nunjukkeun yén bituna gunungapi di La Palma mangrupikeun poténsi tempat wisata anyar, ngadorong pengunjung pikeun sumping.

Dinten Lava ti gunungapi di La Palma ngahontal laut. Perhatosan utama aparat ayeuna nyaéta awan beracun anu tiasa dugi ka Pulau Canary, didamel ku hubungan antara batu cair sareng sagara.

Kemitraan win / win sareng Saudi Arabia pasti bakal naekeun bar pikeun menteri pariwisata Spanyol ayeuna.

Naon anu diperyogikeun pikeun mindahkeun UNWTO?

106 sora bakal diperyogikeun pikeun nyatujuan perpindahan kantor pusat. Numutkeun kana eTurboNews sumber, ngadeukeutan 90% sora ieu parantos diamankeun. Aya dukungan anu ageung ti Afrika, dunya Arab, tapi ogé Karibia, bahkan sababaraha nagara Éropa ..

Naha Arab Saudi?

Saudi Arab dina 2030 Rencana Strategis na ngagaduhan wisata diantara tilu prioritas na.

Putra Mahkota Mohamed Bin Salman parantos ngusulkeun nagara éta mana ti kontribusi 1% wisata ka PDB nasional dugi ka 10% dina rencana anu dugi ka 2030.

Rencana éta dilaksanakeun ku Menteri Pariwisata Saudi Ahmed Al Khateeb.

Pertengahan Séptémber, Pamaréntah Spanyol ngayakeun kunjungan ka markas UNWTO ka hareup di Madrid, Palacio de Congresos de La Castellana.

Jenderal Scrétérol Pololikashvili ngahadiran kunjungan éta tapi engké kabur tina konperénsi pers anu dijadwalkeun sareng menteri Reyes Maroto sareng José Manuel Albares. Anjeunna henteu ganggu ngahadiran media atanapi nolak rumor ngeunaan robihna markas sareng dukunganna pikeun Riyadh

Éta nalika pamaréntah Spanyol mutuskeun langsung ka PBB.

Sababaraha bulan ka pengker, UNWTO ngayakeun forum di nagara Afrika Kidul pikeun ngabahas kamampuan pikeun ngembangkeun mérek pariwisata gabungan pikeun nagara-nagara éta. 

Perwakilan ti 47 nagara Afrika ngiringan rapat salami tilu dinten. "Di dinya sékrétaris-jénderal tiasa nyarios sacara pribadi sareng aranjeunna sadayana, sareng henteu aya saksi ti buana sanés.

Duit anu Saudi Arabia daék dilebetkeun kana operasi éta bakal tiasa dilakukeun saé pisan pikeun sadaya proyek perjalanan sareng pariwisata nagara-nagara éta.

Hubungan antara Spanyol sareng UNWTO henteu pernah luar biasa tapi menak, numutkeun laporan dina média perdagangan Spanyol. "Spanyol tapi milih pikeun Zurab ngalawan kandidat sanés anu kalebet wakil sekretaris Spanyol."

Kanyataan gaduh markas UNWTO henteu ngajantenkeun Spanyol salaku ibukota wisata dunya, bertentangan sareng anu hoyong ditingali ku sababaraha urang.

"Pamaréntah Spanyol boro terang yén tagihan markas dibayar otomatis unggal bulan sareng teu aya anu terang perkawis éta kecuali pejabat anu maréntahkeun transfer bank, anu masih otomatis." Spanyol mayar markas UNWTO. Sadaya ieu biaya Spanyol sakitar 2 Juta Euro sataun.

nu Sekretaris Jéndral UNWTO nuduhkeun sami sareng Organisasi Buruh Internasional (ILO) sareng Diréktur Jénderal Program Pangembangan Bangsa-Bangsa (UNDP): $ 20,000 per bulan kanggo 12 mayar bulanan = $ 240,000. Anjeunna ogé nampi € 40,000 sataun pikeun perumahan plus mobil sareng supir. Sekretaris jénderal dibayar ku UNWTO, sanés Spanyol.

Naon mayar unggal nagara pikeun janten anggota UNWTO gumantung kana PDB, populasi, sareng resep wisata anu diterapkeun. Jumlah éta moal tiasa ngaleuwihan 5% tina anggaran organisasi. 

Nagara anu mayar paling nyaéta Perancis, Cina, Jepang, Jérman, sareng Spanyol, anu masing-masing nyumbang 357,000 euro unggal taun. Anu mayar paling henteu nyaéta Seychelles sareng Samoa, kalayan biaya 16,700 euro per taun.

UNWTO mawa sakedik nilai pikeun industri pariwisata sareng tujuan. Goréng pokus, tanpa anggaran -12 juta dolar sataun, anu 60% asup gaji-, sareng pejabat anu ditunjuk ku nagara na. Korupsi internal sareng stagnasi sareng prakték usang lami parantos janten masalah.

UNWTO ayeuna gaduh anggota 159. PBB ngagaduhan 193 anggota nagara.

Amérika Serikat ninggalkeun UNWTO di 1995, Bélgia di 1997, Inggris di 2009, Kanada di 2012, sareng Australia di 2014.

Ogé, anu teu aya nyaéta Irlandia, Siprus, Selandia Baru, Luksemburg, sareng sadaya nagara-nagara Nordik: Islandia, Norwegia, Swédia, Finlandia, sareng Dénmark, ditambah dua nagara Baltik, Éstonia sareng Lituania ngajantenkeun UNWTO hiji organisasi anu lemah.

Jelas arah anu anyar pikeun UNWTO penting pisan pikeun lembaga anu aya hubunganana sareng PBB ieu pikeun salamet.

Sajauh Arab Saudi parantos ngabales UNWTO sareng Pariwisata Dunya sadayana sapertos nagara sanés di dunya. Bakal aya léngkah salajengna, éta pasti.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment