Airlines palabuan udara Asosiasi News hal hiber Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha wartos jelema Ngawangun deui tanggung jawab piknik kandaraan News Kawat Wisata

IATA: Tumuhna paménta kargo udara global ngalegaan kapasitas

IATA: Tumuhna paménta kargo udara global ngalegaan kapasitas
IATA: Tumuhna paménta kargo udara global ngalegaan kapasitas
Ditulis ku Harry Johnson

Kalayan perjalanan internasional masih parah, aya sababaraha pesawat panumpang anu nawiskeun kapasitas beuteung pikeun kargo. Sareng bottlenecks ranté pasokan tiasa janten nguatkeun nalika usaha terus ningkat produksi.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Permintaan global, diukur dina ton-kilometer kargo (CTKs), naék 7.7% dibandingkeun Agustus 2019 (8.6% pikeun operasi internasional).
  • Laju pertumbuhan kalem rada dibandingkeun Juli, anu ningali paménta naék 8.8% (ngalawan tingkat pra-COVID-19).
  • Pamulihan kapasitas kargo direureuhkeun dina bulan Agustus, turun 12.2% dibandingkeun sareng Agustus 2019 (13.2% kanggo operasi internasional). Dina istilah bulan-ka-bulan, kapasitas turun ku 1.6% - turunna pangageungna ti Januari 2021. 

nu Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) dileupaskeun data Agustus 2021 pikeun pasar kargo udara global nunjukkeun yén paménta neraskeun trend pertumbuhanana anu kuat tapi tekanan kana kapasitas naék. 

Willie Walsh, IATADiréktur Jéndral

Salaku babandingan antara 2021 sareng 2020 hasil bulanan anu distorsi ku pangaruh rongkah tina COVID-19, kacuali nyatet sanésna, sadaya babandinganana di handap dugi ka Agustus 2019 anu nuturkeun pola paménta normal.

  • Permintaan global, diukur dina ton-kilometer kargo (CTKs), naék 7.7% dibandingkeun Agustus 2019 (8.6% pikeun operasi internasional). Tumuwuh sacara gembleng tetep kuat dibandingkeun sareng trend pertumbuhan rata jangka panjang sakitar 4.7%.
  • Laju pertumbuhan kalem rada dibandingkeun Juli, anu ningali paménta naék 8.8% (ngalawan tingkat pra-COVID-19).
  • Pamulihan kapasitas kargo direureuhkeun dina bulan Agustus, turun 12.2% dibandingkeun sareng Agustus 2019 (13.2% kanggo operasi internasional). Dina istilah bulan-ka-bulan, kapasitas turun ku 1.6% - turunna pangageungna ti Januari 2021. 

Kaayaan ékonomi terus ngadukung pertumbuhan kargo udara tapi rada lemah tibatan bulan-bulan samemehna nunjukkeun yén pertumbuhan manufaktur global parantos muncak:

  • Komponén kaluaran manufaktur Agustus tina Indéks Purchasing Managers (PMI) nyaéta 51.9, nunjukkeun dorongan jangka pondok pikeun paménta upami éta pesenan dikirim ku hawa. Ieu turunna tina 54.4 dina bulan Juli. 
  • Komponén pesenan ékspor Agustus anu anyar dina PMI pikaresepeun pikeun kargo udara, sanaos kirang ngadukung tibatan bulan-bulan sateuacanna. Ékspansi dituluykeun di tingkat global, tapi, aya kontraksi dina ékonomi anu muncul. 
  • Babandingan inventaris-to-penjualan tetep lemah payun usum puncak ritel akhir taun. Ieu positip pikeun kargo udara, tapi kendala kapasitas salajengna nempatkeun ieu dina résiko. 

"Permintaan kargo udara ngagaduhan bulan anu langkung kuat dina bulan Agustus, dugi 7.7% dibandingkeun sareng tingkat pra-COVID. Seueur indikator ekonomi nunjuk kana usum puncak akhir akhir taun anu kuat. Kalayan perjalanan internasional masih parah, aya sababaraha pesawat panumpang anu nawiskeun kapasitas beuteung pikeun kargo. Sareng bottlenecks ranté suplai tiasa nguatkeun nalika usaha terus ningkatkeun produksi, "saur Willie Walsh, IATADiréktur Jéndral.  

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment

1 Comment