Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Hawaii Megatkeun Warta HITA wartos kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna Amérika Serikat megatkeun News

Hawaii Laporkeun Élmu Vulkanik Anyar

Gunung bitu Hawaii
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Kira-kira jam 3:20 sore Waktu Standar Hawaii (HST) dinten ayeuna, Rebo, 29 Séptémber 2021, letusan dimimitian di jero kawah Halemaʻumaʻu di kaldera puncak Kīlauea, di Taman Nasional Gunungapi Hawaii.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  1. Fissures parantos kabuka dina danau lava anu lami di kawah belah wétan sareng ngahasilkeun aliran lava dina permukaan danau.
  2. Liang angin séjén dibuka sakitar jam 4:43 siang dinten ieu dina témbok kulon kawah Halemaʻumaʻu.
  3. Observatorium Gunungapi Hawaii naékkeun tingkat peringatan tina oranyeu janten beureum, hartosna letusan gunungapi ayeuna aya dina piwuruk jam tangan.

Fissures dibuka di wétaneun pulau ageung dina danau lava anu aktip di Kawah Halemaʻumaʻu ti Désémber 2020 dugi ka Méi 2021, sareng aranjeunna ngahasilkeun aliran lava dina permukaan danau lava anu langkung lami.

Kira-kira jam 4:43 WIB, liang angin séjén dibuka dina témbok kulon kawah Halemaʻumaʻu.

Observatorium Gunungapi Hawaii ngempelkeun poto lahar 3:40 pm di kawah teu lami saatos naékkeun tingkat waspada pikeun gunungapi kana nonton tina piwuruk.

Numutkeun ka Hawaiian Volcano Observatory, siang ieu nyababkeun ningkatna deformasi taneuh sareng aktivitas seismik. Peringatan tingkat diangkat tina jeruk ka beureum (peringatan) sakitar jam 4:00 sonten Sakitar 17 gempa bumi kacatet ku Survei Geologi AS (USGS) dina kisaran gedena 2.5-2.9 salami 24 jam terakhir.

Kalayan letusan éta pinuh dikandung dina kawah Halemaʻumaʻu, ayeuna teu aya ancaman ka daérah dimana masarakat cicing. Pejabat bakal ngawaskeun kagiatan sareng bahaya poténsial nalika bitu terus.

Hawaii Shira ngabagi dina twitter kirang ti satengah jam ka pengker: Anak kuring nyarios yén anjeunna perhatosan kanaékan bau walirang dioksida nalika anjeunna badé angkat putrana di Volcano Charter School siang ayeuna.

Kali terakhir Kilauea bitu nyaéta nalika dimimitian dina bulan Désémber 2020. Éta terus nyiduh lava dugi ka Méi 2021. Letusan éta nyiptakeun danau lava anyar di puncak kawah.

Salami waktos éta terakhir aktip, Kilauea ngahasilkeun langkung 41 juta méter kubik, atanapi 11 juta galon, lava salami 157 dinten éta terus-terusan bitu.

Lava parantos dikeringan ti daérah anu sami di 2018 nalika Kilauea bitu dina salah sahiji zona peupeus na langkung handap. Letusan éta pangageungna kantos dirékam dugi ka gunungapi. Éta ngancurkeun seueur perumahan sareng ngagusur rébuan jalma.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng merhatoskeun detilna.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment