24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos jelema resorts tanggung jawab kasalametan Warta Breaking Thailand piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Bangkok bersiap pikeun bencana banjir parah

Bangkok bersiap pikeun bencana banjir parah
Bangkok bersiap pikeun bencana banjir parah
Ditulis ku Harry Johnson

Tujuh urang maot sareng dua urang leungit ti dinten Minggu akibat banjir dipicu ku Badai Tropis Dianmu.

Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Ibukota Thailand Bangkok sareng daérah sanés ngaluarkeun peringatan énggal ngeunaan kamungkinan banjir parah.
  • Sajauh ieu, 7 jalma maot sareng 2 anu leungit dina banjir besar anu melanda Thailand ti saprak Minggu.
  • Gubernur Bangkok ngaku yén ibukota rentan kabanjiran banjir ti Chao Phraya.

Urang Thailand Departemen Pencegahan Bencana sareng Mitigasi nyarios dinten ayeuna yén tujuh urang maot sareng dua urang leungit ti dinten Minggu tina banjir akibat dipicu ku Badai Tropis Dianmu.

Alaska Airlines ngungkabkeun San Fransisco Giants anyar kalayan hajatan di Bandara Internasional San Fransisco nampilkeun maskot raksasa "Lou Seal"

Thailand aparat musibah ngumumkeun yén 197,795 rumah tangga di 30 propinsi, kaseueuran di daérah kalér, kalér-wétan sareng tengah parantos kapangaruhan - kanaékan 56 persén tina 126,781 dilaporkeun sapoé sateuacanna. Hujan ageung masih diperkirakeun pikeun seueur daérah.

Ayeuna, ibu kota kota Bangkok sareng daérah sanés di tengah Thailand parantos dikaluarkeun peringatan énggal ngeunaan potensi banjir parah, bahkan sapertos aparat pananggulangan bencana nyatakeun ancaman éta ngaleutikan di 13 ti 30 propinsi di tempat sanés anu parantos kabanting ku hujan muson musiman.

Jumlah cai anu ageung ngalir ka Chao Phraya ti beulah kalér ngalangkungan bendungan sareng waduk, hasilna peringatan langsung dikaluarkeun ka Bangkok sareng propinsi Lopburi, Saraburi, Ayutthaya, Pathum Thani sareng Nonthaburi.

Bangkok Gubernur Aswin Kwanmuang ngaku dinten ayeuna yén kusabab ibukota na di tempat anu handap, janten rentan banjir ti Chao Phraya, sareng henteu tiasa gancang dikuras. Bagéan kota kabanjiran dina banjir 2011 anu gedé, didaharan utamina ku cai dileupaskeun tina waduk di beulah kalér.

Gubernur nyatakeun langkah-langkah anu dilakukeun ku kota pikeun ngungkulan banjir, kaasup nyiapkeun pompa cai anu nyambungkeun kana torowongan drainase ageung.

Sedengkeun bendungan ageung sareng waduk di belah kalér dugi ka ayeuna parantos tiasa ngatasi hujan taun ayeuna, anu sanés anu langkung caket ka Bangkok parantos ngadeukeutan atanapi ngalangkungan kapasitasna bulan ieu sareng kedah ngaluarkeun cai.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews ampir 20 taun. Anjeunna dumuk di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng ngaliput berita.

Leave a Comment